Günə hansı içki və qidalarla başlamaq lazımdır? – SİYAHI
Tədqiqatçılar toksinləri aradan qaldırmağa, iltihabı azaltmağa kömək edən, həmçinin qaraciyər xəstəliklərinin inkişafının qarşısını alaraq nəticədə bütün orqanizmin fəaliyyətinə müsbət təsir göstərən qidaları müəyyən ediblər.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, səhər yeməyi zamanı qəhvə içmək vərdişinin bütün bu faydaları təmin etdiyi üzə çıxıb.
Alimlər buna hərhansı sağlamlıq problemi mane olmursa, səhərlər qəhvə içməyi məsləhət görüblər.
Qəhvə içmək siroz və qaraciyər xərçəngi riskinin aşağı olması ilə də əlaqəlidir.
"Bu içki hətta orqanında artıq problemlər yaranmış bir şəxsi belə qaraciyər xəstəliklərindən qoruya bilər", - deyə qeyd edilib.
Qəhvənin həm də iltihab əleyhinə xüsusiyyətlərə malik olduğu diqqətə çatdırılıb.
Qəhvəyə alternativ isə çaydır (həm qara, həm də yaşıl). Bu içkilərin tərkibindəki antioksidantlar oksidləşdirici stressi və piyləri azaldır.
Səhərlər qreypfrut və çuğundur şirəsi içmək də oxşar nəticələr verə bilər.
Səhər yeməyində üstünlük verilməli olan qidalara isə yağlı balıqlar, kələm, üzüm, qaragilə daxildir.
Milli.Az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kim Kardaşyana ağır xəstəlik diaqnozu qoyuldu
Şirin olsa da, başdan ayağa "zəhər"dir
Günay Musayeva 'Yaxın xoşbəxtlik'lə beynəlxalq arenada
Şirin yuxu gətirən qidalar
Dedilər onlar bakılıdır, biz kəndli, Tamillanı alma' - Xalq artisti
Qışda çayınıza dondurulmuş limon atın - faydasını görün
Körpə nə vaxt görməyə, eşitməyə başlayır?
Evimizdəki gizli düşmən - Vaxtsız ölümlərin səbəbi
Payızda bu qidalar immuniteti gücləndirir
Hər 10 evdən 7-də var - Xərçəng yaradır