Hansı içki dişləri daha çox ləkələyir - Kola, kofe, çay yoxsa qırmızı şərab?

Hansı içki dişləri daha çox ləkələyir - Kola, kofe, çay yoxsa qırmızı şərab?Diş sağlamlığı gündəlik içki vərdişlərimizdən birbaşa təsirlənə bilər.
Milli.Az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, çox sevərək içdiyimiz bəzi içkilər dişlərimizdə ləkələrə və zamanla daimi rəng dəyişikliklərinə səbəb ola bilər.
Bəs ən çox istifadə etdiyimiz içkilərdən hansı daha çox ləkələyir dişlərimizi?
Diş həkimi Dr. Madison bu barədə önəmli məlumatlar verərək sosial şəbəkədə video paylaşıb. Diş həkimi sosial mediadakı "the Gumfather" ləqəbi ilə tanınır.
O videoda 10 gün ərzində qəhvə, çay, "Coca-Cola" və ya qırmızı şərab içərisində isladılmış dörd nümayiş etdirib bildirib ki, qırmızı şərab dişə daha pis təsir edir.
"Qırmızı şərab dişi tamamilə ləkələyib. Emalı, kökü, hər şeyini boyayıb," - deyə o vurğulayıb.
"Bir fincan "Coca-Cola" da dişdə ciddi təsir yaradıb. Dişin yalnız qaranlıq bir rəng almadığını, həm də strukturunun zədələnərək kiçik dəliklər meydana gəldiyini göstərib. Dr. Madison bunun səbəbini "Coca-Cola"nın turşulu xüsusiyyətlərinə aid edib.
"Çay səhər içkiləri arasında kofeni geridə qoyub və ən az ləkə yaradan içki olub. Kofe isə başladığımız vaxtdan xeyli tündləşib və xüsusilə kök səthi, emaldan daha az minerala sahib olduğu üçün çox ləkələndi," - deyə o əlavə edib.
Sosial media istifadəçiləri də nəticələrə şok olduqlarını bildiriblər.
Bu təcrübə real həyatda tətbiq olunan vəziyyəti əks etdirmir, çünki insanlar adətən dişlərini 10 saat boyunca bir mayedə saxlamırlar. 
Aysel Əkbər
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 962   Tarix: 14 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Nadir hallarda qadınların başına gəlir, amma səbəb eynidir

Qadınlarda saç tökülməsi kişilərlə müqayisədə daha nadir hallarda müşahidə olunur və halların 15 faizindən çoxunu təşkil etmir. Buna baxmayaraq, alopesiyanın əsas səbəbləri kişilərdə olduğu kimi oxşardır. Bu barədə Maarifləndirm

.

İnfarkt keçirənlərin ortaq vərdişi

Səhər oyandıqdan dərhal sonra fiziki aktivliyin olmaması infarkt keçirmiş insanlarda geniş rast gəlinən vərdişlərdən biridir. xəbər verir ki, bunu britaniyalı kardioloq Sana Sadoksay "Daily Mirror" nəşrinə açıqlamasınd

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Elektron siqaretlər tütün qədər təhlükəlidir - "Zərərsiz alternativ" mifi

Elektron siqaretlərin (vape) sağlamlıq üçün təhlükəsiz olduğu iddiaları elmi araşdırmalarla təsdiqlənmir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bu məhsullar təkcə asılılıq yaratmır, eyni zamanda ağciyərlərdən ürək-damar sistemin

.

ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI

ABŞ-də müəyyən növ daşlardan hazırlanmış mətbəx mebeli istehsalı ilə əlaqəli təhlükəli ağciyər xəstəliyi aşkar edilib. -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik mətbəx mebeli üçün iş masası istehsalında getdikcə daha çox populyarlaşa

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

.

Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı

ABŞ-da yüksək qan təzyiqinin müalicəsində istifadə olunan "Ziac" adlı dərmanla bağlı geniş miqyaslı geri çağırma prosesi başlayıb. xəbər verir ki, Qida və Dərman Administrasiyası (FDA) bildirir ki, adi laboratoriy

.

Əzələ ağrısının səbəbi belə tərkibli dərmanlar imiş

Kolumbiya Universitetinin alimləri aşkar ediblər ki, xolesterini azaltmaq üçün geniş istifadə olunan statin dərmanları bəzi insanlarda əzələ ağrısına yol aça bilər. xəbər verir ki, araşdırma "Journal of Clinical Investigation"

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

turlar.az

kosmetik vasiteler aksessuarlar makiyaj instagram dil haqqında aforizmlər sərxan kərəmoğlu pizza reseptləri soyuqdəymədən necə qorunmalı kosmetika lakonizim hakiwda şəkərbura novruz bayramina aid hakistalar janrlar