Hazır qəhvə orqanizm üçün nə qədər FAYDALIDIR?

Hazır qəhvə orqanizm üçün nə qədər FAYDALIDIR?Hazır qəhvənin əsas üstünlüyü onun hazırlanma sürətidir. Cəmi bir neçə dəqiqə ərzində siz bir fincan ətirli içkidən həzz ala bilərsiniz və bu, vaxtı dəyərləndirənlər üçün əlverişli seçimdir. Amma hazır qəhvə təbii qəhvə qədər sağlam deyil. 
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, tez-tez istifadə edilərsə, hətta sağlamlığınıza zərər verə bilər.
Hazır qəhvə necə hazırlanır?
Onun hazırlanması prosesi qəhvə lobyalarının qovrulması ilə başlayır, sonra üyüdülür. Nəticədə qarışıq qaynadılır və sonra yüksək təzyiq altında qurudulur. Bu da onu qaynar suda asanlıqla həll olunan qranullara çevirir.
Bununla belə, uzun müddət bişirmə həm kimyəvi birləşmələrin, həm də qida maddələrinin tərkibini azaldır. Məhz buna görə də hazır qəhvə orqanizmə alternativ növlərinə nisbətən daha az aşkar müsbət təsir göstərir.
Hazır qəhvənin faydaları
Hazır olmasına baxmayaraq, həll olunan qəhvə qan damarlarında xolesterin lövhələrinin meydana gəlməsinə kömək edən bir maddə olan kafestolu əhəmiyyətli dərəcədə az ehtiva edir. Bu içkinin tərkibindəki kofein səviyyəsi qəhvə dənələrindəkindən daha aşağı olsa da, yenə də bir müddət canlılıq və enerji verə bilər.
Hazır qəhvənin zərəri
Hazır qəhvənin zərəri əsasən onun keyfiyyətindən və istifadə tezliyindən asılıdır. Araşdırmalar göstərib ki, hazır qəhvə dənli qəhvədən daha tez psixoloji asılılığa səbəb olur. Sistemli istehlak sinir sisteminin tükənməsinə səbəb ola bilər ki, bu da növbəti kubokdan sonra sağalmanı getdikcə çətinləşdirir. Bu, yuxusuzluq, artan əsəbilik və əsəbilik ilə doludur.
Bundan əlavə, hazır qəhvə qan təzyiqini artırır, bu da ürək-damar sisteminə mənfi təsir göstərir. Hazır qəhvənin tərkib hissələrindən biri də ürək xəstəliklərinə səbəb ola bilən və infarkt riskini artıran xlorogen turşusudur. Kofein həmçinin sümüklərdən kalsiumun yuyulmasına kömək edir, bu da onların strukturunu zəiflədir.
Hazır qəhvə mədə mukozasına aqressiv təsir göstərir, bu da qastrit, xora və turşuluğun artmasına səbəb ola bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 962   Tarix: 26 sentyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir

İspanaq yarpaqlarının arasında gizlənən qum və palçıq çox vaxt adi yuma ilə tam təmizlənmir. Mütəxəssislər isə həm sadə, həm də təsirli bir üsul tövsiyə edir - bunun üçün cəmi 1 xörək qaşığı kifayətdir. xəbər verir ki, mətbə

.

Dərmansız boğaz ağrısının qarşısını almağın 5 yolu

Mütəxəssislər bildirirlər ki, boğaz ağrısı hər zaman dərman istifadəsi tələb etmir. Xüsusilə mövsüm dəyişiklikləri zamanı sadə və təbii üsullarla boğazı qorumaq mümkündür. . həmin yolları sizə təqdim edir:. İlıq duzlu s

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Bu qidalar gözləri sağlam saxlayır

Gözlərinizi gündəlik ekran yorğunluğundan və yaşla bağlı problemlərdən dörd güclü meyvə ilə qoruyun. Bəzi meyvələr aydın görməni dəstəkləyən, yorğunluğu azaldan, katarakt və quru göz kimi xəstəliklərdən qoruyan antioksidantlar

.

Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?

Qış aylarında paltarları radiatorların üstündə qurutmaq sağlamlıq baxımından məsləhət görülmür. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Muhammet Sinan Dağdeviren deyib. O bildirib ki, evdə paltarların evin içində paltar ipind

.

Sink çatışmazlığı nələrə səbəb olur? - problemi aradan qaldırmağın yolları

Sink insan bədəni üçün həyati əhəmiyyət daşıyan minerallardan biridir. O, immun sistemi, dəri və saç sağlamlığı, dad və qoxu hissi, həmçinin hamiləlik və uşaqlıq dövründə sağlam böyümə üçün vacibdir. İnsan bədəni sinki öz

.

Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır

Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırma çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini yüksəltdiyini göstərib. xəbər verir ki, 12 il müddətində 328 mindən çox insanın sağlamlı

.

Apteklərdə satılan bu şokoladın tərkibində heyvan qanı var - Azərbaycanda da geniş yayılıb

Hematogen şokoladın əsas tərkibi öküz qanından əldə olunan albumin və şəkərdən ibarətdir. xəbər verir ki, dəmir və C vitaminini artırmaq üçün tez-tez quru meyvələr, qoz-fındıq, süd tozu, qənnədi şirəsi, karamel və ya şokola

turlar.az

toy makiyajlari geyim necə seçməli hamilelikde qidalanma hakışta xınayaxdı soz haqqinda atalar sozu bayatilar saç düzümləri kosmetika bürclər sevda sağlıq itburnu qiz evi