Kabab yemək orqanizmə necə təsir edir? - Həkimdən cavab

Kabab yemək orqanizmə necə təsir edir? - Həkimdən cavabHəkimlər kababın sağlamlıq üçün təhlükəsiz olub-olmadığını açıqlayıblar.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, həkimlər iştaha açan görünüşünə və özünəməxsus qoxusuna baxmayaraq, kanserogen qidaları qəbul etməməyi çəkindirir və məsləhət görürlər.
Kanserogen maddələrin tərkibində təkcə kababın özü deyil, hətta manqaldan çıxan tüstü də ola bilər. Onun tərkibində, məsələn, benzopiren, karbonmonoksit və bir sıra digər zərərli maddələr var. Bundan əlavə, çox tez-tez manqal bişirərkən, ətdən kömürə yağ damcılayır. Bu zaman tüstülər əmələ gəlir ki, onlar da kanserogen təsir göstərir.
Mütəxəssislər həmçinin manqal hazırlamaq üçün odun istifadə etməyi və mağazalarda satılan kömürlərdən uzaq durmağı məsləhət görürlər.
Amma toyuq əti və ya balıqları daha asan həzm olunduğu üçün kömür üzərində bişirmək daha məsləhətlidir.
Həmçinin bol göyərti ilə kabab yemək lazımdır.
Tərkibində çoxlu antioksidantlar, vitaminlər və lif var ki, bu da zərərli qidaların bağırsaqlarda uzun müddət qalmasına və nəticələrin qarşısını almasına imkan vermir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 942   Tarix: 10 aprel 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Ağzınızdakı belə dəyişikliklər infakrtın xəbərçisi ola bilər

Alimlər diş əti xəstəlikləri ilə ürək və beyin xəstəlikləri arasında təhlükəli əlaqə aşkar edib. xəbər verir ki, araşdırma "Neurology Open Access" jurnalında dərc olunub. Araşdırma diş əti xəstəlikləri və diş çürüməsini

.

Diş fırçalayarkən edilən 4 SƏHV

Mütəxəssislərə görə, dişlərinizi necə fırçalamağınız ağız sağlamlığı üçün neçə dəfə fırçaladığınızdan daha vacibdir. Səhər və axşam dişlərinizi fırçalamaq əksəriyyətimiz üçün bir vərdişdir. Lakin, mütəxəssislər deyirlər ki

.

100 baldan 99-nu qazandı: Ən sağlam çay məlum oldu

Dünyada sağlam həyat tərzi sürətlə yayılır və bir çoxları hansı çayın daha faydalı olduğu ilə maraqlanır. İngiltərədə qidalanma elmi sahəsində aparılan son araşdırma isə çay dünyasında böyük diqqət çəkib. Sınaqdan keçirilə

.

Beyinə zərər verən qidalar açıqlandı

ABŞ-də aparılan yeni araşdırma beyin sağlamlığı üçün ən zərərli qidələrin ultra işlənmiş ət məhsulları və şəkərli içkilər olduğunu göstərib.  xəbər verir ki, Virginia Tech Universitetindən alimlərin həyata keçirdiyi tədqiqatda

.

Çayı şirin edənlərin nəzərinə - bu xəstəliyə səbəb olurmuş

Çaya şirin qatmaq zərərsiz görünə bilər, amma uzun müddət istifadə olunduqda ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb olur.  xəbər verir ki, gün ərzində içilən bir neçə stəkan çaya atılan şəkər tozu və ya qənd fərqinə varmada

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Diabet və piylənmənin gizli səbəbi tapıldı

ABŞ-nin Meyo Klinikasının alimləri müəyyən ediblər ki, hüceyrələrin qocalma prosesi piylənmənin, II tip şəkərli diabetin və metabolik sindromun inkişafında həlledici rol oynaya bilər. xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələr

.

Bu qidalar səni xərçəng edə bilər - Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir

Son illər aparılan elmi araşdırmalar sübut edir ki, gündəlik qidalanmada yer alan bəzi məhsullar uzunmüddətli dövrdə xərçəng riskini artırır. xəbər verir ki, mütəxəssislər düzgün olmayan qidalanma təkcə artıq çəkiyə deyil

.

Damarları tıxayır, oksigen çatmır - Xeyli insan bu səbəbdən ölür: Açıqlama

İnfarkt və insult adətən qəfil baş vermir. Bu xəstəliklərin formalaşması illərlə davam edən risk faktorlarının toplanması nəticəsində baş verir. xəbər verir ki, bunu kardioloq, Rusiya Səhiyyə Nazirliyinin Tibb və Profilaktik

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari hamilelikde qidalanma yay geyimləri 2025 xina ucun bayatilar hind filmleri biz və kişilər yeni dogulmus korpeye lazim olan esyalar kosmetika atalar sozu burclerin uygunlugu oxatan vetene aid atalar sozleri novruz bayrami hakisda