Hər gün armud yeməyin faydası

Hər gün armud yeməyin faydasıArmud diabetlə mübarizədə faydalıdır və hətta bəzi ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edə bilər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, armudun istənilən çeşidi qida maddələri ilə zəngin olduğu üçün eyni dərəcədə faydalıdır. Armud yemək xəstəliklərlə mübarizə aparmağa və orqanizminizi faydalı maddələrlə doyurmağa kömək edir.
Armud çoxlu antioksidant, lif, kalium və C vitamini ehtiva edir. Tədqiqatçılar həftədə yeyilən armudun hər porsiyası üçün 2-ci tip diabetin inkişaf riskinin 3 faiz azaldığını müəyyən ediblər.
Bundan əlavə, armudun tərkibindəki lif nəcisin həcmini artırır. Armud həmçinin flavonoidlər kimi tanınan güclü antioksidantlarla zəngindir ki, bu da iltihabı azaldır və xərçəng, ürək xəstəliyi, bakterial, göbələk və infeksiyalar, Alzheimer xəstəliyi, demans və Parkinson xəstəliyi riskini azaldır.
Armudun tərkibindəki kaliumun isə ürək xəstəliyi üçün başqa bir risk faktoru olan yüksək qan təzyiqini aşağı salmağa kömək etdiyi bilinir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 822   Tarix: 18 noyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Soyuqdəymə zamanı yeyilməyəcək qidalar

Soyuqdəymə və digər tənəffüs yolları xəstəlikləri zamanı az yağlı və ağır olmayan qidaları seçmək daha yaxşıdır. Orqanizminn viruslarla mübarizə aparması və qidanı həzm etmək məcburiyyətində qalmaması üçün. Bundan əlavə

.

Qış mövsümünə hazırlıq - Bədənin bu vitaminlərə ehtiyacı var

Qış mövsümünə keçid zamanı bədən immuniteti gücləndirmək və mövsümi xəstəliklərdən qorunmaq üçün müəyyən vitaminlərə daha çox ehtiyac duyur. əsas vitaminlər və onların faydaları haqqında sizə məlumat verir:. Vitamin C (Askorbi

.

Xurma barədə bilmədiklərimiz - Sirləri AÇIQLANDI

İstənilən növ xurma alarkən hamar, parlaq narıncı qabığı olan və kəsikləri və yumşaq ləkələri olmayan meyvələri seçin. -a istinadən bildirir ki, xurma ən məşhur payız meyvələrindən biridir. Bununla belə, çox uzun müddət qalmı

.

Qrip və COVID-19 ilə mübarizədə yeni üsul - Xüsusi qab hazırlandı

Mütəxəssislər su və içkiləri dezinfeksiya edəcək bakterisid qablar hazırlayıblar.  xəbər verir ki, təklif olunan qabların effektivliyi ondan ibarətdir ki, o, mis və gümüş ionları ilə onların maksimum birgə antimikrobiya

.

Bu qidalar xərçəng yaradır - SİYAHI

Qırmızı ət və bəzi işlənmiş qidalar xərçəng riskini artırmaq potensialına malikdir. xəbər verir ki, xüsusilə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatlarına görə, işlənmiş ətlər (kolbasa, sosiska, pastırma kimi) "kanserogen"

.

Dondurulmuş qidaların gizli təhlükəsi

Dondurulmuş qidalar düzgün istehsal, saxlanma və istifadə qaydalarına əməl edildikdə təhlükəsizdir. bildirir ki, bununla belə, onların təhlükəsizliyi və qidalanma dəyəri bir neçə faktordan asılıdır:. Dondurulmuş Qidaları

.

Qış ayları üçün təbii antibiotik - Sidik kisəsini təmizləyir

Sidik kisəsi və sidik kanalı iltihabından, infeksiyalarından əziyyət çəkən insanlar tez-tez sidiyə gedir, qarının aşağısında ağrı, yanğı hiss edir, sidiyə ağrılı gedir. bildirir ki, əgər bu simptomları və sistiti aptekə getmədən

.

Yeyirəm, amma doymuram. Niyə?

Doyduğunu hiss etməmək, adətən, yemək yeyərkən toxluq hissinin yaranmaması və ya bu hissi dərk etməmək vəziyyətidir. xəbər verir ki, bu hal bir neçə səbəbdən baş verə bilər. Məsələn, sürətli yemək yeyən insanlar beynin toxlu

.

İnsanların ən böyük peşmanlıqları - Altı ay ömrünüz qalsaydı

Ömrünün sonuna çatan insanlara səkkiz ildən çox vaxt sərf edən tibb bacısı Culi Makfedin xəstələrindən eşitdiyi ən böyük üç peşmanlıqları bölüşüb. -a istinadən xəbər verir ki, onun təcrübəsi həyatda xoşbəxtlik və məna axtaranla

turlar.az

sonxeber.az gözəllik məhsulları makiyaj instagram reseptler sümük və saç yemək reseptləri xallarin menasi hind geyimləri novruz hakısdası itburnu novruz bayramına aid bakışta badambura qardasa aid haxistalar