İltihaba səbəb ola biləcək üç içki

İltihaba səbəb ola biləcək üç içkiYaşlandıqca, ürək-damar xəstəlikləri, artrit və xərçəng kimi xəstəliklərin riskinin artması səbəbindən bədəndəki iltihabı idarə etmək kritik hala gəlir. 
Lent.az xəbər verir ki, xroniki iltihab bu problemləri daha da pisləşdirə bilər, buna görə də onu nəzarət altında saxlamaq vacibdir.
Dietoloq Meri Sabat və qidalanma mütəxəssisi Krutika Nanavati iltihaba və yaşa bağlı xəstəliklərə səbəb ola biləcək üç təəccüblü içkini müəyyən ediblər.
Pəhriz içkiləri
Şəkərsiz və az kalorili olsalar da, pəhriz içkiləri sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. Bu içkilərin tərkibindəki süni dadlandırıcılar şəkərin təsirini təqlid edərək insulin müqavimətinə və iltihaba səbəb olur. Şəkərsiz və ya təbii şirinləşdirilmiş məhsullara üstünlük vermək tövsiyə olunur.
İdman içkiləri
Bir çox idman içkiləri rehidrasyon üçün məşhur olsa da, onların tərkibində iltihabı və lazımsız kalori istehlakını təşviq edən əlavə şəkər və süni rənglər var. Güclü fiziki fəaliyyətlə məşğul olmasanız, nəmləndirmə üçün ən yaxşı seçiminiz elektrolitlə zəngin su və ya duzlu sudur.
Şüşədə olan meyvə şirələri
Şirələrin sağlamlığa faydaları olsa da, əksər kommersiya meyvə şirələrində əlavə şəkər var və təbii lif yoxdur. Daimi istehlak qan qlükoza səviyyələrində sıçrayışlara səbəb ola və iltihabın inkişaf etməsinə yol aça bilər. Şirələr əvəzinə bütöv meyvələri seçmək tövsiyə olunur, çünki onların tərkibində şəkərin udulmasını yavaşlatan və insulin sıçrayışlarının qarşısını alan təbii şəkər və lif var.
Bu iltihablı içkilərin həddindən artıq istehlakı xroniki iltihab və xəstəlik riskinizi artıra bilər. Şəkəri az olan və süni dadlandırıcılar olmayan sağlam içkilərin seçilməsi iltihabla mübarizə və ümumi sağlamlıq üçün proaktiv seçimdir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 790   Tarix: 20 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu meyvədə gizli spirt var: 5-ni yesəniz elə bil ki, kiçik qab pivə içmisiniz

Banan gündəlik həyatda tez-tez istifadə etdiyimiz sağlam bir meyvə olsa da, tərkibində spirt olmağı ilə təəccübləndirib. -a istinadən xəbər verir ki, qidada spirtin olmasının müxtəlif səbəbləri var. Bunlardan biri təbii fermentasiy

.

Bu tərəvəz qış xəstəliklərindən qoruyur

Qışda salatları bəzəyən turp tərkibindəki vitaminlər, minerallar və liflə tam sağlamlıq qaynağıdır. xəbər verir ki, çoxsaylı araşdırmalar nəticəsində turp yeməyin immuniteti gücləndirdiyini sübut edib. O sizi qış xəstəliklərində

.

Təbii yolla baş ağrısını necə azaltmaq olar?

Baş ağrısını aradan qaldırmaq üçün təbii üsullar bəzən dərmansız rahatlıq gətirə bilər. aşağıda bəzi təsirli üsulları təqdim edir:. Bol maye qəbul edin: Susuzluq baş ağrısının əsas səbəblərindən biridir. Gündə kifayət qədə

.

Bir çox insan turşu ilə bağlı bu səhvə yol verir: hansı duzu seçmək lazımdır?

Kələm turşusunun dadlı olub-olmaması ən azı istifadə olunan inqrediyentlərdən asılıdır. Düzgün duz seçmək xüsusilə vacibdir. Kələm turşusu üçün hansı duzdan istifadə etmək lazımdır?. xəbər verir ki, təcrübəli aşpazlar kələ

.

Qışda isinərkən etdiyiniz səhv – Sağlamlığınıza ziyan vurur

Enerji qiymətlərinin yüksək olması səbəbindən, qışda mənzili qızdıran bir çox insanlar otaqda istiliyin uzun müddət qalması üçün havalandırmanı mümkün qədər azaltmağa üstünlük verirlər. Ancaq bu vərdiş həm mənzilinizə, hə

.

Bu qidalarla xərçəng riskini azaltmaq olar - SİYAHI

Müəyyən qidaların müntəzəm qəbulu kolorektal xərçəngə tutulma riskini təxminən 30% artıra bilər. xəbər verir ki, kişilərdə xərçəng riskini azaltmağa kömək edən qidalar arasında əsasən aşağıdakılar tövsiyə olunur:. Antioksidantlarl

.

Günəbaxan yağının faydaları

Günəbaxan yağı, tərkibində olan E vitamini, omeqa yağ turşuları və müxtəlif antioksidantlar sayəsində sağlamlıq üçün bir çox faydalar təklif edir. Bitki mənşəli olması və qidalara xüsusi dad əlavə etməsi ilə geniş istifad

.

Niyə 25 yaşdan sonra orqanizmdə problemlər başlayır?

25 yaşdan sonra orqanizmdə ağrılar yaranmağa başlaya bilər, çünki bədən bir sıra fiziki və bioloji dəyişikliklərdən keçir. xəbər verir ki, bu dövr, bədənin inkişaf mərhələsinin sona çatması və həyatın yeni bir fazasına keçməs

.

Bu insanlara kəsmik yemək tövsiyə olunmur - Təhlükəlidir

Kəsmik faydalı və zülal, kalsium kimi qidalandırıcı maddələrlə zəngindir. Lakin bəzi insanlar üçün bu qidanın istehlakı məhdudlaşdırılmalı və ya tamamilə dayandırılmalıdır. kəsmik yeməməsi tövsiyə olunan insanları təqdi

turlar.az

sonxeber.az qaşların formalari həkim məsləhəti sade makiyaj sekilleri sanamalar sümük və saç portagalin faydasi qozlu toyuq salati rus dili 2ci ders webnem tovuzlu sağlamlığa aid atalar sözləri rus dilini oyrenek 2ci ders baldiza aid hakisda