Hər gün armud yeməyin faydası

Hər gün armud yeməyin faydasıArmud diabetlə mübarizədə faydalıdır və hətta bəzi ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edə bilər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, armudun istənilən çeşidi qida maddələri ilə zəngin olduğu üçün eyni dərəcədə faydalıdır. Armud yemək xəstəliklərlə mübarizə aparmağa və orqanizminizi faydalı maddələrlə doyurmağa kömək edir.
Armud çoxlu antioksidant, lif, kalium və C vitamini ehtiva edir. Tədqiqatçılar həftədə yeyilən armudun hər porsiyası üçün 2-ci tip diabetin inkişaf riskinin 3 faiz azaldığını müəyyən ediblər.
Bundan əlavə, armudun tərkibindəki lif nəcisin həcmini artırır. Armud həmçinin flavonoidlər kimi tanınan güclü antioksidantlarla zəngindir ki, bu da iltihabı azaldır və xərçəng, ürək xəstəliyi, bakterial, göbələk və infeksiyalar, Alzheimer xəstəliyi, demans və Parkinson xəstəliyi riskini azaldır.
Armudun tərkibindəki kaliumun isə ürək xəstəliyi üçün başqa bir risk faktoru olan yüksək qan təzyiqini aşağı salmağa kömək etdiyi bilinir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 979   Tarix: 18 noyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?

Son illər aparılan elmi araşdırmalar göstərir ki, fiziki aktivliyin azlığı bir sıra ciddi xəstəliklərin, o cümlədən xərçəngin yaranma riskini artıra bilər. Mütəxəssislərin fikrincə, hərəkətsiz həyat tərzi orqanizmdə maddələ

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir

Peşəkar aşpazların kələm bişirərkən tez-tez müraciət etdiyi bir üsul diqqət çəkib. xəbər verir ki, məlum olub ki, bişmiş kələmə süd əlavə edilməsinin həm dad, həm də sağlamlıq baxımından mühüm səbəbləri var. Mütəxəssisləri

.

Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür

Xurmanın badam, püstə və ya qozla birlikdə yeyilməsi orqanizmdə qanda şəkərin daha sabit səviyyədə qalmasına və enerji balansının qorunmasına kömək edir. xəbər verir ki, xurma yüksək təbii şəkər tərkibinə malik olduğunda

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri

Yuxu keyfiyyəti həyat keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Gecə saatlarında qəbul edilən bəzi qidalar mədə yanması, reflüks, gecə oyanmaları və səhər yorğunluğuna səbəb ola bilər. Doktor Portakalın araşdırmasına əsasən, yatmazda

.

Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr

Miqren tutması bir çox insanın gündəlik fəaliyyətini ciddi şəkildə məhdudlaşdırır. Mütəxəssislər bildirir ki, miqren başlayan gün düzgün davranış ağrının şiddətini azaltmağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, həkimlərin sözlərin

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

turlar.az

geyim və ayaqqabılar donlar 2025 toy makiyajlari kicik biznes qurmagin yollari vaginal quruluq cinsi xəstəliklər diş ağrısı kosmetika gözəllik brusell bakteriyası qizliq perdesi naz mila vətən haqqında bayatı