İsti havada nə qədər su içmək lazımdır? - Həkimdən tövsiyə

İsti havada nə qədər su içmək lazımdır? - Həkimdən tövsiyəİsti havada orqanizm sürətlə tər ifraz edir və bu da susuzlaşmaya səbəb olur.
Susuzlaşma çox təhlükəli haldır ki, qanın qatılaşmasına, damarlarda trombların əmələ gəlməsinə və digər patoloji hallara səbəb olur. Ağır susuzlaşma hətta ölümlə nəticələnə bilər. Susuzlaşma uşaqlar üçün xüsusilə təhlükəlidir.
Susuzlaşmanın əlamətləri bunlardı:
- ürək döyünməsinin artması
- təzyiqin düşməsi
- dəri və selikli qişaların quruluğu
- zəiflik, süstlük
-güclü  baş ağrısı
Bəs isti havada nə qədər maye içmək lazımdır ki, susuzlaşma yaranmasın?
Saglamolun.az mir24.tv-ya istinadla bildirir ki, rusiyalı həkim Oleq Serebryanskinin sözlərinə görə, burada "qızıl standart" yoxdur. Hər şey insanın çəkisindən və havanın temperaturundan asılıdır.
Belə ki, insanın çəkisi 50-55 kq, havanın temperaturu 23 dərəcəyə qədərdirsə, o, 1,5 l, havanın temperaturu 25-29 dərəcədirsə - 2 l, 30 dərəcədən yuxarıdırsa - 2,5-3 l maye qəbul etməlidir. Bədən çəkisi artıqca mayenin miqdarı da artır.
İnsan gün ərzində əsasən sərin otaqda, kondisionerin altında qalırsa və fiziki işlə məşğul olmursa, ona daha az maye lazım olacaq. İnsan açıq havada, məsələn, tikintidə işləyirsə, daha çox maye qəbul etməlidir.
Həkimin sözlərinə görə, susuzlaşmadan xilas edən ən yaxşı vasitə adi sudur. Şirin qazlı sular, şirələr bu mənada fayda vermir. Onlar şəkərlə zəngindir ki, du da susuzlaşmanı daha da artırır.
İsti havada spirtli içkilərin qəbulu xüsusilə təhlükəlidir. Spirt orqanizmdən mayenin daha sürətlə çıxmasına səbəb olur, ürəyə düşən gərginliyi artırır.   
Həkimin sözlərinə görə, bəzi ürək, böyrək və s. xəstəlikləri zamanı insana çoxlu maye qəbul etmək olmaz ki, bu onun vəziyyətini ağırlaşdıracaq. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1041   Tarix: 10 avqust 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir

Peşəkar aşpazların kələm bişirərkən tez-tez müraciət etdiyi bir üsul diqqət çəkib. xəbər verir ki, məlum olub ki, bişmiş kələmə süd əlavə edilməsinin həm dad, həm də sağlamlıq baxımından mühüm səbəbləri var. Mütəxəssisləri

.

İsti su ilə çimənlərə pis xəbər

Dəri həkimi duşda düzgün yuyunma qaydasını açıqlayıb. xəbər verir ki, dəri həkimi Nikoll Negbenebor bildirib ki, insanların əksəriyyəti duşda səhv üsullarla yuyunurlar. Onun sözlərinə görə duşda əsas məqam suyun düzgün temperaturudur

.

Ayaqlarımız niyə üşüyür? - Əsas səbəb açıqlandı

Bir çox insan, xüsusilə soyuq havalarda və ya ev şəraitində belə ayaqlarının tez-tez üşüdüyündən şikayətlənir. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu vəziyyətin əsas səbəblərini açıqlayıb. Həkimlərin sözlərinə görə, ayaqların üşüməsini

.

Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!

Yuxuda nar görmək qadın üçün ziyarət və mücevherata, kişi üçün də övlada, dövlət məmurları üçün terfie, zabitlər üçün əmrlərinin keçməsinə, kəndli üçün oktyabr bərəkətinə, tacir üçün çox quru, xalq üçün yaxşı bir idarəy

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

.

Xəstəlik geni yaradır - Hər gün istəmədən biraz yeyirik

Mikroplastik nəsil sağlamlığını dəyişdirir. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, mikroplastiklərlə təmasda olan siçanların erkək fərdlərində spermanın tərkibi dəyişir və bu, onların nəslind

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari sac duzumleri gozel gorunmek yaglarin faydasi qadin dunyasi.az faydalı qidalar suni mayalanma kosmetika oglan evi hakisdalar qu quşu şəkərbura xanim az