Hansı soğan daha faydalıdır: sarı, ağ yoxsa qırmızı?
Soğan ən faydalı tərəvəzlərdən biri sayılır. Soğanın bir çox növləri var.
Bazarlarda ağ, sarı və qırmızı soğan satılır. Görəsən, bunlardan hansı ən faydalıdır?
Kanada alimlərinin araşdırmaları göstərib ki, bütün soğan növləri arasında qırmızı soğan ən faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. Araşdırmanın nəticələri nüfuzlu Food Research International jurnalında dərc olunub.
Milli.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, qırmızı soğanın tərkibində olan kversetin və antosian antioksidantlarının damarları möhkəmləndirmək və bununla da ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini azaltmaq xüsusiyyətləri vardır.
Kversetin və antosian maddələri orqanizmdə gedən qocalma proseslərini ləngidir, sərbəst radikalların orqanizmə olan dağıdıcı təsirini azaldır, orqanizmi köhnə hüceyrələrdən təmizləyir.
Digər soğan növləri ilə müqayisədə qırmızı soğan daha güclü xərçəng əleyhinə təsirə malikdir.
Həmçinin qırmızı soğan insan immunitetini daha yaxşı stimullaşdırır.
Faydalı xüsusiyyətlərə görə ikinci yerdə sarı, 3-cü yerdə isə ağ soğandır. Ağ soğanın çox yumşaq və xoş dadı var ki, onu salatlara əlavə etmək yaxşıdır.
Milli.Az /news.milli.az
Xəbərlər Baxılıb: 769 Tarix: 17 dekabr 2019 f PaylaşÖvladlarınızın boyundan narahatsız? - bu təbii üsulla...
Çox vaxt valideynləri narahat edən faktorlardan biri də övladlarının boy inkişafının geri qalmasıdır. Həmyaşıdlarından nə qədər ölçü uzun və ya kiçik olması ilk baxışdan cəlb ediləcək məsələlərdəndir. İstər az yaşlı, istərs
Boğaz ağrısı zamanı nə etməli?
Udqunan zamanı olan boğaz ağrısı ilə əksəriyyətimiz tanışıq. Çox vaxt bu simptom bizi soyuqluqlama zamanı müşayiət edir. Biz cızılma, yanma, qıcıqlanma, göynəmə, "yad cisim" hissiyatını hiss edirik. Boğaz ağrısını
2020-ci ildə trend olacaq QİDALAR
Son zamanlar qida rasionumuza yeni daxil olan bir çox meyvə və tərəvəzlər var. Xüsusilə, pəhrizlərin vazkeçilməzi olan avakado, zərdəçal qədər bir çox yeni qidalar daha çox istifadə edilməyə başlanılıb. -a istinadən bildiri
Həkim-diyetoloqların heç vaxt yeməyəcəyi məhsullar
Ən tanınmış həkim-diyetoloqlar heç bir şəraitdə yeməyəcəkləri məhsulları açıqlayıb. Bu barədə "Everyday Health" nəşri yazıb. "qafqazinfo"-ya istinadən həmin mütəxəssislərin fikirlərini təqdim edir:. Kolbasa
Kreatinin nədir - Yüksəlməsi niyə qorxuludur?
Kreatinin bədənin kreatinin metabolizmi zamanı yaranan son məhsuldur. Sonuncunun sintezi əsasən qaraciyər və böyrəklərdən meydana gəlir. Kreatin molekulunun toplanması üçün eyni zamanda üç amin turşusu tələb olunur: metionin