Hər gün banan yesəniz, orqanizminizdə bunlar baş verəcək

Hər gün banan yesəniz, orqanizminizdə bunlar baş verəcəkİndiki vaxtda sağlam qidalanma və düzgün qida seçimi hər zamankindən daha vacibdir. Bu nöqtədə bəzi sirli və təsirli qidalar var ki, onların möcüzəvi təsiri göz ardı edilə bilməz.
Milli.Az axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, bu meyvənin tərkibindəki vitaminlər, minerallar və antioksidantlar sayəsində orqanizmi qidalandırır, immunitet sistemini gücləndirir və bir çox xəstəliklərdən qoruyur. Ancaq onun bu qədər təsirli olması üçün vacib olan, müntəzəm olaraq istehlak edilməsi və vərdiş halına salınmasıdır.
Hamımız bilirik ki, meyvə və tərəvəzlər gündəlik qidalanmamızda və sağlamlığımızda mühüm rol oynayır və banan da o qidalardan biridir. Bəs bir bananın sizin üçün nə qədər faydalı ola biləcəyini heç düşünmüsünüzmü?
Banan, qan təzyiqinizi aşağı salmağa kömək edə biləcək olduqca yüksək səviyyədə kalium təmin etməsi ilə tanınır. Bir orta banan sizə tövsiyə olunan gündəlik kalium qəbulunun təxminən 9%-ni təmin edə bilər ki, bu da ürək sağlamlığına töhfə verir və ürək xəstəliyi riskini azaldır.
Qan şəkərindəki sıçrayışlar sağlamlığınıza zərər verə bilər və uzun müddətdə ürək, böyrək problemləri və sinir problemlərinə səbəb ola bilər. Digər tərəfdən banan aşağı glisemik indeksə və yüksək lif tərkibinə malikdir, bu da qan şəkərinin sıçrayışını dayandırmağa kömək edir.
Bananların yüksək lif tərkibi onları həzm sağlamlığınızı yaxşılaşdırmaq üçün əla qəlyanaltı seçiminə çevirir. Lif həzmdə mühüm rol oynayır, müntəzəm bağırsaq hərəkətlərini təşviq edir və sağlam bağırsaq florasını qidalandırır. Banan həmçinin şişkinliyi azaltmağa və kolon xərçəngindən qorumağa kömək edə bilər.
Bananlarda olan təbii şəkərlər məşqdən əvvəl sizə ani enerji artırmaq üçün mükəmməldir. Bananları həzm etmək inanılmaz dərəcədə asandır və tərkibindəki kalium da əzələ kramplarının qarşısını almağa kömək edə bilər.
Bananın mədə xoralarını müalicə etməyə kömək edə biləcəyini bilirdinizmi? Bananlar mədənin selikli qişasına sakitləşdirici təsir göstərir və xoraların yaratdığı qıcıqlanmanı azaldır. Onlar həmçinin bağırsaq traktını yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər, onları mədə problemlərindən əziyyət çəkənlər üçün dadlı, lakin təhlükəsiz və faydalı bir meyvə halına gətirir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 972   Tarix: 20 fevral 2024
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

İki vitaminin istifadəsində diqqət - Ekspertlər xəbərdarlıq edir

Vitamin və qida əlavələri bazarı sürətlə böyüsə də, mütəxəssislər bəzi sintetik vitaminlərin sağlamlığa ciddi zərər verə biləcəyi barədə xəbərdarlıq edir. xəbər verir ki, araşdırmalara görə, xüsusilə A və E vitaminlərini

.

Yatanda mədəniz qıcıqlanırsa, belə edin

Bəzi yatış pozaları həzm sisteminə zərər verir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı qastroenteroloq Anastasija Qostrous deyib. "İnsanın yatdığı poza həzm sisteminə düşündüyümüzdən daha ciddi təsir göstərir. Yanlış vəziyyətd

.

Ucuz olsun deyə texniki silikondan hazırlayırlar, hamı da "bəh-bəh"lə yeyir

Çoxları mətbəxdə istifadə etdiyi silikon şirniyyat bişirmə formalarının təhlükəli ola biləcəyindən xəbərsizdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı kimyaçı Aleksandr Mixalev deyib. "Belə məhsulların rəsmi sertifikasiyası yoxdur

.

Kartof dilimini ayağın altına qoymaq soyuqdəyməni müalicə edir? - Mütəxəssisdən açıqlama

Son günlər sosial şəbəkələrdə xüsusilə "TikTok"da çiy kartof dilimlərinin corabın içində saxlanılaraq soyuqdəyməni müalicə etdiyi iddiası yenidən gündəmə gəlib. xəbər verir ki, lakin mütəxəssislər bu üsulun he

.

Hindistanda 24 uşaq öskürək dərmanından öldü

Hindistanda son aylarda ən azı 24 uşaq öskürək əleyhinə "Coldrif" şərbətindən ölüb. xəbər verir ki, Tamilnad ştatının səhiyyə və dərman təhlükəsizliyinə cavabdeh məmurları şərbətin istehsalında istifadə olunan maddələri

.

Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır

Niderlandın Maastrixt Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq qızardılmış, duzsuz yerfındığını yeməyin beyin fəaliyyətini dəstəkləməyə və yaddaşın yaşla əlaqəli zəifləməsini yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini müəyyən ediblər

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

Kökəlmə başlayıbsa, bu vitamin çatışmır

Vitamin D çatışmazlığı artıq çəkiyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq və dietoloq Diana Erikanova bildirib. "Piylənməsi olan insanlarda vitamin D səviyyəsi normal bədən çəkisinə malik insanlarl

turlar.az

geyim və ayaqqabılar qaşların formalari gozel gorunmek biserli uzun donlar qadın məsləhətxanaları qaraciyər aybasi qani ile cadu kosmetika badambura qiz evi ucun vətənə aid bayatı qardasa aid haxistalar sağlamlığın sirleri