Hər gün darçınlı bal yedi, görün orqanizmində nələr baş verdi?

Hər gün darçınlı bal yedi, görün orqanizmində nələr baş verdi?Qədim Misirdə darçından müalicəvi məqsədlər üçün istifadə edilib. Darçınla bal qarışımından isə müalicə məqsədilə həm Qədim Çində, həm də Qədim Misirdə müalicə məqsədilə istifadə edilmişdir.
Hər gün darçınla bal qarışımı yemək orqanizmdə bir çox faydalı proseslərə səbəb olur. Təbiətin iki faydalı nemətinin qarışımından hazırlanan məhsul əsil təbii antibiotikdir. Onun tərkibi bir çox vitamin və minerallarla zəngindir. Darçın öz tərkibinə görə əsil antioksidant sayılır. Darçın orqanizmin immum sistemini stimulyasiya edir, bağırsqları təmizləyir, həzm sistemini sürətləndirir, insanı soyuqdəymə xəstəliyindən qoruyur. Amma, mütəxəssislər qara ciyəri və böyrəklərin xəstəlikləri zamanı gün ərzində 3 qramdan artıq darçın yeməyi məsləhət bilmir. İltihab əleyhinə qeyri-steroid dərman preparatlarının qəbulu zamanı da gün ərzində 3 qramdam artıq darçın qəbul etmək məsləhət bilinmir. Balla darçın qarışımını hazırlayarkən bal bankasına darçın qatılıb qarışdırılır. Hər səhər bu qarışım çörəyin və ya peçenyenin üstünə sürtülərək yeyilir. Bir müddət sonra qarışımdan istifadə edənlər onun faydasını görürlər.
* Qarışım qanda xolesterinin miqdarını azaldır, infarkt riskini aradan qaldırır, ürək döyüntülərini normallaşdırır, arteriya və vena damarlarının divarını möhkəmlədir,ürək əzələsinin möhkəmlənməsin səbəb olur.
* Artritdən xilas olmaq üçün bir stəkan isti suya 2 xörək qaşığı bal və yarım çay qaşığı darçın əlavə edilib içilir. Bu qarışımı səhər acqarına və axşam yatmazdan əvvəl qəbul etmək lazımdır. Kopenhagen Universitetinin alimləri 200 könüllü artrit xəstəsi üzərində araşdırmalar aparmış və darçınla bal qarışımı qəbul edənlərdə 75% yaxşılaşma müşahidə etmişdir. Belə ki, balla darçın qarışımının antimikrob tərkibinin arteriyalarda əmələ gələn iltihab əılamətlərini aradan qaldırdığı aşkar edilmişdir.
* Soyuqlama xəstəlikləri zamanı gün ərzində bir neçə dəfə bal və darçın qarışımı qatılmış çay içildikdə xəstəliyin əlamətləri aradan qalxır və ağırlaşmalar müşahidə edilmir.
* Hər yeməkdən yarım saat qabaq bir stəkan suya bu qarışımdan 1 qaşıq əlavə edib içmək arıqlamağa səbəb olur.
* Yarım litr suda 2 xörək qaşığı bal və 1 xörək qaşığı darçın əlavə edilib qarışdırılır. Bu qarışımdan gün ərzində 3 dəfə içmək qanda xolesterinin miqdarını aşağı salır. Bir həftə ərzində bu qarışımdan içmək qanda xolesterinin miqdarını 10% aşağı salır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 3713   Tarix: 28 iyul 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur

Avropada sürətlə yayılan və H3N2 virusunun yeni mutasiyası ilə əlaqələndirilən "super qrip" hallarının artması ciddi narahatlıq yaradıb. Bir çox ölkədə xəstəxanalar yüksək hazırlıq vəziyyətinə gətirilib, hətta bəz

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI

Minlərlə qida məhsulunun qlobal analizindən sonra mütəxəssislər dünyanın ən sağlam qidası kimi şüyüdü seçiblər. xəbər verir ki, vitamin, mineral və güclü antioksidant tərkibi ilə şüyüd bir çox meyvə və tərəvəzləri gerid

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

turlar.az

gözəllik məhsulları makiyaj etmek qaydalari toy gecesi şalvar modelləri hakışta sözləri arıqlama düzgün qidalanma kosmetika 8 mart vətən həsrətinə aid bayatılar baldıza aid hakışta hakisda kahfe falı