Hamilə qadınlar bu qidaları qəbul etməməlidir
Hamiləlik hər bir qadının həyatında vacib bir mərhələdir, bunun üçün düzgün hazırlanmaq lazımdır.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, əsas aspektlərdən biri düzgün qidalanmadır.
Ana olmağa hazırlaşan qadın, kifayət qədər miqdarda heyvan mənşəli məhsullar və bitki lifi ehtiva edən balanslaşdırılmış pəhrizə riayət etməlidir. Gündə bir neçə dəfə kiçik hissələrdə yemək tövsiyə olunur.
Bütün məhsullar 20-22 santimetr diametrli bir boşqabda yerləşdirilməlidir. Boşqabın dörddə biri zülaldan ibarət olmalıdır - balıq, toyuq, lobya və qoz-fındıq sağlam, müxtəlif protein mənbələridir.
Qırmızı ətdən, o cümlədən donuz ətindən və kolbasalardan uzaq durmaq daha yaxşıdır, çünki onların tərkibində çoxlu zərərli maddələr var və Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı onları kanserogenlər - xərçəngə səbəb ola biləcək faktorlar kimi təsnif edir.
Bundan əlavə tərkibində civə az olan balıq və dəniz məhsullarına üstünlük verilməlidir. Yəni hamsi, skumbriya, treska, kerevit, kambala, hake, siyənək, perch və karidesə üstünlük verin. Əgər balıq sevmirsinizsə, yumurta və süd qəbulunu artırın və omeqa-3 poli doymamış yağ turşuları qəbul edin.
Boşqabınızın qalan dörddə biri kompleks karbohidratlar və yulaf, qarabaşaq yarması, quinoa, qəhvəyi düyü və bərk buğda makaron kimi tam taxıllarla doldurulmalıdır.
Milli.Az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
İlhamə xanım çox qəlblər qırıb, ona görə də...' - Röya
O gedəndən zaman mənim üçün dayanıb
Dünyanın başqa ölkələrinə gedəndə məni tanıyan insanları görmək çox xoşdur' - Xalq artisti
Son zamanlar "8-12" yaş arası uşaqlarda bel və boyun ağrılarının səbəbi
Kompüter qarşısında uzun müddət oturmağın zərərləri
Namiqdən atası ilə bağlı paylaşım - FOTO
Aspirin hamilələr üçün faydalıdır?
Ajda Pekkan villasının təmirinə 30 milyon xərclədi
Qazaxıstanda musiqiçilər arasında dava düşdü - Müğənninin burnu sındı
Çarpıntı'final qərarı aldı