İştahasızlıq yaradan ərzaqlar

İştahasızlıq yaradan ərzaqlarPəhriz saxlayarkən insanda aclıq hissi daha da çoxalır, iştah artır. Kalorili qidalara meyl artdıqca, özünü saxlamaq çox çətin olur. Pəhrizin ardından kalorili qidalar yemək isə daha çox artıq çəki almağınıza gətirib çıxaracaq.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, bəzi qidalar iştahı kəsir. Əgər iştahanızın qarşısını alsanız, pəhriz siyahısı sizə o qədər də qorxulu gəlməyəcək.
Bunun üçün aşağıdakı ərzaqlar daha məsləhətlidir:
Xiyarı xırda doğrayıb, üstünə çoxlu şüyüd töküb, duzsuz halda yeyin. Bu, gün ərzində sizi tox saxlayacaq.
Armudu sürtgəcdən keçirib, içərisinə azca qatıq və yulaf töküb, nahar vaxtı ye.
Pəhriz zamanı həftədə iki dəfə yumurta yeyin. Bu, sizin xoşbəxtlik hüceyrənizi artıracaq. Beləcə, pəhriz saxlayarkən depressiyaya düşməyəcəksiniz.
Yaşıl noxuddan hazırlanan, tərkibinə az yağ və duz vurulan şorba da pəhriz zamanı əla vasitələrdən biridir. Yaşıl noxudun tərkibindəki albumin maddəsi iştahasızlıq yaradır.
Milli.Az  /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1339   Tarix: 04 iyul 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Nə üçün əsnəyirik və niyə yoluxucudur?

Əsnəmək sadəcə yuxu əlaməti deyil, mürəkkəb bioloji prosesləri işə salır. xəbər verir ki, alimlər bildirir ki, əsnəmək beynin soyumasından, əzələlərin rahatlamasına, stresin azalmasına və diqqətin artmasına qədər bir sır

.

101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO

Böyük Britaniyada 101 yaşını qeyd edən Coys Linas uzunömürlülüyünün gizlinini bölüşüb. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Linas gənclik illərində atasına fermada yardım edib, daha sonra ayaqqabı fabrikində çalışıb

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

"Maska dövrü geri qayıda bilər" - 7 mutasiya keçirən epidemiya sürətlə yayılır

Sinə Xəstəlikləri Mütəxəssisi Prof. Dr. Tevfik Özlü Avstraliyada aşkarlanan və 7 dəfə mutasiyaya uğradığı təsdiqlənən yeni "H3N2" virusu ilə bağlı ciddi xəbərdarlıqlar edib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə hazırk

.

Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var

Son illər dünyada uşaq ölümlərinin sayı artıb. Bu qorxunc tendensiya erkən doğum nəticəsində dünyaya gələn uşaqlar arasında özünü daha qabarıq şəkildə göstərir. xəbər verir ki, 37 həftədən tez baş tutan doğum erkən doğu

.

Kabuslar sadəcə yuxu deyil - beyninizdən kömək siqnalıdır

Hər birimiz ən azı bir dəfə kabusdan sonra soyuq tər içində oyanmışıq. Bəziləri uçurumdan düşdüyünü görür, bəziləri ayaqlarını hiss etmədən qaçır, bəziləri isə keçmişdə yaşadığı ağrını yenidən yaşayır. Kabuslar uşaqlard

.

Yemək yeyərkən su içməyin- Qastroenteroloqdan xəbərdarlıq

Ürək yanması yaşayan insanların suyu necə içməli olduğu ilə bağlı qastroenteroloq xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova mədəyə əlavə yük düşməməsi üçün qida ilə eyni anda su içməyin məsləhə

.

Kağız dəsmal alarkən diqqət - İçində olan bu 3 maddə xərçəng yaradır

Gündəlik istifadədə ən zərərsiz görünən məhsullardan biri hesab edilən kağız dəsmalların tərkibində bəzən gözə görünməyən kimyəvi maddələr ola bilər. xəbər verir ki, xlorlu ağardıcılar, dioxin və furan kimi qalıqlar uzu

turlar.az

həkim məsləhəti sac duzumleri geyim şəkilləri sekis böyrək problemi hakışta xınayaxdı pirojna reseptləri kosmetika novruz bayramına aid maraqli hakistalar sanamalar sanama hakiwda