Hazır qəhvə orqanizm üçün nə qədər FAYDALIDIR?

Hazır qəhvə orqanizm üçün nə qədər FAYDALIDIR?Hazır qəhvənin əsas üstünlüyü onun hazırlanma sürətidir. Cəmi bir neçə dəqiqə ərzində siz bir fincan ətirli içkidən həzz ala bilərsiniz və bu, vaxtı dəyərləndirənlər üçün əlverişli seçimdir. Amma hazır qəhvə təbii qəhvə qədər sağlam deyil. 
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, tez-tez istifadə edilərsə, hətta sağlamlığınıza zərər verə bilər.
Hazır qəhvə necə hazırlanır?
Onun hazırlanması prosesi qəhvə lobyalarının qovrulması ilə başlayır, sonra üyüdülür. Nəticədə qarışıq qaynadılır və sonra yüksək təzyiq altında qurudulur. Bu da onu qaynar suda asanlıqla həll olunan qranullara çevirir.
Bununla belə, uzun müddət bişirmə həm kimyəvi birləşmələrin, həm də qida maddələrinin tərkibini azaldır. Məhz buna görə də hazır qəhvə orqanizmə alternativ növlərinə nisbətən daha az aşkar müsbət təsir göstərir.
Hazır qəhvənin faydaları
Hazır olmasına baxmayaraq, həll olunan qəhvə qan damarlarında xolesterin lövhələrinin meydana gəlməsinə kömək edən bir maddə olan kafestolu əhəmiyyətli dərəcədə az ehtiva edir. Bu içkinin tərkibindəki kofein səviyyəsi qəhvə dənələrindəkindən daha aşağı olsa da, yenə də bir müddət canlılıq və enerji verə bilər.
Hazır qəhvənin zərəri
Hazır qəhvənin zərəri əsasən onun keyfiyyətindən və istifadə tezliyindən asılıdır. Araşdırmalar göstərib ki, hazır qəhvə dənli qəhvədən daha tez psixoloji asılılığa səbəb olur. Sistemli istehlak sinir sisteminin tükənməsinə səbəb ola bilər ki, bu da növbəti kubokdan sonra sağalmanı getdikcə çətinləşdirir. Bu, yuxusuzluq, artan əsəbilik və əsəbilik ilə doludur.
Bundan əlavə, hazır qəhvə qan təzyiqini artırır, bu da ürək-damar sisteminə mənfi təsir göstərir. Hazır qəhvənin tərkib hissələrindən biri də ürək xəstəliklərinə səbəb ola bilən və infarkt riskini artıran xlorogen turşusudur. Kofein həmçinin sümüklərdən kalsiumun yuyulmasına kömək edir, bu da onların strukturunu zəiflədir.
Hazır qəhvə mədə mukozasına aqressiv təsir göstərir, bu da qastrit, xora və turşuluğun artmasına səbəb ola bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 934   Tarix: 26 sentyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ölüb-ölməyəcəyini yoxlamaq üçün çoxlu burqer yedi, öldü - FOTO

Rusiyanın Orenburq şəhərində yaşayan fitnes məşqçisi və sosial şəbəkə fenomeni Dmitri Nuyanzin (Dmitrifit) sosial mediada həyata keçirdiyi sürətli çəkiartımı çelencindən sonra vəfat edib. -ın məlumatına görə o gündə 10 mi

.

Ömrü uzadan 10 qida açıqlandı - Daim yeyənlər həkimə getmir

Dünyanın ən güclü 10 qidası açıqlanıb. xəbər verir ki, "Forbes" sağlamlıq üzrə aparılan araşdırmalar əsasında mütləq istifadə edilməli olan 10 təbii qidanın siyahısını açıqlayıb. Bu məhsulların orqanizmi gücləndirdiyi

.

Kompüter qarşısında uzun müddət oturmağın zərərləri

Son illərdə ofis işçiləri və tələbələr arasında kompüter qarşısında uzun saatlar keçirmək adi hala çevrilib. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş sağlamlığa ciddi təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, həkimlə

.

Nə mal, nə qoyun... - Ən sağlam ət növü açıqlandı

Az yağ nisbəti, yüksək qida dəyəri və asan həzm olunması ilə diqqət çəkən keçi əti mütəxəssislərə görə ən sağlam ət seçimlərindən biridir. xəbər verir ki, Araşdırmalar göstərir ki keçi əti protein, dəmir və B12 vitamini baxımında

.

Aspirin hamilələr üçün faydalıdır?

Son illərdə hamilə qadınlar arasında aspirin istifadəsi barədə maraq artıb.  xəbər verir ki, tibbdə bəzi hallarda aşağı dozalı aspirin hamiləlik dövründə müəyyən faydalar verə bilər. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, aşağ

.

Şalqamın faydaları və gündəlik istifadənin nəticələri

Şalqam bənövşəyi, qırmızı və yaşıl rənglərdə yetişən, soğanla birlikdə istifadə olunan turpkimilərə aid tərəvəzlərindən biridir. Həm kökü, həm də yarpaqları yeyilə bilər. Dünyada 30-dan çox şalqam növü mövcuddur və Türkiyəni

.

Qış xəstəliklərinə qarşı müdafiə - Gündəlik C vitamini dozası

Qışda immuniteti gücləndirən C vitamini bədən tərəfindən istehsal olunmadığı üçün gündəlik qidalarla qəbul edilməlidir. xəbər verir ki, kardioloq Dr. Demet Erciyesin sözlərinə görə, C vitamini çatışmazlığı yorğunluq, zəiflik

.

Nə çuğundur, nə brokoli, nə də ispanaq: Dünyanın ən sağlam tərəvəzi açıqlandı

Meyvə və tərəvəzlərlə bağlı aparılan araşdırmaya görə ən sağlam qidalar açıqlanıb. Mütəxəssislər 17 əsas qidanı qiymətləndiriblər.  xəbər verir ki, araşdırmada qidaların kalium, lif, protein, kalsium, dəmir, tiamin, riboflavin

.

Əgər balığın qarnı belədirsə, almayın

Balıq alarkən diqqət edilməli ən vacib məqamlardan biri onun qarın hissəsinin vəziyyətidir. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, qarın hissəsi şişkin, yumşaq və ya asanlıqla dağılırsa, həmin balığı almaq təhlükəlidir. xəbər veri

turlar.az

kosmetika mehsullari hamilelikde qidalanma toy gecesi qadın testləri ayaq şişməsi ariqlamaq ucun yasil cay sarmisaqin faydasi kosmetika englishdilində qulaq badambura bürcler aydin sani geyim