Hərgün kök yesək nə baş verər?

Hərgün kök yesək nə baş verər?Kök sağlam bir qida olsa da, hər gün və çox miqdarda yeyildikdə müəyyən təsirləri ola bilər.
Milli.Az məlumatı təqdim edir:
1. A vitamini ilə zənginləşmə: Kök beta-karotenlə zəngindir, bu da orqanizmdə A vitamininə çevrilir. A vitamini gözlər üçün faydalıdır, dəri və immun sistemini gücləndirir. Lakin, çox miqdarda beta-karoten qəbul edildikdə, dəridə "karotenemiya" adlanan vəziyyət yarana bilər. Bu, dərinin xüsusən də əl və ayaq kimi hissələrinin narıncımtıl rəng alması ilə müşahidə olunur. Bu hal təhlükəli deyil və kök yeməyi azaltdıqda keçir.
2. Lif qəbulunun artması: Kök yüksək miqdarda lif ehtiva edir. Hər gün çoxlu miqdarda kök yemək, bağırsaq fəaliyyətini yaxşılaşdıra bilər və qəbizlik riskini azalda bilər. Lakin həddindən artıq lif istehlakı bəzi insanlarda mədə narahatlığına və həzmsizlik kimi problemlərə səbəb ola bilər.
3. Şəkərin miqdarı: Kök təbii şəkər ehtiva edir, lakin bu şəkər nisbətən aşağıdır və balanslı bir pəhriz üçün problem yaratmır. Lakin, həddən artıq kök yemək uzun müddət ərzində qanda şəkərin səviyyəsini bir qədər artıra bilər, xüsusən də başqa şəkərli qidalarla birlikdə qəbul edilərsə.
4. Vitamin və minerallarla zəngin qidalanma: Kök C vitamini, K vitamini, kalium və antioksidantlarla zəngindir. Hər gün kök yemək bu faydalı maddələrin qəbulunu artıracaq və ümumi sağlamlıq üçün müsbət təsir göstərə bilər.
Ümumiyyətlə, hər gün mülayim miqdarda kök yemək sağlamlıq üçün faydalıdır, lakin hər hansı qidanın həddindən artıq qəbul edilməməsi tövsiyə olunur. Balanslı pəhriz vacibdir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 898   Tarix: 13 sentyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

2 yaşa qədər uşaqlara qətiyyən belə dərmanları vermək olmaz - Xəbərdarlıq

Uşaqlara öskürək siroplarını səbəbsiz yerə vermək təhlükəli ola bilər. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı pediatr Darya İvanova xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə xüsusilə bəlğəmi duruldan dərmanlar körpələr üçün cidd

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

.

Şalqamın faydaları və gündəlik istifadənin nəticələri

Şalqam bənövşəyi, qırmızı və yaşıl rənglərdə yetişən, soğanla birlikdə istifadə olunan turpkimilərə aid tərəvəzlərindən biridir. Həm kökü, həm də yarpaqları yeyilə bilər. Dünyada 30-dan çox şalqam növü mövcuddur və Türkiyəni

.

Səhərlər enerjili oyanmağın sirri: Yatmazdan əvvəl otağınıza qoyun

Gündəlik yorgunluq, motivasiya çatışmazlığı və bitməyən halsızlıq çox vaxt keyfiyyətli yuxunun olmamasından qaynaqlanır.  xəbər verir ki, səhərlər enerjili oyanmağın yolu isə düşündüyünüz qədər mürəkkəb deyil. . Ev şəraitind

.

Qış xəstəliklərinə qarşı müdafiə - Gündəlik C vitamini dozası

Qışda immuniteti gücləndirən C vitamini bədən tərəfindən istehsal olunmadığı üçün gündəlik qidalarla qəbul edilməlidir. xəbər verir ki, kardioloq Dr. Demet Erciyesin sözlərinə görə, C vitamini çatışmazlığı yorğunluq, zəiflik

.

8 saatdan az yatanlara xəbərdarlıq

Florensiyada aparılan yeni tədqiqat göstərir ki, gənc və klinik cəhətdən sağlam insanlar arasında belə yuxunun qısalığı və nizamsızlığı ürək-damar xəstəlikləri riskini artıra bilər. xəbər verir ki, araşdırma "Nutrients"

.

Kardioloq Xəbərdar Edir: Soyuq Havada Bu Səhvləri Etməyin

Soyuq, küləkli və dəyişkən hava şəraitində ürək sağlamlığını qorumaq digər mövsümlərlə müqayisədə daha çox diqqət tələb edir. Kardioloq İosif Şubitidze xəbərdarlıq edir ki, belə havalarda ürək xəstələri, təzyiqdən əziyyə

.

Ən çox onlar yatır

"World Population Review" təşkilatı dünyanın bir sıra ölkələrində insanların gündəlik yuxu rejimi ilə bağlı araşdırma aparıb. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki,  bu barədə qurumun hesabatında qeyd olunub. Bildirili

.

3 min insanın nə yeyib-içdiyini illərlə izlədilər - Ürəyi yormayan qidalar açıqlandı

Rusiya və Avropa alimləri apardıqları uzunmüddətli tədqiqat nəticəsində sübut ediblər ki, gündəlik qidalanmada çay, qəhvə, giləmeyvə, qoz-fındıq, kakao, tam taxıllar və zeytun yağı kimi məhsulların olması ürək sağlamlığın

turlar.az

qis geyimləri 2025 donlar 2025 geymler 2025 dermanlar sufle hazirlanmasi yaglarin faydasi qarabasaq pehrizi kosmetika gülməli hakıştalar sac modelleri ariqlamaq hakışdalar baldıza aid hakışta