Hansı bananı yemək daha yaxşıdır?

Hansı bananı yemək daha yaxşıdır?Bəzən insan hansı bananı yesin deyə düşünür. Görəsən yaşıl rəngdə olan bananı yemək daha faydalıdır, yoxsa qara nöqtələri olanı. Bananın yetişməsi dövründə baş verənlər insanı düşünməyə vadar edir.
Yəqin ki, fikir vermisiniz, banan nə qədər yetişirsə bir o qədər sürüşkən olur. Bu bananın yetişdiyi dövrdə onun tərkibindəki fermentlərin, nişastanın əmələ gəlməsi səbəbindən baş verir. Yetişmə zamanı bananın tərkibində olan sadə şəkər (monosaarid və disaxarid) və nişasta ( uzun müddətə əmələ gələn şəkərin forması) əmələ gəlir və bu da bananı sürüşkən edir.
Bu səbəbləri nəzərə alaraq sizi şərəkin tərkibinin dəyişmədən yemənizi tövsiyə edirik. Əslində banan nə qədər yetişibsə, onun tərkibində olan şəkər daha təmiz olur.
Yapon alimləri bananın antioksidant və xərçəng əleyhinə təsir etdiyini söyləyirlər. Onlar bananın bu unikal xüsusiyyətinin bananın üstündə xırda qara xallar əmələ gəldiyi zaman olduğunu qeyd edirlər. Kimyaçılar bananın üstündə qara ləkələr əmələ gəldiyi zaman onun tərkibində əmələ gələn birləşmələrin orqanizmdəki anomal hüceyrələr əleyhinə təsir etdiyini söyləyirlər. Yəni bananın qabığında nə qədər qara nöqtə olarsa o orqanizm üçün daha çox faydalı olur.
Qabığı qaralmış banan xərçəng hüceyrələri üçün daha çox faydalıdır. Qabığının rəngi yaşıl və üstündə qara ləkələr olan banan isə orqanizm üçün 8 dəfə artıq faydalıdır.
Tam yetişmiş banan qanda şəkərin miqdarını artırmaq üçün yetərincə təmiz şəkərlə zəngindir. Şəkərinizin aşağı düşdüyü zaman, yorğun olduğunuzda tam yetişmiş banan əlamətlərin aradan qalxması üçün ən yaxşı vasitədir.
Yadda saxlamaq lazımdır ki, banan çox kalorili bir meyvədir. Bananın faydaları barədə danışan zaman isə ən çox onun kiçik növüvün faydalı olmağını nəzərə almaq lazımdır. Orqanizm üçün ən faydalı banan kiçik ölçülü yaşıl bananlardır.
Kiçik ölçüyə malik və yaşıl rəngdə olan bananların tərkibi vitamin və mikroelementlərlə zəngindir. 1 kiçik ölçülü yaşıl bananın tərkibində 300 mq natrium var. Bu isə orqanizmin su-duz balansını normallaşdırmaq üçün kifayət edir. Gün ərzində insanın ehtiyacı olan natriumu qəbul etmək üçün 3 kiçik ölçülü banan yemək lazımdır.
Tərkibində kimyəvi yaş turşusu birləşmələri olan banan mədə-bağırsağın fəaliyyətini yaxşılaşdırır. Hər gün qəbul edilən kofe, qara çay, qazlı sular orqanizmdə kalsiumun miqdarını azaldır. Hər gün 1 ədəd yaşıl banana yeməklə isə orqanizmin kalsiuma olan ehtiyacını ödəmək, həyat üçün vacib olan mikoelementlərin ehtiyacını bərpa eləmək və sümük sisteminin məhkəmlənməsinə nail olmaq olar.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 921   Tarix: 13 dekabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu xəstəliyi qəti görməzdən gəlməyin: qadınlara daha çox təsir edir

Dünya üzrə 300 milyondan çox insana təsir edən astma xəstəliyi qadınlarda niyə daha çox müşahidə olunur?. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, genetik meyllilikdən tutmuş allerqik quruluşa qədər bir çox səbəbi Sin

.

Bunu hərgün için - Bağırsaqları qoruyur

Kefir təkcə həzm sisteminə deyil, həm də bağırsaqlardakı iltihabı azaltmağa kömək edir və sağlamlıq üçün mühüm içkidir. bildirir ki, bu barədə dietoloq Beyaz Tağraf bildirib. O qeyd edib ki, kefir təkcə həzm sisteminə deyil

.

25-44 yaş aralığında olanlar üçün təhlükə : Gecə yatarkən

25-44 yaş arasında infarkt nisbəti koronavirusla birlikdə 30 faiz artıb. xəbər verir ki, bu barədə Prof.Dr.Mustafa Bilge Ərdoğan deyib. O, xəstələrin böyük əksəriyyətinin infarkt başlamazdan əvvəl kritik siqnallar aldığın

.

Çayı belə içmək xərçəng yaradır

Səhər yuxudan oyanan kimi əlimizin uzandığı ilk şey adətən bir stəkan dəmli çay olur. Xüsusilə Azərbaycan mədəniyyətində çayın yeri ayrıdır; səhər yeməyində, qonaqlıqda, istirahətdə. Ancaq bir çoxumuz fərqinə varmadan sağlamlığımız

.

Yataq otağınızda görünməyən zəhər: Alimlərin şok araşdırması

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, yeni tikili mənzillərin sakinləri tez-tez xəstəliklərə meyilli olurlar. . xəbər verir ki, səbəb müasir tikinti materiallarından ayrılan kimyəvi maddələrdədir. Formaldehid, benzol, toluo

.

Bu vərdişlər səssizcə beyninizə zərər verir

Zaman-zaman nəyisə unutmaq adi hal sayıla bilər. Lakin unutqanlıq gündəlik həyatınıza mənfi təsir göstərməyə başlayarsa və ətrafınızdakılar da bu vəziyyəti hiss edirsə, mütləq mütəxəssisə müraciət edilməlidir. xəbər veri

.

Qaşıq-qaşıq içirik amma böyrəkləri məhv edir - Tərkibindəki gizli təhlükə

Gündəlik həyatda praktiki və sürətli yemək həlləri axtaran bir çox insan hazır şorbaları mətbəxlərinin xilaskarı olaraq qəbul edir. Lakin bu rahat və dadlı yeməklərin tərkibindəki gizli təhlükələr, sağlamlığımıza ciddi zərə

.

Alçanı duzlayıb yeyənlərə vacib xəbərdarlıq

Alça yaz-yay aylarının əvəzolunmaz meyvələrindəndir. Bu meyvə daha çox duz ilə istehlak edilir. Bəs, alçanın duz ilə yeyilməsi orqanizmimizə necə təsir göstərir?. xəbər verir ki, bu meyvə duzla və həddindən artıq miqdard

.

Hər səhər bu üç qidadan yesəniz heç vaxt xərçəng olmayacaqsınız - Məşhur onkoloq açıqladı

"Bu 3 qidanı yeyənlərdə bədxassəlişiş yaranmır". xəbər verir ki, bunu Kaliforniyadakı City of Hope xəstəxanasının onkoloqu Dr. Tingting Tan bildirib. Həkimin dediyinə görə özü hər gün səhər eyni şeyi yeyir və bunu

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az aksessuarlar geyim şəkilləri qis geyimləri 2025 süni doğuş xiyar tursusunun hazirlanmasi qaydasi saç həkimi zaur baxşəliyev nagillar seksi hakista usaq geyimleri arxadan olmag