Güclü antioksidant mənbəyi - Bənövşəyi kartof
Bənövşəyi qidaların DNT-sini birləşdirərək yetişdirilən bənövşəyi kartof antioksidant mənbəyidir. İnsan sağlamlığına faydalarına görə istehlak edilməsi tövsiyə edilən bənövşəyi kartof dadı ilə də diqqət çəkir. Görünüşü ilə süfrələrinizə vizual gözəllik təqdim edən bənövşəyi kartofun faydaları nələrdir?
Qan dövranını və təzyiq tarazlığını tənzimləyir
Qan damarlarını gücləndirir
Uzun müddət toxluq hissi verir.
Bənövşəyi kartofun resepti:
3 bənövşəyi kartof
1 xörək qaşığı zeytun yağı
½ çay qaşığı paprika
1 baş sarımsaq
Duz və istiot
Əvvəlcə kartofları yaxşıca yuyun.
Kartofu həm qabıqlı, həm də qabıqsız istifadə edə bilərsiniz. Çünki qabıqlar daha çox antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir.
Kartofları eyni ölçüdə, 3 düym qalınlığında kəsin.
Kartofu böyük bir qaba qoyun və bibər, duz və istiot əlavə edin
Kartoflara bir diş sarımsaq əzib əlavə edin
Sonra onları qızartmaq üçün bir qaba tökün
Əvvəlcədən isidilmiş 400 dərəcə sobada 25-30 dəqiqə qızardın
Saglamolun.Az