Hansı bananı yemək daha yaxşıdır?

Hansı bananı yemək daha yaxşıdır?Bəzən insan hansı bananı yesin deyə düşünür. Görəsən yaşıl rəngdə olan bananı yemək daha faydalıdır, yoxsa qara nöqtələri olanı. Bananın yetişməsi dövründə baş verənlər insanı düşünməyə vadar edir.
Yəqin ki, fikir vermisiniz, banan nə qədər yetişirsə bir o qədər sürüşkən olur. Bu bananın yetişdiyi dövrdə onun tərkibindəki fermentlərin, nişastanın əmələ gəlməsi səbəbindən baş verir. Yetişmə zamanı bananın tərkibində olan sadə şəkər (monosaarid və disaxarid) və nişasta ( uzun müddətə əmələ gələn şəkərin forması) əmələ gəlir və bu da bananı sürüşkən edir.
Bu səbəbləri nəzərə alaraq sizi şərəkin tərkibinin dəyişmədən yemənizi tövsiyə edirik. Əslində banan nə qədər yetişibsə, onun tərkibində olan şəkər daha təmiz olur.
Yapon alimləri bananın antioksidant və xərçəng əleyhinə təsir etdiyini söyləyirlər. Onlar bananın bu unikal xüsusiyyətinin bananın üstündə xırda qara xallar əmələ gəldiyi zaman olduğunu qeyd edirlər. Kimyaçılar bananın üstündə qara ləkələr əmələ gəldiyi zaman onun tərkibində əmələ gələn birləşmələrin orqanizmdəki anomal hüceyrələr əleyhinə təsir etdiyini söyləyirlər. Yəni bananın qabığında nə qədər qara nöqtə olarsa o orqanizm üçün daha çox faydalı olur.
Qabığı qaralmış banan xərçəng hüceyrələri üçün daha çox faydalıdır. Qabığının rəngi yaşıl və üstündə qara ləkələr olan banan isə orqanizm üçün 8 dəfə artıq faydalıdır.
Tam yetişmiş banan qanda şəkərin miqdarını artırmaq üçün yetərincə təmiz şəkərlə zəngindir. Şəkərinizin aşağı düşdüyü zaman, yorğun olduğunuzda tam yetişmiş banan əlamətlərin aradan qalxması üçün ən yaxşı vasitədir.
Yadda saxlamaq lazımdır ki, banan çox kalorili bir meyvədir. Bananın faydaları barədə danışan zaman isə ən çox onun kiçik növüvün faydalı olmağını nəzərə almaq lazımdır. Orqanizm üçün ən faydalı banan kiçik ölçülü yaşıl bananlardır.
Kiçik ölçüyə malik və yaşıl rəngdə olan bananların tərkibi vitamin və mikroelementlərlə zəngindir. 1 kiçik ölçülü yaşıl bananın tərkibində 300 mq natrium var. Bu isə orqanizmin su-duz balansını normallaşdırmaq üçün kifayət edir. Gün ərzində insanın ehtiyacı olan natriumu qəbul etmək üçün 3 kiçik ölçülü banan yemək lazımdır.
Tərkibində kimyəvi yaş turşusu birləşmələri olan banan mədə-bağırsağın fəaliyyətini yaxşılaşdırır. Hər gün qəbul edilən kofe, qara çay, qazlı sular orqanizmdə kalsiumun miqdarını azaldır. Hər gün 1 ədəd yaşıl banana yeməklə isə orqanizmin kalsiuma olan ehtiyacını ödəmək, həyat üçün vacib olan mikoelementlərin ehtiyacını bərpa eləmək və sümük sisteminin məhkəmlənməsinə nail olmaq olar.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 947   Tarix: 13 dekabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hamam otağını belə təmizləmək xərçəng riskini artırır - Xəbərdarlıq

Evdə təmizlik zamanı istifadə olunan bəzi vasitələr sağlamlığa ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, bəzi təmizlik vasitələrinin tərkibində olan formaldehid, ftalatlar və uçucu üzvi birləşmələr kimi maddələr havada toplanara

.

Spirtli içki ürək sağlamlığına belə təsir edir

Alimlər alkoqolun ürəyə mümkün təsirlərini təhlil ediblər. . -ın məlumatına görə, onlar müəyyən ediblər ki, hətta orta dərəcədə içmək də ürək ritmində dəyişikliklərə səbəb ola bilər və müxtəlif ürək-damar xəstəliklərini

.

Bir dilimi belə təhlükəli ola bilər - Alimlərdən pendirlə bağlı xəbərdarlıq

Türkiyə mətbəxinin ayrılmaz hissəsi sayılan pendir səhər yeməklərinin və qəlyanaltıların sevimli məhsulu olsa da, onun həddindən artıq qəbulu sağlamlığa ciddi zərər vura bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, pendirdək

.

Bel ağrısını azaldan təbii üsullar

Bel ağrısının bir neçə səbəbi ola bilər. xəbər verir ki, ağrılar bel nahiyəsində əzələlərin gərilməsi, soyuq havanın təsiri və müxtəlif xəstəliklər səbəbindən yarana bilər. Bel nahiyəsində ağrı hiss olunduqda bir çox insanı

.

Enerji içkisinə görə şikəst qaldı

Sankt-Peterburqda 22 yaşlı gənc uzun illər enerji içkilərindən istifadə nəticəsində ciddi sağlamlıq problemi ilə üzləşib. xəbər verir ki, qeymer ( komputerdə uzun müddət video oyun oynayan şəxs ) həyat tərzi keçirən gən

.

Saat 18:00-dan sonra yemək orqanizm üçün vacib imiş

Axşam saat 18:00-dan sonra yemək sağlamlığa zərər verir fikri elmi baxımdan əsaslı deyil. Mütəxəssislərin fikrincə, əsas diqqət yeməyin vaxtına deyil, yatmazdan təxminən üç saat əvvəl qidalanmağı başa çatdırmağa yönəlməlidir

.

Qadınlar niyə kişilərlə müqayisədə daha tez-tez insult keçirir?

Qadınların kişilərlə müqayisədə daha tez-tez insult keçirməsinin səbəbi məlum olub. xəbər verir ki, insult hələ də dünyada əlilliyin əsas səbəblərindən biridir və getdikcə yalnız yaşlılara deyil, həm də həyatının ən akti

.

Kimlərə süd içmək olmaz? - Açıqlama

Süd və süd məhsullarını tibbi göstəriş olmadan rasiondan çıxarmaq sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyal qastroenteroloq və hepatoloq Aleksandr Andreyev deyib. O bildirib ki, süd məhsulları orqaniz

.

Bu, orqanizm üçün siqaretdən təhlükəlidir

Yalnızlıq sağlamlıq üçün siqaretdən heç də az təhlükəli deyil. xəbər verir ki, Harvard alimləri tənha insanların 8 il daha az yaşadığını müəyyən ediblər. Dostların, sevgilinin olmaması, daxili təklik sonradan depressiv düşüncələr

turlar.az

donlar 2025 sade makiyaj sekilleri geyim seçimi endirimli paltarlar qadın müdafiəsi goyemin faydalari meyvələr kosmetika dovsan hakışda rəksanə gəncə vetene aid atalar sozu