Gözlənilməz kəşf: Ətdə xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlər aşkarlandı

Gözlənilməz kəşf: Ətdə xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlər aşkarlandıAlimlər ətdə xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlər aşkar ediblər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu tədqiqat ət və süd məhsullarının insan pəhrizindəki rolunu anlamaq üçün yeni perspektivlər açır.
Aralıq dənizi pəhrizi kimi minimum miqdarda ət və heyvan məhsullarını ehtiva edən pəhrizlər ən sağlam hesab olunur. Bununla belə, Yaponiya, Cənubi Koreya və Hollandiya alimlərinin apardığı son araşdırmalar göstərib ki, ət və süd məhsulları xərçəngin inkişafının qarşısını almaqla yanaşı, təhrik edə bilər.
Ət, süd məhsulları, yumurta, yerfıstığı və qabıqlı balıqlarda allergiyaya səbəb ola bilən və orqanizm tərəfindən yad kimi qəbul edilən qida antigenləri var. Lakin Yaponiyanın Riken İnteqrativ Tibb Elmləri Mərkəzi, Yokohama Universiteti, Çiba Universiteti, Cənubi Koreyanın Foxanq Elm və Texnologiya Universiteti və Hollandiyanın Nemgen Universitetinin tədqiqatçıları antigenlərin gözlənilməz təsirini - xərçəng xəstəliyinin inkişaf riskini azaltmaq qabiliyyətini aşkar ediblər.
Şişləri basdıran genetik mutasiyaya malik siçanlar üzərində aparılmış təcrübələrdə alimlər müəyyən ediblər ki, antigenlərlə qidalananların pəhrizində antigen olmayanlarla müqayisədə nazik bağırsaqda daha az şiş var. Təcrübələrdə ətdə olan antigen olan albumin də istifadə olunub. Onun tətbiqi şişlərin sayını azaldıb, antikanser təsirinin onların tərkibindəki hər hansı bir xüsusi maddə ilə deyil, dəqiq antigenlərlə əlaqəli olduğunu təsdiqləyir.
Bu tədqiqat ət və süd məhsullarının insan pəhrizindəki rolunu anlamaq üçün yeni perspektivlər açır. Aralıq dənizi pəhrizi kimi bitki əsaslı pəhriz lehinə heyvan qidalarının istehlakını məhdudlaşdırmaq tövsiyələrinə baxmayaraq, bu məlumatlar ətin tərkibindəki antigenlərin sağlamlığa müsbət təsir göstərə biləcəyini və xərçənglə mübarizədə kömək edə biləcəyini göstərir.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 107   Tarix: 29 sentyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Maddələr mübadiləsini sürətləndirməyin yolu açıqlandı

"Metabolizm və ya orqanizmdəki maddələr mübadiləsi qidanın enerjiyə çevrilməsi prosesidir. O yavaşladıqda, insan daha sürətlə artıq çəki yığmağa başlayır". -a istinadən bildirir ki, bu barədə -ya rusiyalı endokrinolo

.

Sümükləri gücləndirən üsullar hansılardır?

Sümük sağlamlığı böyük əhəmiyyət kəsb edir. -a istinadən xəbər verir ki, güclü sümüklər bədənin möhkəm bir quruluşa sahib olmasını təmin edir və yaşlanma prosesində hərəkətliliyi qorumağa kömək edir. Osteoporoz yaşla dah

.

Ömrü uzadan qidalar - SİYAHI

Ömrünü uzatmaq istəyənlər öz rasionlarına kompleks karbohidratlar, bitki mənşəli qidalar və sağlam yağlar daxil etməlidirlər.   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "New Scientist"ə Cənubi Kaliforniya Universitetini

.

Dişlərə qulluqda 5 səhv: Mina qatını məhv edən vərdişlər

"Sağlamlığı qorumaq üçün təkcə gündə iki dəfə dişləri təmizləmək deyil, həm də bir sıra tövsiyələrə əməl etmək və diş qulluğunda səhvlərə yol verməmək vacibdir". -a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı terapevt-stomatolo

.

Hər gün avokado yeməyin xeyri

Avokado sağlamlıq üçün xeyirli qidalardan biridir. Çalışın qida rasionunuza həftədə bir dəfə də olsa avokado daxil edin. . axşam.az-a istinadən bu tropik meyvənin yararlarını təqdim edir:. Tərkibində 20-yə yaxın vitamin v

.

Bədəndəki toksinləri yox edəcək içki

Bədəndə toplanan toksinlərdən və artıq çəkidən xilas olmağın bir çox formulu var. axşam.az-a istinadən bu gün sizə amerikalıların sevimli detoks içkisi olan Sassi suyunu təqdim edəcək. Hazırlanması:. 1 ədəd limon və 1 ədə

.

Hazır qəhvə orqanizm üçün nə qədər FAYDALIDIR?

Hazır qəhvənin əsas üstünlüyü onun hazırlanma sürətidir. Cəmi bir neçə dəqiqə ərzində siz bir fincan ətirli içkidən həzz ala bilərsiniz və bu, vaxtı dəyərləndirənlər üçün əlverişli seçimdir. Amma hazır qəhvə təbii qəhvə qədə

.

Alimlər xərçəngin ilk siqnallarını açıqlayıblar

Alimlər bədəndə yarana biləcək xərçəngin ilk siqnallarını açıqlayıblar. -ə istinadən xəbər verir ki, dərinin altındakı şişlər bir çox səbəblərdən yarana bilər. Buna görə də bəzi məqamlara diqqət etmək lazımdır. Bəzən bədənd

.

Belə çay içmək onu zəhərdən də pis edir - Bu səhvlərə düşməyin

Çay ən məşhur isti içkilərdən biridir. Gün ərzində tez-tez içilən çay orqanizmə zərər verə bilər. Çaydan alınan həzzin zəhərə çevrilməməsi üçün bu vacib məqama diqqət yetirmək lazımdır.   -a istinadən xəbər verir ki, gü

turlar.az

sonxeber.az makiyaj instagram donlar 2024 yay kolleksiyasi yay donları parket döşəmələr azərbaycan haqda adət ənənələr kosmetika veten haqqinda atalar sozu aybawi uşaq şeirləri hakışda toyuq salati