Hamilə qadınlar bu qidaları qəbul etməməlidir
Hamiləlik hər bir qadının həyatında vacib bir mərhələdir, bunun üçün düzgün hazırlanmaq lazımdır.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, əsas aspektlərdən biri düzgün qidalanmadır.
Ana olmağa hazırlaşan qadın, kifayət qədər miqdarda heyvan mənşəli məhsullar və bitki lifi ehtiva edən balanslaşdırılmış pəhrizə riayət etməlidir. Gündə bir neçə dəfə kiçik hissələrdə yemək tövsiyə olunur.
Bütün məhsullar 20-22 santimetr diametrli bir boşqabda yerləşdirilməlidir. Boşqabın dörddə biri zülaldan ibarət olmalıdır - balıq, toyuq, lobya və qoz-fındıq sağlam, müxtəlif protein mənbələridir.
Qırmızı ətdən, o cümlədən donuz ətindən və kolbasalardan uzaq durmaq daha yaxşıdır, çünki onların tərkibində çoxlu zərərli maddələr var və Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı onları kanserogenlər - xərçəngə səbəb ola biləcək faktorlar kimi təsnif edir.
Bundan əlavə tərkibində civə az olan balıq və dəniz məhsullarına üstünlük verilməlidir. Yəni hamsi, skumbriya, treska, kerevit, kambala, hake, siyənək, perch və karidesə üstünlük verin. Əgər balıq sevmirsinizsə, yumurta və süd qəbulunu artırın və omeqa-3 poli doymamış yağ turşuları qəbul edin.
Boşqabınızın qalan dörddə biri kompleks karbohidratlar və yulaf, qarabaşaq yarması, quinoa, qəhvəyi düyü və bərk buğda makaron kimi tam taxıllarla doldurulmalıdır.
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Qoncanın yeni layihəsi bəlli oldu
Həyat yoldaşımın ilk evlilikdən olan oğulları ilə dostam
Kamilə Nəbiyeva oğul anası oldu
Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI
Röya qardaşına avtomobil hədiyyə etdi
"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri
Yeni il "yolka"ları barədə ciddi xəbərdarlıq - Evə gətirdiyimiz təhlükə