Kabab yemək orqanizmə necə təsir edir? - Həkimdən cavab

Kabab yemək orqanizmə necə təsir edir? - Həkimdən cavabHəkimlər kababın sağlamlıq üçün təhlükəsiz olub-olmadığını açıqlayıblar.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, həkimlər iştaha açan görünüşünə və özünəməxsus qoxusuna baxmayaraq, kanserogen qidaları qəbul etməməyi çəkindirir və məsləhət görürlər.
Kanserogen maddələrin tərkibində təkcə kababın özü deyil, hətta manqaldan çıxan tüstü də ola bilər. Onun tərkibində, məsələn, benzopiren, karbonmonoksit və bir sıra digər zərərli maddələr var. Bundan əlavə, çox tez-tez manqal bişirərkən, ətdən kömürə yağ damcılayır. Bu zaman tüstülər əmələ gəlir ki, onlar da kanserogen təsir göstərir.
Mütəxəssislər həmçinin manqal hazırlamaq üçün odun istifadə etməyi və mağazalarda satılan kömürlərdən uzaq durmağı məsləhət görürlər.
Amma toyuq əti və ya balıqları daha asan həzm olunduğu üçün kömür üzərində bişirmək daha məsləhətlidir.
Həmçinin bol göyərti ilə kabab yemək lazımdır.
Tərkibində çoxlu antioksidantlar, vitaminlər və lif var ki, bu da zərərli qidaların bağırsaqlarda uzun müddət qalmasına və nəticələrin qarşısını almasına imkan vermir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 912   Tarix: 10 aprel 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Uzunömürlülüyün sirri: Alimlərin müəyyən etdiyi 5 əsas amil

İnsanlar min illərdir uzun və sağlam yaşamağın yollarını axtarıblar. Qədim filosoflar, həkimlər və alimlər bu sirri tapmağa çalışsalar da, müasir elmin əldə etdiyi biliklər bu sahədə əhəmiyyətli irəliləyişə səbəb olub. B

.

İmmuniteti payıza necə hazırlamaq olar?

Çoxları hesab edir ki, yayda bol-bol meyvə və tərəvəz yeməklə bütün il üçün kifayət qədər vitamin ehtiyatı yığmaq mümkündür. xəbər verir ki, lakin praktikant Marina Meleşina -ya verdiyi müsahibədə bu fikrin tam doğru olmadığın

.

Kranın üzərində saxlanılan yaş bezlər təhlükəlidir - eşidən dərhal zibilə atır

Mətbəxdə diqqət yetirmədiyiniz kiçik bir vərdiş sağlamlığınız üçün ciddi təhlükə yarada bilər. xəbər verir ki, təmizlədikdən sonra kranın üzərində saxlanılan yaş mətbəx bezləri nəmli mühitdə bakteriyaların sürətlə çoxalmasın

.

Evinizdəki ən böyük düşməniniz: Böyrəklərinizi dializə aparır

Həddindən artıq duz istehlakı böyrək sağlamlığı üçün ciddi risk yaradır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, yüksək natrium qəbulu xroniki böyrək xəstəliyinə səbəb ola və ölüm riskini artıra bilər. xəbər verir ki, araşdırmala

.

Qarpızı necə düzgün saxlamaq olar?

Şirin, yetişmiş qarpız yayda səbirsizliklə gözlədiyimiz ləzzətlərdən biridir. Lakin çox vaxt sual yaranır: onu necə saxlamaq lazımdır ki, dadı və şirəliliyi itməsin? Xüsusilə 5-7 kq, bəzən 10-12 kq-lıq iri qarpızlar alındıqda

.

Bu səhvlər infarkt riskini artırır – İsti havalarda ürəyi qorumağın 7 əsas qaydası

Yüksək temperatur və rütubət ürək sağlamlığı üçün ciddi təhlükə yaradır. İsti havada sürətli tərləmə bədənin susuz qalmasına, qan təzyiqinin dəyişməsinə səbəb olur və bəzi yanlış vərdişlər infarkt riskini artırır. -ın məlumatın

.

Ən çox saxtalaşdırılan məhsullar – bal, zeytun yağı, ət və süd məhsullarında fırıldaqlar

Qida bazarında ən çox saxtalaşdırılan məhsullar arasında bal, zeytun yağı, ət və süd məhsulları xüsusi yer tutur. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu cür fırıldaqlar həm insanların sağlamlığına təhlükə yaradır, həm də bazard

.

Bu vərdişlər dişlərinizi məhv edir - Açıqlama

Stomatoloq gündəlik vərdişlərin dişlərə ciddi zərər verə biləcəyini bildirib. -ın məlumatına görə Uqo Roberto Levqoy deyib ki, adi görünən bəzi vərdişlər dişlərin sınmasına və hətta kök kanallarının müalicəsinə ehtiyac yarad

.

Qarpız tumunu udmaqla partlayan appendisit: Mif, yoxsa gerçək?

Yay aylarında süfrələrin bəzəyi olan qarpızla bağlı tez-tez rast gəlinən suallardan biri budur:. Qarpız tumları udularsa, appendisit partlamasına səbəb ola bilərmi?. xəbər verir ki, tibbi ekspertlərin sözlərinə görə, bu inan

turlar.az

geyim seçimi yemek reseptleri makiyaj instagram qadın və kişi sengulum nagili findiq qabiginin faydalari sac uzadan maskalar kosmetika qiz evi qurd ve quzu uzeyir gözellik novruza aid