İnfarktın qabağını bu yolla alın - həkim AÇIQLADI

İnfarktın qabağını bu yolla alın - həkim AÇIQLADIİnfarktdan qorunmaq üçün profilaktik tədbirlər daha vacibdir, nəinki sonradan müalicə. Bir çoxları düşünür ki, infarkt olacaqsa, olacaq.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, kardioloq Arina Arlanova ürəyi patologiyalardan qorumaq üçün əslində sadə vasitəni açıqlayıb.
"Bunun üçün mütləq hərəkət etmək, gəzmək və müxtəlif fəaliyyətlərlə məşğul olmaq lazımdır. Müntəzəm gəzinti, yoqa, 30 dəqiqə gimnastika, üzgüçülük, fiziki iş qan dövranını artırır, damarları möhkəmləndirir, təzyiqi normallaşdırır. Əzələ kütləsini bərkidir, şəkəri salır.
Qidalanmada nələrdən qaçmalıyıq:
- Çox acı, kəskin ədviyyatlı qidalardan qaçmaq;
- Yağlı qızarmış yeməmək;
- Şəkər və duzu azaltmaq;
- Çərəz, balıq, meyvələr yemək;
Müntəzəm olaraq, qanda xolesterin, şəkər analizi vermək.
Qanda şəkər və təzyiq nəzarətdə saxlanmalıdır. Eləcə də stress hormonunun qanda artmaması üçün psixoloji sakitləşdirici texnikalar etmək, əsəbləri müalicə etmək, nəfəs texnikaları edin", - həkim bildirib.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 699   Tarix: 01 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

50 yaşdan sonra bu qidalardan imtina edin

50 yaşdan sonra sağlamlığı qorumaq və həyat keyfiyyətini artırmaq üçün bəzi qidalardan imtina etmək və ya onların istehlakını məhdudlaşdırmaq vacibdir. Bu dövrdə metabolizma yavaşlayır, qidaların təsirləri isə daha çox his

.

B12 vitamini çatışmasa, oqranizmdə nə olar?

B12 vitamini çatışmazlığının simptomları gündəlik həyatı çətinləşdirir. Gün ərzində enerjili hiss etməyin yolu B12 vitamini anbarınızı doldurmaqdır. Tədqiqatlar göstərir ki, heyvan mənşəli qidalar bitki mənşəli qidalarda

.

50 yaşdan sonra bu qidalardan İMTİNA EDİN

Rus endokrinoloqu Mariya Kaloşina 40-50 yaşdan sonra insanların qızardılmış yeməklər və yarımfabrikatlardan uzaq durmasını tövsiyə edib. Qızardılmış yeməklərin qabığında xeyli miqdarda kanserogen maddələr olur. O qeyd edi

.

Bu qidalar xərçəng yaradır - SİYAHI

Qırmızı ət və bəzi işlənmiş qidalar xərçəng riskini artırmaq potensialına malikdir. xəbər verir ki, xüsusilə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatlarına görə, işlənmiş ətlər (kolbasa, sosiska, pastırma kimi) "kanserogen"

.

Kişilərdə artıq çəki ciddi təhlükə yaradır

Kişilərdə artıq çəki sağlamlıq üçün ciddi təhlükələr yarada bilər. xəbər verir ki, son tədqiqatlar göstərir ki, artıq çəki bir çox ciddi xəstəliklərin riskini artırır, xüsusən də ürək-damar xəstəlikləri, şəkərli diabet v

.

Soyuqdəymə zamanı yeyilməyəcək qidalar

Soyuqdəymə və digər tənəffüs yolları xəstəlikləri zamanı az yağlı və ağır olmayan qidaları seçmək daha yaxşıdır. Orqanizminn viruslarla mübarizə aparması və qidanı həzm etmək məcburiyyətində qalmaması üçün. Bundan əlavə

.

Zoğalın 5 faydası

Zoğal qədim zamanlardan bir çox xəstəliklər zamanı müalicəvi vasitə kimi istifadə olunur. Türkəçarənin ən uğurlu qidalarından biridir. . -a istinadən xəbər verir ki, alimlər 5 faydalı xüsusiyyətini ictimaiyyətə təqdim edib: 

.

Yemək yeyərkən telefondan istifadə edənlərə bəd xəbər

Araşdırmalar göstərir ki, yemək yeyərkən telefondan istifadə sağlamlıq üçün risklər yarada bilər. . xəbər verir ki, Çester Universitetindən həkim Qaret Nay xəbərdarlıq edir ki, smartfonlar xəstəliyə səbəb ola biləcək zərərl

.

Xolesterolu aşağı salmağa kömək edən TƏRƏVƏZLƏR

Bəzi dondurulmuş tərəvəzlər xolesterolu azaltmağa və ürək sağlamlığını dəstəkləməyə kömək edən lif və qida maddələrindən ibarətdir. . -ın xarici mediaya istinadla məlumatına görə, mütəxəssislər qida rasionunuza hansı qidaları

turlar.az

sonxeber.az toy makiyaji sekilleri gözəllik məhsulları hamiləlik berguzar korel sac duzumleri permanent makiyaj sarımsaq xanim az xərçəng bürcü gözellik yumurta penis