İnsult riskini azaldan qidalar açıqlandı

İnsult riskini azaldan qidalar açıqlandıBəzi qidalar var ki, onları müntəzəm qəbul etdikdə xüsusən orta yaş dövründə beyin insultu riskini 25% qədər azaldır.
Milli.Az xəbər verir ki, həkim dietoloq Sara Pluqradt dünyada çox rast gəlinən və gəncləşən insultdan qorunmaq üçün ürək-damar sisteminin sağlamlığının qeydinə qalmağın vacibliyini bildirib.
Bunun üçün ən yaxşı qidalar batat, kartof, banan, pomidor, havalı, soya paxlası, kərəvizdir. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 753   Tarix: 31 dekabr 2021
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Digər yazılar

Kəskin xolesteroldan xilas edən SUPERQİDA: yalnız iki çay qaşığı

Çia toxumları lif, zülallar, faydalı yağlar və sağlamlığı dəstəkləyən digər vacib maddələrlə zəngin əsl super qidadır. xəbər verir ki, bu barədə "Food News" portalı yazır. Mqalənin müəllifi qeyd edir ki, çia toxumlar

Xəstəliklərə ən davamlı QAN QRUPU

Böyük Britaniyada aparılan yeni araşdırmada hansı qan qrupunun xəstəliklərə qarşı daha davamlı olduğu üzə çıxıb. xəbər verir ki, tədqiqata görə, ən davamlı qan qrupu I (O) olaraq elan edilib. Bildirilib ki, bu qan qrupu ola

Gündə neçə ədəd narıngi yemək olar?

Gündə 4-5 narıngidən artıq yemək olmaz. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı dietoloq və qidalanma mütəxəssisi Nadejda Tsapkina xəbərdarlıq edib. Onun sözlərinə görə, bu meyvələrin gündəlik qəbulu 40 qramdan çox olmamalıdır

Hepatitin təbii bitkilərlə müalicəsi - Məşhur həkimdən

Hepatit qaraciyər sirrozuna səbəb olan geniş yayılmış virus xəstəliyidir. Müalicəsi çətin olsa da mümkündür. xəbər verir ki, tanınmış həkim-fitoterapevt Fizuli Hüseynov hepatit C-nin bitkilərlə müalicəsi üçün məcun resept

Qanda şəkəri salan 3 əsas qida

Rusiyalı dietoloq Yelena Solomatina bildirib ki, tərkibində lif, xrom və zülal olan qidalar qanda şəkərin miqdarını aşağı salmağa kömək edir. Onun sözlərinə görə, məhz elə bu baxımdan liflə zəngin tərəvəzlər yemək faydalıdır

Yedikdən sonra ürək niyə çırpınır? - Səbəb

Mədədəki qida və mədə şirələrinin nəzarətsiz və həddindən çox nazik bağırsağa doğru hərəkəti zamanı yaranan "Dumping" sindromu insanın həyat keyfiyyətinə mənfi təsir göstərir. xəbər verir ki, yeməkdən 10-30 dəqiq

Qışda D vitaminini artırmaq üçün 2 məhsul

Rusiyalı diyetoloq Mixail Ginzburq qışda orqanizmdə D vitamini çatışmazlığını aradan qaldırmağın yollarını açıqlayıb. -a istinadən bildirir ki, ekspert izah edib ki, D vitamini orqanizmdə günəş işığının təsirilə əmələ gələ

Qoyun əti: xeyri də var, ziyanı da

Azərbaycanda qoyun əti digər ölkələrlə müqayisədə daha çox istehlak olunur. Onun xarakterik xüsusiyyətlərindən biri də tərkibindəki kreatinin metobolizmi ilə əlaqədar spesifik dad və qoxuya malik olmasıdır.  bildirir ki

Heyvanın 5 faydası

Soyuq havada xəstəlik ehtimalı daha çox olduğundan süfrənizdə daim immuniteti gücləndirən qidalar, meyvələr olmalıdır. xəbər verir ki, A, B, C vitaminləri və potaşla zəngin olan heyva xərçəng, bağırsaq problemləri, öskürə

turlar.az

sonxeber.az qadin sayti makiyaj instagram sade makiyaj sekilleri displaziya meyvələrin faydası oxucu mektubu burc xelife kosmetika haqışda gəncə