Gül kələmi bu xəstəlikləri sağaldır

Gül kələmi bu xəstəlikləri sağaldırƏn faydalı tərəvəzlərdən biri olan gül kələmi C, PP,A, B qrupu vitaminlər, kalium, kalsium, fosfor, maqnezium, dəmir və bir çox digər minerallar, həzm olunmayan qidalı liflərlə zəngindir.
Milli.Az saglamolun.az-a istinadən bu faydalı tərəvəzi qidalanmaya tez-tez daxil etmək üçün 9 mühüm səbəb təqdim edir.
1. Gül kələmi bağırsaqların fəaliyyətinə müsbət təsir edir, bağırsaqların mikroflorasını yaxşılaşdırır, həzm sistemində xora və şişlərin əmələ gəməsinin riskini azaldır.
2. Azkalorili gül kələmi arıqlamaq istəyənlər üçün ən qiymətli məhsullardan biridir.
3. Ürək-damar sistemi üçün faydalıdır, qanda "pis" xolesterolun səviyyəsini aşağı salır.
4. Fol turşusu ilə zəngin olan gül kələmi qanazlığı olanlar və həmçinin hamilə qadınlar üçün olduqca faydalıdır. Araşdırmalar göstərib ki, hamiləlik zamanı fol turşusunun qəbulu uşaqda bir çox qüsurların, xüsusilə də sinir sistemi qüsurlarının qarşısını alır.
5. Gül kələminin tərkibində nadir "diindolilmetan" adlı maddə var. Araşdırmalar göstərib ki, bu maddə kişilərdə prostat vəzidə əmələ gələn xərçəng hüceyrələrini öldürmək xüsusiyyətə malikdir. Bu səbəbdən gül kələmi bu növ xərçəngin profilaktik vasitəsi kimi qiymətləndirilə bilər.
6. C vitamini ilə zəngin olan gül kələmi damaların vəziyyətini yaxşılaşdırır - damarları möhkəmləndirir, onları daha elastik edir.
7. Gül kələmi öd kisəsi və qaraciyə üçün ən faydalı məhsullardan biri sayılır.
8. Selenlə zəngin olan gül kələmi  saç, dəri və dırnaqların vəziyyətini yaxşılaşdırır.
9. Antibiotiklər və ya digər dərmanların uzunmüddətli qəbulu zamanı qidalanmanıza gül kələmini daxil edin. Tərkibində olna B5 vitamini dərmanların orqanimə olan mənfi təsirini azaldır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1209   Tarix: 21 mart 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Demensiyalı insanlar üçün təhlükəli olan dərmanlar açıqlanıb

Antipsikotiklərin (antipsikotiklər və ya əsas trankvilizatorlar) qəbulu demensiyalı insanlarda insult, qan laxtalanması, infarkt, sınıqlar, pnevmoniya və kəskin böyrək zədələnməsi riskini artırır.   -a istinadən xəbər veri

.

Mütəxəssisdən çörək, makaron və kartofla əlaqədar MARAQLI TÖVSİYƏ

Adətən insanlar pəhrizdə çörək, makaron, kartof və bir çox digər bu kimi qidaları məhdudlaşdırmağa öyrəşiblər. Əslində bu qidalar ziyanlı deyil, onları yemək tərzi səhvdir. -a istinadən bildirir ki, bu barədə tanınmış rusiyal

.

Qastrit bu səbəbdən baş verir

Qastrit fəstfud və quru qidaya olan sevgidən yaranmır. Mədə qişasında iltihablı dəyişikliklərin səbəbləri bakteriya, alkoqoldan sui-istifadə və müəyyən xəstəliklər ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə qastroenterolo

.

Həddindən artıq duz olan QİDALAR

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatına görə, gündə orta hesabla duz qəbulu 5 qramdır. Bu miqdarın müntəzəm olaraq aşılması sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, orta dərəcədə duz istehlakı isə əksinə

.

Dünyada ən bahalı çay növləri: 4 milyon dollar

Bir çox çay nümunələri baha olduğu halda istənilən supermarketdə aşağı qiymətə satılır. Ancaq əsl qurmanlar bilir ki, hər mağazada keyfiyyətli çay tapa bilməyəcək. Hər kəs həqiqətən yüksək keyfiyyətli çeşidləri sınaya bilmir

.

Çay içərkən bu səhvə yol verməyin

Azərbaycanda ən çox istehlak edilən mayelər arasında yer alan çay tək başına istifadə edildikdə zərərli içki sayılmır. Lakin çay içərkən edilən bir səhv mədə və böyrəklərinizə ciddi zərər verə bilər. . -a istinadən xəbə

.

Yatarkən smartfonu yanımızda saxlamaq TƏHLÜKƏLİDİR?

Bir çox insanlar gecələr smartfonu çarpayının yanında və ya yastığın altında saxlayır. .   -a istinadən bildirir ki, araşdırmalara görə, mobil telefondan istifadə insan sağlamlığı üçün təhlükəsizdir. Çoxsaylı tədqiqatla

.

Yaşıl bananın faydaları nələrdir?

Bananın hər növünün fərqli dadı var. Yetişməmiş, yaşıl banan lif baxımından daha zəngindir. Xüsusilə şəkər xəstələri üçün yaşıl banan daha faydalı hesab olunur.   -a istinadən yaşıl bananın bilinməyən faydalarını təqdim edir:

.

Yağlı mətbəx dolabların parladacaq üsul

Mətbəxlərdəki dolabı yemək bişirərkən ən çox çirklənən yerlər sırasındadır.   -a istinadən xəbər verir ki, yağ sıçramalarını təmizləmək gecikdirildikdə daha çətinləşə bilər. Mətbəx dolabını parıldadacaq üsulu izah edirik:

turlar.az

sonxeber.az yaz geyimleri 2024 yay kolleksiyasi reseptler fotoqaleriya şəxsi inkişaf ari mehsullari kəpəyə qarşı kosmetika vətən haqqında bayatılar masturbasiya nedir ariqlamaq novruz bayramina aid hakistalar novruza aid hakisda