Həkimdən düzgün qaydada bişirilməmiş toyuq ətinin ziyanı barədə XƏBƏRDARLIQ

Həkimdən düzgün qaydada bişirilməmiş toyuq ətinin ziyanı barədə XƏBƏRDARLIQZəhərlənmənin qarşısını almaq üçün istehlak edilməzdən əvvəl toyuq əti tam termiki emala məruz qalmalıdır.
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı diyetoloq, tibb elmləri namizədi Yelena Solomatina danışıb.
"Məsələn, qril üsulu ilə bişirilmiş toyuq və ya toyuq kababında ətin bəzi hissələri bişməyə bilər və bəzən bu zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Bu mənada toyuğun ən təhlükəli yeri quyruq hissəsidir. Əgər tam termiki emala məruz qalmazsa, onun tərkibində yüksək konsentrasiyada salmonella ola bilər", - deyə həkim xəbərdarlıq edib.
O vurğulayıb ki, belə toyuq ətində bağırsaq çöpləri də ola bilər.
Solomatina həmçinin toyuq dərisinin tərkibində yüksək miqdarda zərərli yağ olduğuna görə onu yeməməyi məsləhət görüb.
Həkim toyuq içalatı və ayaqlarını istehlak edərkən də ehtiyatlı olmağı tövsiyə edib.
"İçalat salmonellyozun inkişaf etdiyi yer ola bilər. Toyuğun ayağında və pulcuqlarında isə tez-tez çirk yığılır. Həddindən artıq yemlənən toyuqların qaraciyəri isə xolesterol mənbəyi ola bilər", - deyə diyetoloq vurğulayıb.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 690   Tarix: 18 fevral 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ət alanda bunlara DİQQƏT EDİN

Mütəxəssislər bazardan ət alarkən nələrə diqqət etməli olduğunu açıqlayıblar. -a istinadən bildirir ki, bazardan ət alarkən satıcıların malların təzəliyi ilə bağlı verdiyi zəmanətlərə etibar etməməlisiniz. Satıcıların ə

.

Kabab yemək orqanizmə necə təsir edir? - Həkimdən cavab

Həkimlər kababın sağlamlıq üçün təhlükəsiz olub-olmadığını açıqlayıblar. -a istinadən bildirir ki, həkimlər iştaha açan görünüşünə və özünəməxsus qoxusuna baxmayaraq, kanserogen qidaları qəbul etməməyi çəkindirir və məsləhə

.

Soğan doğrayanda gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün 3 SADƏ ÜSUL

Soğan doğramaq əksər hallarda göz yaşı ilə nəticələnir.   -a istinadən xəbər verir ki, soğan doğrayarkən gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün onu dondurucuda 30 dəqiqə saxlamaq lazımdır. Soyuq temperatur fermentləri

.

Beyni məhv edən qidalar

Bəzi qidalar bədənimizə xeyirdən çox zərər vurur. axşam.az-a  istinadən xəbər verir ki, diyetoloqlar mağazada satılan hazır və ya şəkərli qidaların çoxunun beyin hüceyrələri üzərində olduqca mənfi təsirə malik olduğunu bildiriblər

.

Kimlərə portağal yemək olmaz? - MÜTƏXƏSSİS AÇIQLADI

Portağal son dərəcə sağlamdır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir.   -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir

.

Ayaq barmaqlarınız şişib göyərirsə ürəkdən şübhələnin

Ayaqları şişənlər, barmaqları qabarıb deformasiya olanlar, ayaq ucları soyuq və göyərmiş olanlar ürək-damar sistemindən şübhələnib müayinəyə getməlidir. medicinaya istinadla xəbər verir ki, britaniyalı terapist Con Kammin

.

Günəşlənmənin təhlükəli TƏRƏFLƏRİ

Mançester Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, parlaq günəşə məruz qalmaq dərinin səthindəki bakteriya müxtəlifliyini azaldır və bu, dermatit, ekzema və psoriazın inkişaf riskini artıra bilər. -a istinadən bildiri

.

Bu yaşdan əvvəl ana olmaq təhlükəlidir

Tədqiqatlar göstərir ki, uşaq sahibi olmaq qadınları yalnız yaşlı hiss etdirmir, həmçinin onların bioloji yaşını da artırır. -a istinadən xəbər verir ki, ABŞ-da yerləşən Kolumbiya Universiteti Mailman İctimai Sağlamlıq Məktəbini

.

Diş əti ağrılarının ölümcül xəstəliklə əlaqəsi aşkarlandı

ABŞ-nin Fred Xatçinson adına Xərçəng Xəstəliyini Araşdırma Mərkəzinin alimləri parodontal xəstəlik zamanı ağızda çox rast gəlinən "Fusobacterium nucleatum" bakteriyasının bağırsaqlarda şişlərin böyüməsini stimullaşdır

turlar.az

sonxeber.az kosmetika mehsullari kosmetik vasiteler maskalar dondurma reseptləri aybasi mimoza salatinin hazirlanma qaydasi meyveli tort kosmetika toy gecesı novruz hakistalari novruz bayramina aid hakista anabaci səməd vurğun