Gündə 4-5 stəkan çay içənlərdə bunlar baş verir - FƏSADLARI
Gündə 10 stəkan şəkərli çay içənlər ildə bir kilo kökəlir. Orqanizmdə insulin balansı pozulan insanlarda isə bu rəqəm 3 qat artıq olur.
Mütəxəsislər çayı kişmişlə içməyi tövsiyə edirlər. Gündə 10 stəkan çay içən adam 200 kalori qəbul etmiş olur. Saadəcə çaydan gələn şəkər miqdarı sürətlə kökəlməyimizə təkan verir.
Milli.Az medicina.az-a istinadla xəbər verir ki, bəzi həkimlərin fikrincə, bu fakt yalnız qara çaya aiddir.
Gün ərzində həddən çox çay içdikdə sinir pozulmasına, qəbizliyə, yüksək təzyiqə, baş ağrılarına, sıxıntı və yuxusuzluğa səbəb olur. Çay revmatizm xəstəliyi olanlar üçün zərərlidir. Çayda oksalat turşusu çoxdur. Bu səbəbdən də böyrəyində qum və daş olanlar üçün məsləhət deyil.
Yüksək təzyiqi, qaraciyərində problemi olanlar az çay içməlidir. Çaya şəkər əlavə edərək, istifadəsi də ürək-damar xəstəliklərinə, kökəlməyə yol açır. Ona görə də İstifadə etdiyiniz şəkərin də miqdarını azaltmalısınız. Çay dəmləyərkən azca darçın atın. Çalışın çayı açıq rəngdə için. Gündə 4 stəkandan çox çay içmək ziyandır. Səhhətinizdə başqa hər hansı problem yoxdursa, gündə 4-5 stəkan çay içmək normaldır.
Çayı heç nəsiz içə bilməyənlərə üzüm qurusu məsləhət görülür. Bir stəkan çayı iki gilə üzüm qurusu ilə içə bilərsiniz. Bu zaman daha sağlam qidalnama olacaq. Araşdırmaçılar şəkəri "boş enerji qaynağı" hesab edir.
Milli.Az / news.milli.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Bu 3 içki ömrü uzadır - Sübut edildi
Anasının öldüyünü üç gün qızından gizlətdik' - Yaşar Nurinin qızı
Yatmazdan əvvəl nəyi, nə vaxt yemək lazımdır? - Mütəxəssislərin tövsiyələri
Məşhur aktrisanın içkisinə narkotik maddə atdılar, xəstəxanalıq oldu
Həftədə bir dəfə yeməklə damarları "təmizləyən" möcüzəvi qida
Samirə Əfəndi Akif Nağını məhkəməyə verir
Bu qidadan uzaq durun - Bədənə gizli təsirləri VAR
Ən zərərli kolbasa növləri - Həkimlərdən ciddi xəbərdarlıq
Payızda niyə SPF istifadə etməliyik?