Karantin dövründə çoxlu qida qəbulu xoşagəlməz nəticələrə yol aça bilər - Mütəxəssis xəbərdarlıq edir

Karantin dövründə çoxlu qida qəbulu xoşagəlməz nəticələrə yol aça bilər - Mütəxəssis xəbərdarlıq edirBildiyimiz kimi karantin dövründə əhalinin çox faizi demək olar ki, bütün işlərini evdən görür. Kökəlməyə səbəb ilk öncə budur. Belə ki, evdə qalan insanın gündəlik hərəkətləri azalır və bədən normalda fiziki aktivlikdən uzaq olur ki, bu da öz növbəsində piylənməyə gətirib çıxarır.
Milli.Az bildirir ki, bunu Trend-ə açıqlamasında qida üzrə mütəxəssis, dietoloq Könül Qurbanova bildirib.
Onun sözlərinə görə, bu dövrdə piylənməyə daha çox meyilli qadınlar olur: "Əhali arasında bəzi hallarda belə fikirlər səslənir ki, nə qədər çox qida qəbul etsək, o qədər immunitet güclənər və virus bizdən uzaq olar. Hətta elə adamlar da var ki, qida mütəxəssislərindən məsləhətlər almadan daha çox xəmir xörəklərinə üstünlük verirlər. Ancaq insanlarımız başa düşməlidilər ki, evdə oturaraq ancaq qida qəbul etmək özü piylənmə xəstəliyinə gətirib çıxara bilər. Əgər biz immunitetin güclənməyini istəyiriksə, ilk növbədə düzgün qidalanmalı və evdə də belə olsaq fiziki aktivlik göstərməliyik".
K.Qurbanovan qeyd edib ki, karantin dövründə evdə qalan insalar normal həyat tərzindən uzaq düşür və yatıb-durma vaxtına da düzgün riayət etmir:
"Çoxlu sayda kalorili yeməklər qəbul edən insanın gec yatıb, gec durması da piylənmənin sürətini artırır. Gec yuxudan oyanan insanın rejimsiz qidalanmağı daxili orqanlarda fəsadlar yarada bilər. Daxili orqanlarında fəsadları olan şəxsin koronavirusa qarşı mübarizəsi də öz növbəsində çətinləşir. Rejimli yuxu yatıb, fiziki hərəkətlər edib, aktiv həyat sürsələr, onlar nəyin ki koronavirusa, dünyada olan bütün xəstəliklərə qalib gələ bilərlər".
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1329   Tarix: 27 noyabr 2020
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Ailənizdə infarkt olan varsa... - Araşdırmanın qorxunc nəticələri üzə çıxdı

Genetik xəstəlik qan xolesterini xeyli artırır. xəbər verir ki, bu qənaətə "Mayo Clinic"in tədqiqatçıları gəlib. Ailəvi hiperxolesterinemiya yüksək xolesterin səviyyəsinə və erkən ürək-damar xəstəliklərinə səbə

.

Hər gün zeytun yağı içdi, başına elə şeylər gəldi ki

Son vaxtlar sosial şəbəkələrdə gündəlik zeytun yağı içmək trendi geniş yayılıb. xarici mediaya istinadla xəbər verir ki, dietoloq Loren Manaker bu vərdişin sağlamlığa real təsirini görmək üçün bir həftə boyunca hər gün zeytu

.

Təmizlik vasitələrinin üzərində bu simvollar yoxdursa, əsla istifadə etməyin

Ev təmizliyində istifadə olunan vasitələrin üzərindəki təhlükəsizlik nişanları bir çox insanın fərqinə varmadığı həyati əhəmiyyətli xəbərdarlıqları əks etdirir. Avropa Kimyəvi Maddələr Agentliyi (ECHA) mütəxəssisləri bildirirlə

.

Gündə neçə banan yemək olar? - Faydaları

Sağlam qidalanma mövzusu yenidən gündəmə gəlib.  xəbər verir ki, dietoloqlar gündə nə qədər yemək qəbul edilməli olduğu və düzgün porsiya seçiminin insan orqanizminə hansı faydalar verdiyi barədə maraqlı açıqlamalar yayıb

.

Depressiyanın əsl səbəbi açıqlandı

Alimlər depressiyanın yaranmasının gözlənilməz səbəbini açıqlayıb. xəbər verir ki, KAIST tədqiqatçıları depressiyanın yalnız beyin fəaliyyəti ilə məhdudlaşmadığını müəyyən edib. Yeni araşdırma göstərir ki bu vəziyyət immu

.

İnfarktın siqnallarıdır - Həkimə gedin

Ürək-damar xəstəlikləri dünyada ən çox görülən ölüm səbəblərindən biridir. xəbər verir ki, Kardiologiya Mütəxəssisi Dos. Prof.Dr.Mehmet Fatih Karakaş infarktların çox vaxt gözlənilmədən baş verdiyini qeyd edərək, sinə ağrısı

.

Şizofrenlərin ən çox istifadə etdiyi söz açıqlandı

"Mən" sözündən daha çox istifadə edənlər əsasən şizofrenlərdir. xəbər verir ki, bunu psixiatr Vladimir Skavış açıqlayıb. Onun dediyinə görə şizofreniyası olan insanlar danışanda "mən" sözündən sağlam adamlar

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

turlar.az

toy makiyajlari gelinlikler sade makiyaj sekilleri kokteyllər sepkilere qarsi mualice qrip zökəm çolkalı saç modelleri kosmetika novruz hakıştası qogal ikizler qaynana hakista faydalı məsləhətlər