Hər gün darçınlı bal yedi, görün orqanizmində nələr baş verdi?

Hər gün darçınlı bal yedi, görün orqanizmində nələr baş verdi?Qədim Misirdə darçından müalicəvi məqsədlər üçün istifadə edilib. Darçınla bal qarışımından isə müalicə məqsədilə həm Qədim Çində, həm də Qədim Misirdə müalicə məqsədilə istifadə edilmişdir.
Hər gün darçınla bal qarışımı yemək orqanizmdə bir çox faydalı proseslərə səbəb olur. Təbiətin iki faydalı nemətinin qarışımından hazırlanan məhsul əsil təbii antibiotikdir. Onun tərkibi bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Darçın öz tərkibinə görə əsil antioksidant sayılır. Darçın orqanizmin immum sistemini stimulyasiya edir, bağırsqları təmizləyir, həzm sistemini sürətləndirir, insanı soyuqdəymə xəstəliyindən qoruyur. Amma, mütəxəssislər qara ciyəri və böyrəklərin xəstəlikləri zamanı gün ərzində 3 qramdan artıq darçın yeməyi məsləhət bilmir. İltihab əleyhinə qeyri-steroid dərman preparatlarının qəbulu zamanı da gün ərzində 3 qramdam artıq darçın qəbul etmək məsləhət bilinmir. Balla darçın qarışımını hazırlayarkən bal bankasına darçın qatılıb qarışdırılır. Hər səhər bu qarışım çörəyin və ya peçenyenin üstünə sürtülərək yeyilir. Bir müddət sonra qarışımdan istifadə edənlər onun faydasını görürlər.
* Qarışım qanda xolesterinin miqdarını azaldır, infarkt riskini aradan qaldırır, ürək döyüntülərini normallaşdırır, arteriya və vena damarlarının divarını möhkəmlədir,ürək əzələsinin möhkəmlənməsin səbəb olur.
* Artritdən xilas olmaq üçün bir stəkan isti suya 2 xörək qaşığı bal və yarım çay qaşığı darçın əlavə edilib içilir. Bu qarışımı səhər acqarına və axşam yatmazdan əvvəl qəbul etmək lazımdır. Kopenhagen Universitetinin alimləri 200 könüllü artrit xəstəsi üzərində araşdırmalar aparmış və darçınla bal qarışımı qəbul edənlərdə 75% yaxşılaşma müşahidə etmişdir. Belə ki, balla darçın qarışımının antimikrob tərkibinin arteriyalarda əmələ gələn iltihab əılamətlərini aradan qaldırdığı aşkar edilmişdir.
* Soyuqlama xəstəlikləri zamanı gün ərzində bir neçə dəfə bal və darçın qarışımı qatılmış çay içildikdə xəstəliyin əlamətləri aradan qalxır və ağırlaşmalar müşahidə edilmir.
* Hər yeməkdən yarım saat qabaq bir stəkan suya bu qarışımdan 1 qaşıq əlavə edib içmək arıqlamağa səbəb olur.
* Yarım litr suda 2 xörək qaşığı bal və 1 xörək qaşığı darçın əlavə edilib qarışdırılır. Bu qarışımdan gün ərzində 3 dəfə içmək qanda xolesterinin miqdarını aşağı salır. Bir həftə ərzində bu qarışımdan içmək qanda xolesterinin miqdarını 10% aşağı salır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 3494   Tarix: 28 iyul 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yağlı mətbəx dolabların parladacaq üsul

Mətbəxlərdəki dolabı yemək bişirərkən ən çox çirklənən yerlər sırasındadır.   -a istinadən xəbər verir ki, yağ sıçramalarını təmizləmək gecikdirildikdə daha çətinləşə bilər. Mətbəx dolabını parıldadacaq üsulu izah edirik:

.

Yaz aylarında infarkt riski artır - Hansı tədbirləri görmək lazımdır?

Mövsümi dəyişikliklər ürək sağlamlığına təsir edən mühüm amillərdən biridir. Mütəxəssislər xüsusilə yaz aylarında infarkt, ürək çatışmazlığı və insult risklərinin artdığına diqqət çəkirlər. -a istinadən xəbər verir ki, kardioloq

.

Ət xallarından xilas edən təbii üsul

Kosmetika sahəsində məşhur olan əncir südü dəri problemi yaşayanlar üçün həll yolu ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, xüsusilə təbii üsullarla ziyil və ət xallarından xilas olmaq istəyənlər əncir südündən faydalanırlar

.

Yatarkən smartfonu yanımızda saxlamaq TƏHLÜKƏLİDİR?

Bir çox insanlar gecələr smartfonu çarpayının yanında və ya yastığın altında saxlayır. .   -a istinadən bildirir ki, araşdırmalara görə, mobil telefondan istifadə insan sağlamlığı üçün təhlükəsizdir. Çoxsaylı tədqiqatla

.

Bu balıq növü xərçəngə səbəb olur

Mütəxəssislər xərçəngə səbəb olan ən təhlükəli balıq növünü açıqlayıblar. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, həftədə ən azı iki dəfə pəhrizinizə balıq daxil etmək lazımdır. . Balıq sağlamlığı qorumaq üçü

.

Təzyiq dərmanını səhər, yoxsa axşam içməli?

Hipertoniyaya qarşı təzyiq salıcı dərmanları günün hansı saatında içmək lazımdır ki, xəstələr özlərini qorusun?. -a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı həkimlər Yelena Malışeva və German Gandelman hipertoniklərə tövsiyələ

.

Kimlərə portağal yemək olmaz?

Portağal son dərəcə sağlam qidadır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir. -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir

.

Ömrü uzadan məşğuliyyətlər BUNLARDIR

"Gəzinti, bağçılıq, sevimli işlə məşğul olmaq və kitab oxumaq ömür uzunluğuna müsbət təsir göstərir". -a istinadən bildirir ki, bu barədə Rusiyanın Severnoye Tuşino Herontoloji Mərkəzinin həkim-geriatrı Fyodor Semeno

.

Kartofu mükəmməl qızartmaq üçün bunları bilmək lazımdır

Kartof hər evdə bişirilən yemək növlərindən biridir. Bu yemək həm çox asan, həm də çox dadlıdır. Hər kəs kartofu fərqli üsullarla qızardır. Bəs, kartofu necə mükəmməl şəkildə qızartmaq olar? .   -a istinadən xəbər verir ki

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma həkim məsləhəti yaz geyimleri 2024 resept döşlər qalin saclara qulluq suni usaq yemekleri kosmetika burclerin uygunlugu novruz hakistasi xərçəng bürcü ikizler veten haqqinda atalar sozleri