Kababın sağlamlıq üçün faydaları
Kababdan orta dərəcədə istifadə etməklə, insan zərərdən daha çox fayda əldə edə bilər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bunu diyetoloq, "Uşaqlarımızın Sağlamlığı" Uşaq və Yeniyetmələr üçün Sağlam qidalanma mədəniyyətinin təşkili və inkişafının təşviqi üzrə Rusiya Milli Birliyinin prezidenti Olqa Panova deyib.
Onun sözlərinə görə, kabab amin turşularının, zülalların, dəmirin, B vitamininin mənbəyidir. Eyni zamanda, yemək yüksək proteinli qidadır, ona görə də böyük miqdarda həzm etmək çətindir.
Diyetoloq əti çox uzun müddət odda saxlamamağı tövsiyə edib ki, tərkibində sağlamlıq üçün təhlükəli olan kanserogenlər olan qızardılmış qabıq qalmasın. Bundan əlavə, kababı hər həftə deyil, bayramlarda sağlamlığa zərər vermədən yeyilə bilər.
Panovanın sözlərinə görə, ətin tərkibinə göyərti və tərəvəz əlavə etmək lazımdır ki, bu da həzmə kömək edəcək. Bununla belə, ekspert kababı kartof və digər nişastalı qidalarla birləşdirməməyi, həmçinin yeməklə bol-bol spirt içməyi məsləhət görüb.
"Diyetoloq vurğulayıb ki, bir anda ovucunuzdan çox kabab yeməyə ehtiyac yoxdur.
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
C vitamininin ən yüksək mənbələri: Portağaldan daha zəngin 10 qida
Məşhur aktyoru öldürən sürücünün həbsi tələb olunur
'UNFORMAL'dan 'Avroviziya' iddiası: 'Təklif gələrsə, gedərik'
Ürək-damar xəstəliklərinin əsas səbəbi bu imiş
Diyetoloq: Uşağınıza bu balığı verməyin