Hansı qidalar qanda xolesterini azaldır - Kişilərin diqqətinə

Hansı qidalar qanda xolesterini azaldır - Kişilərin diqqətinəRusiyanın məşhur həkimi Aleksandr Myasnikov qanda zərərli xolesterini salmaq üçün lazım olan qidaları açıqlayıb
"Medicina" xəbər verir ki, yüksək xolesterin qan damarlarını daraldır, qan dövranını pozur, ürəyin işini çətinləşdirir.
Məhz bu problem insult və infarkta səbəb olur.
Xolesterini salmaq üçün rasiona müəyyən ərzaqları daxil edin:
- Yağlı dəniz balığı, Omeqa-3-lə zəngin ərzaqlar
- Qırmızı düyü
- Qoz, badam
- Bol maye
- Liflə zəngin tərəvəzlər
Qidadan transyağları, heyvan yağlarını çıxartmaq, azaltmaq lazımdır.
Gündəlik 5-7 min addım da xolesterini azaldır.
20 yaşından yuxarı insanlar hər 3 ildən bir qanda xolesterin analizini verməlidir.
Siqaret çəkənlər, artıq çəkili insanlar, diabetlər risk qrupundadır".
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1047   Tarix: 08 fevral 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Səhər yeməyində yeyənin zehni açılır: Alzheymer və demans riskini azaldır

Elm insanlarının fikrincə, qidalanma vərdişində edilən kiçik dəyişikliklər belə erkən yaşda başlayan demansın (yaddaş zəifləməsi) qarşısının alınmasında mühüm rol oynaya bilər. Mütəxəssislər müəyyən qidaların beyni qoruyara

.

3 kq jelibon yedi, reanimasiyaya düşdü

Üç kiloqram marmelad yeyən kişi xəstəxanaya yatırılıb. xəbər verir ki, Böyük Britaniyada yaşayan Natan Riminqton üç gün ərzində təxminən üç kiloqram marmelad ayıcıq ( "Jelibom" ) yedikdən sonra təcili tibbi yardım

.

İşi daim kompüterlə olanların nəzərinə! - Həkim xəbərdarlıq etdi

Qarışıq, yəni həm təbii, həm də süni işıqlandırma şəraitində işləmək göz sağlamlığı üçün təhlükəli deyil. xəbər verir ki, bunu rusiyalı oftalmoloq Anna Solovey deyib. "Görmə orqanlarının gərginliyi və işıqlandırmanı

.

İllərdir zərərli olduğu deyilirdi, həkim təkzib etdi - Ziyansızdır

Yeməyi içki ilə içməyin zərərli olduğu fikri mifdir. xəbər verir ki, rusiyalı endokrinoloq və dietoloq, tibb elmləri namizədi Oksana Mixaleva açıqlamasında bunun sadəcə mif olduğunu bildirib. "Yeməyi su, çay və ya kof

.

Ağ, sarı, qırmızı yoxsa yaşıl: Hansı soğan ən faydalıdır?

Soğan yalnız yeməklərə dad qatmaqla deyil, həm də sağlamlığa faydaları ilə də vacib tərəvəzlər sırasındadır. xəbər verir ki, ağ, sarı, qırmızı, yaşıl soğan kimi müxtəlif növləri olan bu tərəvəz, hər növü ilə bədən üçün fərql

.

Gizli təhlükə: Bu simptom bağırsaq xərçənginin əsas xəbərçisidir

Koloproktoloq Sondra Kavalukas nəcisdə qan olmasının bağırsaq xərçəngi riskini kəskin şəkildə artırdığını bildirib. Onun sözlərinə görə, bu simptom xərçəng ehtimalını 8,5 dəfə yüksəldir. xəbər verir ki, həkim bu barədə "Dail

.

Balıqla bu tərəvəzi bir yerdə yeməyin

Balıq sağlam qida mənbəyi kimi tanınsa da, onu bəzi tərəvəzlərlə birlikdə yemək orqanizm üçün faydalı olmaya bilər. Qidalanma və Pəhriz Mütəxəssisi Kamuran Diğdem Özkahya xəbərdarlıq edir ki, rukkola (arugula) ilə balığı

.

Zeytun və pendiri birlikdə yeməyin - XƏBƏRDARLIQ

Səhər yeməyinin ayrılmaz hissəsi sayılan zeytun və pendir illərdir bir araya gələn klassik ikili kimi tanınır.Lakin mütəxəssislər bu birləşmənin göründüyü qədər sağlam olmadığını bildirirlər. xəbər verir ki, onların fikrincə

.

Sinə xərçəngi halları artır - Riski azalda bilən 6 qida

Döş xərçəngi qadınlar arasında ən çox rast gəlinən xəstəliklərdən birinə çevrilib - təxminən hər 28 qadından biri bu riski daşıyır. xəbər verir ki, mütəxəssislər bildirirlər ki, düzgün pəhriz seçimi bu riski azaltmağa kömə

turlar.az

adlarin menasi yay kolleksiyasi donlar 2025 vətən haqqında inşa cennet almasinin murebbesi qozlu toyuq salati ərzaqlar kosmetika burclər maya maskasi aysel maraqlı baldıza aid hakışta