Kabab yemək orqanizmə necə təsir edir? - Həkimdən cavab
Həkimlər kababın sağlamlıq üçün təhlükəsiz olub-olmadığını açıqlayıblar.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, həkimlər iştaha açan görünüşünə və özünəməxsus qoxusuna baxmayaraq, kanserogen qidaları qəbul etməməyi çəkindirir və məsləhət görürlər.
Kanserogen maddələrin tərkibində təkcə kababın özü deyil, hətta manqaldan çıxan tüstü də ola bilər. Onun tərkibində, məsələn, benzopiren, karbonmonoksit və bir sıra digər zərərli maddələr var. Bundan əlavə, çox tez-tez manqal bişirərkən, ətdən kömürə yağ damcılayır. Bu zaman tüstülər əmələ gəlir ki, onlar da kanserogen təsir göstərir.
Mütəxəssislər həmçinin manqal hazırlamaq üçün odun istifadə etməyi və mağazalarda satılan kömürlərdən uzaq durmağı məsləhət görürlər.
Amma toyuq əti və ya balıqları daha asan həzm olunduğu üçün kömür üzərində bişirmək daha məsləhətlidir.
Həmçinin bol göyərti ilə kabab yemək lazımdır.
Tərkibində çoxlu antioksidantlar, vitaminlər və lif var ki, bu da zərərli qidaların bağırsaqlarda uzun müddət qalmasına və nəticələrin qarşısını almasına imkan vermir.
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Kabuslar sadəcə yuxu deyil - beyninizdən kömək siqnalıdır
Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq
Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş
Netflix' 'Warner Bros'u 82,7 milyarda aldı
Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: "Tox qarına yatmaq sağlamlıq üçün risklidir
Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab
Məlahət Abbasova Türkiyədə "Əməyə hörmət" mükafatına layiq görülüb
Nə üçün əsnəyirik və niyə yoluxucudur?
Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır
Berenin çox danışılan filmi yayımdan qaldırıldı
İsrailə Avroviziya icazəsi verildi - 5 ölkə müsabiqədən çıxdı