Hansı qidalar baş ağrısını kəsir?

Hansı qidalar baş ağrısını kəsir?Fəsil, hava dəyişməsindən, yuxusuzluqdan başınız ağrıyırsa, ağrıdan dərmanla deyil, bəzi məhsullarla da qurtula bilərsiniz.
Milli.Az e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, bunu nevroloq, uzman həkim Nərgiz Ağayeva bildirib.
Onun sözlərinə görə, ağrıkəsici və dərmanların təsir etmədiyi anlarda bəzi qidaların başağrısına müsbət təsir etdiyini qidalanma mütəxəssisləri də qeyd edirlər.
"Ağrıkəsici" məhsullar hansılardır?
Potasiumla zəngin olan kartof bu məhsullardan biridir. Sobada bişən kartof bədəndəki maye səviyyəsini nizamlayır.
Bədəndə su itkisi baş ağrısının ən vacib səbəblərindən biridir. Başağrısı olan vaxtlarda, sulu meyvələrə üstünlük vermək daha doğru olar.
Aşırı spirtli içki içildikdən sonra, damarlar genişlənir və bu səbəbdən baş ağrısı arta bilər. Bu zaman qəhvə içmək olar, kofein damarları daraldaraq, başağrısını aradan qaldırır. Bəzən karbohidrat azlığı da baş ağrısına səbəb ola bilər. Taxıllı çörək bədəndəki su itkisini nizamlayıb, baş ağrısnı önləyə bilər.
Badamın tərkibindəki maqnezuim damarları rahatladır və miqrenin, baş ağrısının qarşısını alır. Kalsium ilə zəngin yağsız qatıq baş ağrısına yaxşı təsir edir.
Küncüt, xüsusilə də qadınlar üçün çox vacib bir məhsuldur. Tərkibində E vitamini olduğu üçün qadınların xüsusi günlərində olan başağrısına yaxşı təsir edir.
Qırmızı bibər və ona oxşar ədviyyatlı souslar baş ağrısının təsirini digər məhsullarla nisbətdə daha tez azaldır. Xüsusilə sinuslarında problem olanlar ədviyyatlı yeməklər yeməklə bu ağrının qarşısını ala bilər.
Qan təzyiqini aşağı salan ispanaq, başağrısına da müsbət təsir edir. Hətta qan təzyiqi yüksək olanlara, ispanaq yarpaqlarından salat düzəldib yemək məsləhət görülür.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1907   Tarix: 07 dekabr 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dəri xərçəngindən bu sadə üsulla qorunmaq olar

ABŞ-nın Çikaqo Universitetinin alimləri günəş işığının sağlam dəri hüceyrələrini xərçəng hüceyrələrinə çevirə bilən mexanizmini də müəyyən ediblər. . xəbər verir ki, araşdırmaya görə, uzunmüddətli ultrabənövşəyi (UB) şüalanm

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

İki vitaminin istifadəsində diqqət - Ekspertlər xəbərdarlıq edir

Vitamin və qida əlavələri bazarı sürətlə böyüsə də, mütəxəssislər bəzi sintetik vitaminlərin sağlamlığa ciddi zərər verə biləcəyi barədə xəbərdarlıq edir. xəbər verir ki, araşdırmalara görə, xüsusilə A və E vitaminlərini

.

Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar

Dünyanın ən uzunömürlü cəmiyyətlərindən ilhamlanaraq hazırlanan xüsusi makaron resepti sosial mediada böyük marağa səbəb olub. Adətən yüksək karbohidrat tərkibli olduğu üçün mütəxəssislər tərəfindən çox tövsiyə olunmaya

.

89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey

89 yaşlı, hələ də aktiv işləyən və qida sənayesinə qarşı apardığı mübarizə ilə tanınan məşhur qidalanma professoru Marion Nestle uzun ömrünün sirrini paylaşıb.  xəbər verir ki, Nestle günə süd və şəkərsiz bir neçə finca

.

Hindistanda 24 uşaq öskürək dərmanından öldü

Hindistanda son aylarda ən azı 24 uşaq öskürək əleyhinə "Coldrif" şərbətindən ölüb. xəbər verir ki, Tamilnad ştatının səhiyyə və dərman təhlükəsizliyinə cavabdeh məmurları şərbətin istehsalında istifadə olunan maddələri

.

DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir

Yuxusunda pişik görən adamın, qadın və kişi cinsiyyətinə malik olmasına görə yuxunun təbirləri dəyişir. Əgər bu yuxunu görən adam bir kişisə, bu kişinin normal həyatında diqqətsiz bir şəxsiyyətə sahib olduğu, ətrafındak

.

Alzheimerlə mübarizədə yeni ümid

Alzheimer xəstəliyi zamanı yaddaşı yaxşılaşdırmağın yolu tapılıb. xəbər verir ki, bunu Oslо Universitetinin alimləri müəyyən ediblər. Məlumata görə, NAD⁺ molekulunun səviyyəsinin artırılması Alzheimer xəstəliyinin inkişafınd

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

turlar.az

donlar 2025 adlarin menasi yemek reseptleri 2025 donları banan pirojnasi abşeron tortu pehriz kosmetika zəhmət vətənə aid bayatı aydin sani salatlar novruz bayramına aid hakışta