Hansı qidalar baş ağrısını kəsir?

Hansı qidalar baş ağrısını kəsir?Fəsil, hava dəyişməsindən, yuxusuzluqdan başınız ağrıyırsa, ağrıdan dərmanla deyil, bəzi məhsullarla da qurtula bilərsiniz.
Milli.Az e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, bunu nevroloq, uzman həkim Nərgiz Ağayeva bildirib.
Onun sözlərinə görə, ağrıkəsici və dərmanların təsir etmədiyi anlarda bəzi qidaların başağrısına müsbət təsir etdiyini qidalanma mütəxəssisləri də qeyd edirlər.
"Ağrıkəsici" məhsullar hansılardır?
Potasiumla zəngin olan kartof bu məhsullardan biridir. Sobada bişən kartof bədəndəki maye səviyyəsini nizamlayır.
Bədəndə su itkisi baş ağrısının ən vacib səbəblərindən biridir. Başağrısı olan vaxtlarda, sulu meyvələrə üstünlük vermək daha doğru olar.
Aşırı spirtli içki içildikdən sonra, damarlar genişlənir və bu səbəbdən baş ağrısı arta bilər. Bu zaman qəhvə içmək olar, kofein damarları daraldaraq, başağrısını aradan qaldırır. Bəzən karbohidrat azlığı da baş ağrısına səbəb ola bilər. Taxıllı çörək bədəndəki su itkisini nizamlayıb, baş ağrısnı önləyə bilər.
Badamın tərkibindəki maqnezuim damarları rahatladır və miqrenin, baş ağrısının qarşısını alır. Kalsium ilə zəngin yağsız qatıq baş ağrısına yaxşı təsir edir.
Küncüt, xüsusilə də qadınlar üçün çox vacib bir məhsuldur. Tərkibində E vitamini olduğu üçün qadınların xüsusi günlərində olan başağrısına yaxşı təsir edir.
Qırmızı bibər və ona oxşar ədviyyatlı souslar baş ağrısının təsirini digər məhsullarla nisbətdə daha tez azaldır. Xüsusilə sinuslarında problem olanlar ədviyyatlı yeməklər yeməklə bu ağrının qarşısını ala bilər.
Qan təzyiqini aşağı salan ispanaq, başağrısına da müsbət təsir edir. Hətta qan təzyiqi yüksək olanlara, ispanaq yarpaqlarından salat düzəldib yemək məsləhət görülür.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1954   Tarix: 07 dekabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Eyni ayaqqabını hər gün geyinməyin - Mikrobioloqdan xəbərdarlıq

Mikrobioloq ayaq qoxusundan qurtulmağın yollarını açıqlayıb. xəbər verir ki, mikrobioloq Primroz Friston ayaqlardan gələn xoşagəlməz qoxunun səbəblərini və ondan xilas olma üsullarını açıqlayıb. Mütəxəssisin tövsiyələri Independen

.

Azərbaycanda minlərlə insan istifadə edir: İnfarkt riskini 53 faiz artırır

Alimlər elektron siqaret istifadəsinin ürək-damar sağlamlığı üçün ciddi risklər yaratdığını müəyyən ediblər. Aparılan elmi araşdırmalara görə, elektron siqaret istifadə edən şəxslərin infarkt keçirmə ehtimalı istifadə etməyənlərl

.

Zibil qablarından gələn qoxuya SON

Evimizdə istifadə etdiyimiz zibil qabları zamanla içərisində bakteriyaların yaranması səbəbindən pis qoxu yaymağa başlaya bilər. Zibil qabları yuyulsa belə, bu qoxu çox vaxt tam aradan qalxmır. xəbər verir ki, qoxunun evi

.

İşə qaranlıqda gedib-gələnlərin daim depressiyada olma səbəbi açıqlandı

Alman alimlər səhər zəif işığın depressiyaya səbəb ola biləcəyini müəyyənləşdiriblər. xəbər verir ki, Alman tədqiqatçıların araşdırmasına görə səhər saatlarını zəif işıq altında keçirmək sağlam insanlarda depressiyaya xa

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Evdəki "yolka" sizə problem yarada bilər - Həkimdən AÇIQLAMA

Yeni il ağacları bəzi hallarda allergik reaksiyalara səbəb ola bilər. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Aleksandra Filyovanın sözlərinə görə, canlı ağaclar daşınma və saxlanma zamanı qabıq və gövdəsində mikroskopik kif toplay

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

turlar.az

kosmetik vasiteler aksessuarlar makiyaj instagram dil haqqında aforizmlər sərxan kərəmoğlu pizza reseptləri soyuqdəymədən necə qorunmalı kosmetika lakonizim hakiwda şəkərbura novruz bayramina aid hakistalar janrlar