Hansı turşular ziyanlı, hansılar faydalıdır?
Xüsusi marinadla turşuya qoyulan xiyar və digər tərəvəzləri araqla və başqa yüksək alkoqollu içkilərlə istifadə etmək məsləhət görülmür.
"Rossiyskaya qazeta" nın yaydığı məlumatda bildirilir ki, əsas təhlükə onların tərkibində olan sirkədir. Sirkə həzm sisteminin selikli qişasını qıcıqlandırır. Buraya spirt də əlavə olunanda iltihabın inkişaf riski artır. Bu vəziyyətdə həzm sistemində spirt absorbsiyası çoxalır. Bənzər təsiri acı məhsullar da göstərir. Belə kombinasiyaların müntəzəm istifadəsi mədədə qastrit, eroziya, xora yaradır.
Həkimlər sirkə ilə hazırlanmış tərəvəzlərdənsə, duza qoyulan kələm və digər tərəvəzlər qəbul etməyi məsləhət görürlər. Duza qoyulan kələm mədəni eroziya və qastritdən qoruyan metioninin amin turşusu ilə zəngindir. Keşniş, cəfəri, reyhan, göy soğan və digər göyərtilər öz növbəsində alkoqol və yağlı yeməklər üçün əla absorbent sayılır.
Milli.Az /news.milli.az









Hakışta
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
"Avroviziya"ya terror hücumu hazırlayan şəxsə hökm oxundu
Hər gün bir stəkan içən qocalmır
Telefon qablarından istifadəni dayandırın - Mütəxəssis açıqladı
Kondisioner yaşlılarda ölüm riskini azaldır – Yeni araşdırma
Evdəki "yolka" sizə problem yarada bilər - Həkimdən AÇIQLAMA
Güllünün bacısı və qardaşı müğənninin övladlarından şikayətçi oldu
"Oppalar" rusdilli ölkələri fəth edir
Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qız 3 vacib əlaməti açıqladı - FOTO
Okan Karacan da saxlanıldı
Allahım, onları sənə həvalə edirəm' - Foto
Güllünün mal varlığı açıqlandı