İmmuniteti gücləndirən mürəbbə - qış xəstəliksiz keçəcək

İmmuniteti gücləndirən mürəbbə - qış xəstəliksiz keçəcəkZoğal tərkibində yüksək C vitamini olan, antioksidanlarla zəngin meyvələrdən biridir.
Milli.Az viral.az-a istinadla xəbər verir ki, bu meyvədən hazırlanan mürəbbə və cem səhər yeməyi üçün ideal seçim ola bilər.
Ekspertlər bildirirlər ki, C vitamini "bombası" olan bu meyvədən hazırlanan kompot da olduqca faydalıdır.
Zoğaldan hazırlanan məhsullar həm olduqca ləzzətlidir, həm də sağlamlığa bir çox faydası olan ənənəvi qidalardır.
- Zoğal mürəbbəsi C vitamini ilə zəngindir. Vitamin C immunitet sistemini gücləndirir, bədən hüceyrələrini bərpa edir. Bu qida bədəni infeksiyalardan qoruyur və xəstəliklərə qarşı müqaviməti artırır.
- Zoğal güclü antioksidantlar olan flavonoidlər və polifenollarla zəngindir. Bu antioksidantlar bədəndə sərbəst radikalların yaratdığı hüceyrə zədəsini azalda bilər. Beləliklə, bir çox xroniki xəstəlik riski aradan qalxar.
- Zoğal mürəbbəsi ürək sağlamlığını dəstəkləyə biləcək bir çox qida maddəsi ehtiva edir. Tərkibindəki yüksək antioksidant tərkibi qan təzyiqini aşağı sala, qan damarlarını genişləndirə və xolesterol səviyyəsini tarazlaşdıra bilər.
- Zoğal liflə zəngin qidadır. Lif həzm sisteminin sağlamlığını dəstəkləyir, həzmi tənzimləyir və qəbizlik kimi həzm problemlərinin qarşısını alır.
- Zoğal mürəbbəsində antiinflamatuar xüsusiyyətlərə malik bəzi maddələr var. Bu xüsusiyyətlər iltihabı və şişkinliyi azalda, oynaq ağrılarını aradan qaldıra və revmatoid artrit kimi iltihablı vəziyyətlərin simptomlarını aradan qaldıra bilər.
- Səhər yeməyində tam taxıl çörəyinin üzərinə çəkərək yeyə biləcəyiniz zoğal ceminin tərkibində olan antioksidanlar və vitaminlər saç və dəri sağlamlığını dəstəkləyir. Vitamin C kollagen istehsalını artırmaqla dərini gənc və parlaq saxlamağa kömək edir, antioksidanlar isə saçları gücləndirir.
- Zoğal mürəbbəsi desertləri əvəz edə bilər.
Bununla belə, şəkərsiz variantlara üstünlük verin. Çünki bəzi markaların istehsal etdiyi məhsulda əlavə şəkər və ya konservantlar ola bilər. Buna görə təbii məhsullar almağa diqqət yetirilməlidir.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 858   Tarix: 01 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gündə 4 fincan içmək qocalmanı yavaşladır

Norveçdə aparılan yeni araşdırma göstərir ki, gündə üç-dörd fincan qəhvə içmək bioloji qocalma prosesini yavaşlada bilər. xəbər verir ki, alimlərin sözlərinə görə, orta miqdarda qəhvə istehlakı hüceyrələrin qoruyucu hissəs

.

Yağlısı infarkta aparır - Yağsızı min bir dərdə dərmandır

Yağlı süd zərərlidir. xəbər verir ki, bunu diyetoloq və qastroenteroloq Nuriyə Dianova bildirib. Onun fikrincə tam yağlı südün (3,8% yağlılıq) istifadəsi ölüm riskinin artıra bilər. Dianova qeyd edib ki, alimlər uzun müddətdi

.

"Qazlı su içən qızlarda "bığ" çıxır" - Həkim

Həkim qızlarda və qadınlarda üz tüklərinin əsas səbəbini açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Olqa Bratçikova bildirib ki, qızlarda üz tüklərinin çıxmasının əsas səbəbi düzgün olmayan qidalanma və hərəkətsiz həyat tərz

.

Almaniyada 1000 manat olsa da, Azərbaycanda 3000-dir - Kosmetoloq və influencerlər icazəsiz satır

Azərbaycanda şəkərli diabet xəstələri üçün nəzərdə tutulan "Mounjaro" dərmanının estetik məqsədlərlə, xüsusilə arıqlama vasitəsi kimi istifadəsi ciddi təhlükə mənbəyinə çevrilib. . xəbər verir ki, preparat sosia

.

Bu 3 içki ömrü uzadır - Sübut edildi

İngiltərədə aparılan genişmiqyaslı elmi araşdırma göstərib ki, gündəlik rasionda üç içkinin su, qəhvə və çayın balanslı şəkildə yer alması ölüm riskini azaldaraq ömrün uzanmasına ciddi təsir edir. Nəticələr xüsusilə Azərbaycand

.

Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır

Niderlandın Maastrixt Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq qızardılmış, duzsuz yerfındığını yeməyin beyin fəaliyyətini dəstəkləməyə və yaddaşın yaşla əlaqəli zəifləməsini yavaşlatmağa kömək edə biləcəyini müəyyən ediblər

.

Ən zərərli kolbasa növləri - Həkimlərdən ciddi xəbərdarlıq

Həkimlərin fikrincə, tam təhlükəsiz kolbasa növü yoxdur. Lakin bəzi növlər digərlərinə nisbətən daha çox zərər verir və yalnız məhdud miqdarda istehlak edilməlidir. xəbər verir ki, qurudulmuş və hisə verilmiş kolbasalar ə

.

Əgər balığın qarnı belədirsə, almayın

Balıq alarkən diqqət edilməli ən vacib məqamlardan biri onun qarın hissəsinin vəziyyətidir. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, qarın hissəsi şişkin, yumşaq və ya asanlıqla dağılırsa, həmin balığı almaq təhlükəlidir. xəbər veri

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

turlar.az

yemek reseptleri qaşların formalari sac duzumleri baliq qulagi el isleri geyimlər boyuk qadin dosleri uze qulluq maskalari kosmetika usaq geyimleri rus dilin nece orenek salam sekisler banan