Alimlər insan qanını ağcaqanadlar üçün ölümcül edir
Alimlər aşkar ediblər ki, nitisinon adlı dərman insan qanını ağcaqanadlar üçün zəhərli hala gətirir. Bu kəşf malyariya ilə mübarizədə yeni perspektivlər açır. e- -a istinadən xəbər verir ki, adətən nadir irsi xəstəlikləri
Bu üsulla iflic xəstələrinin hərəkəti bərpa olundu
Yaponiyanın Keio Universitetinin alimləri onurğa beyninin zədələnməsi nəticəsində iflic olan xəstələrin hərəkətliliyini yaxşılaşdırıblar. Yeni müalicə üsulu zədələnmiş toxumaların bərpasına kömək edən xüsusi iPS hüceyrələrini
Ramazandan sonra qidalanma necə olmalıdır?
Ramazan ayı boyunca uzun saatlar ac və susuz qaldığımız üçün orqanizm fərqli qidalanma rejiminə uyğunlaşır. Bu barədə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi İnstitutunun məqaləsində deyilir. Qeyd olunur ki, Ramazan bayramı və sonrak
Xolesterini ən çox yüksəldən qəhvə növü açıqlanıb
Endokrinoloq, tibb elmləri doktoru Zuxra Pavlova xolesterinin səviyyəsini ən güclü şəkildə artıran qəhvə növünü adlandırıb. e- -a istinadən xəbər verir ki, o, bu barədə öz Telegram kanalında danışıb. Pavlova bildirib ki
Evdəki səliqəsizlik sağlamlığa necə təsir edir?
İlk yaz günləri ilə birlikdə bir çox ailədə ənənəvi yaz təmizliyi başlayır. Bu proses çox vaxt adi bir ev işi kimi qəbul edilsə də, mütəxəssislər bildirirlər ki, evdəki səliqəsizlik təkcə görünüşə deyil, həm də ümumi sağlamlığ
Ürəyin əsas düşməni: Trans yağların ZƏRƏRLƏRİ NƏDİR?
"Trans yağların ürəyə zərəri var, çünki onlar yaxşı xolesterinin (HDL) miqdarını azaldır, pis xolesterinin (LDL) miqdarını isə artırır. Xolesterin miqdarı artdıqda ürək damarlarında aterosklerotik proseslər başlayı
Yalnız həyat yoldaşınızın aşkar edə biləcəyi XƏSTƏLİK
Yatağınızı paylaşan biri, simptomları siz yatarkən görünən və adətən diqqətdən kənarda qalan bu pozğunluğu başa düşə bilər. Müalicə edilməzsə, ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. e- -a istinadən xəbər verir ki
Sağlamlıq üçün ən faydalı 5 ŞORBA
İlk yeməklər (şorbalar) orqanizm üçün çox faydalıdır: onlar həm toxluq hissi yaradır, həm də tərkibindəki ət, sümük və tərəvəzlər sayəsində bir çox vitamin və qida maddələri ehtiva edir. Şorbalar bədəni qidalandırır, eyn