Kardioloqların heç vaxt yeməyəcəyi 5 qida

Kardioloqların heç vaxt yeməyəcəyi 5 qidaQeyri-sağlam vərdişlər ürəyimizə zərər verir - məsələn, siqaret çəkmək və oturaq həyat tərzi. Ancaq pəhrizə gəldikdə, hər şey elə də asan deyil.
Milli.Az xəbər verir ki, ürək-damar xəstəlikləri üzrə mütəxəssislərinin heç vaxt yemədiklləri qidalar var. Onları niyə seçmədiklərinə baxaq .
1. Qaraciyər və paşteti
Qaraciyər qırmızı ətdir və çox yağlıdır. Mən ümumiyyətlə qırmızı ətdən qaçmağa çalışıram, çünki onun tərkibində doymuş yağlar və trans yağlar çoxdur.
Trans yağlar ürək-damar sistemlərinə məlum zərərləri ilə yanaşı, osteoporoz riskini də artırır. Qaraciyər qırmızı ətin xüsusilə zərərli növüdür, çünki orqan toksinləri süzmək üçün nəzərdə tutulmuşdur və bu toksinlərin bəziləri yediyimiz ətə daxil olur.
Bunu Stenford Universitetinin kardioloqu Dr. Eleanor Levin deyir: "Mən uşaqlıqda bəzən qaraciyər pastası yeyirdim, amma həkim olandan bəri heç vaxt yeməmişəm".
2. Kolbasa, sosis
"Hot-doqlar (xüsusilə ədviyyatlı kolbasalar) yüksək miqdarda natriumla zəngindir, bu da qan təzyiqini yüksəldə bilər. Onlar həmçinin "pis" xolesterol səviyyəsini artıran doymuş yağda yüksəkdir.
Minneapolis kardioloqu Dr.Elizabet Klodas bunu deyib.
Bir neçə il bundan əvvəl Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST) bütün emal olunmuş ət məhsullarını (kolbasa, donuz dilimləri, vetçina, donuz və s.) kanserogenlər kimi təsnif etmək qərarına gəldi
3. Marqarin
"Araşdırmaların göstərdiyi kimi gündə bir çay qaşığı belə marqarinin müntəzəm istehlakı müxtəlif xəstəliklərdən ölüm riskini 6% artıra bilər. Digər tərəfdən, zeytun yağının müntəzəm istehlakı, əksinə, ölüm hallarını 4% azaldır.
Buna görə xəstələrimə yalnız bu yağdan istifadə etməyi tövsiyə edirəm - hətta omlet və tost üçün.
Nyu-York şəhəri kardioloqu Dr. Harmoni
4. Steyklər, kabablar
"Mən yağlı qırmızı ətlərdən, o cümlədən mərmərli mal əti biftekslərindən (mərmər mal əti çox yağlıdır) çəkinməyə çalışıram. Çoxsaylı araşdırmalar göstərir ki, belə ətdə çox miqdarda olan doymuş yağlar ürək-damar xəstəliklərinin, xərçəngin və diabetin inkişaf riskini artırır.
Bostondakı (ABŞ) xəstəxananın baş kardioloqu Dr. Leonard Lilli
5. Toyuq qanadları, naggetslər
Demək olar ki, heç vaxt naggets yemirəm. Onlar çox qızardılır və yüksək yağ tərkiblidir. (Medicina.az)
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 786   Tarix: 31 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Suyun stressə faydası

Liverpul Con Murs Universitetinin alimləri su qəbulunun orqanizmin stressə reaksiyasına təsir etdiyini müəyyən ediblər.  xəbər verir ki, tədqiqatda 18-35 yaş arası 100 kişi və qadın iştirak edib. Son mərhələdə alimlər 3

.

Siqaret çəkənlərdə bu vitamin çatışmır - Açıqlama

Siqaret çəkənlərdə C vitamini çatışmazlığı müşahidə olunur. xəbər verir ki, psixiatr və narkoloq, həkim Ruslan İsayev -ya açıqlamasında bildirib ki, siqaret çəkənlərin qan plazmasında askorbin turşusunun miqdarı siqaret çəkməyənlərl

.

Duzlu yeməklər beyinə ciddi zərər vurur

Terapevt və dietoloq Elvira Fasenko gündəlik duzun həddindən artıq qəbulunun beyin sağlamlığı üçün təhlükəli olduğunu bildirib. Onun sözlərinə görə, artıq duz beyində qan dövranını pozur, arterial təzyiqi yüksəldir və dama

.

Bu qidalar dişlərinizi qoruyur - Açıqlama

Sağlam təbəssüm üçün D, C, B12 və A vitaminləri vacibdir. xəbər verir ki, stomatoloq və cərrah-parodontoloq Olesya İzqareva bildirib ki, sağlam dişlərin qorunması üçün D ən önəmli vitamindir. O, deyib ki, D vitamini fosfo

.

Hər gün bir ovuc yeyin - möcüzə görəcəksiniz

Maqnezium enerjini artırmaq və əzələ funksiyalarını dəstəkləmək üçün vacib bir mineraldır. Lakin maqnezium çatışmazlığı nəticəsində kramp və yorğunluq kimi əlamətlər yarana bilər. İstehlak edilən qidalar vasitəsilə maqneziu

.

Alkoqolun qaraciyərə zərəri açıqlandı

Kaliforniya Universiteti, San Dieqo Tibb Məktəbinin alimləri alkoqolla əlaqəli qaraciyər xəstəliyinin (ALD) yaranma mexanizmini açıqlayıblar. Yeni araşdırmaya görə, xroniki alkoqol istifadəsi bağırsaqda bakteriyaların nəzarətd

.

Ağız qoxusundan belə xilas olun

Ağızdan gələn xoşagəlməz qoxunun bir çox səbəbi ola bilər. Məsələn, çürük dişlər, həzm sistemi xəstəlikləri, qurd xəstəlikləri və s. qoxunun yaranmasına səbəb olur.  xəbər verir ki, qoxunun səbəbini öyrənmək üçün həkim müayinəsində

.

31 ölkədə xolera təbili – Ölənlərin sayı sürətlə artır

Dünya Səhiyyə Təşkilatı (DST) 31 ölkədə davam edən xolera epidemiyasının getdikcə ağırlaşdığını və ölüm göstəricilərinin artdığını açıqlayıb. Təşkilatın son hesabatına görə, indiyədək 4 min 738 nəfər xəstəlik səbəbilə həyatın

.

Sentyabrda gözlənilən maqnit qasırğaları - hansı günlər təhlükəlidir

Sentyabrda Yer kürəsini bir neçə güclü maqnit qasırğası dalğası əhatə edəcək. Ayın əvvəlində geomaqnit aktivliyinin artması gözlənilir. Həmçinin sentyabrın ortalarında güclü geofırtına başlayacaq. Buna görə də, sağlamlı

turlar.az

qaşların formalari sade makiyaj sekilleri makiyaj etmek qaydalari kətələr azadqadin moruğun faydasi dostluq haqqında atalar sözləri kosmetika qiz evi masturbasiya damla balıq hədəfi olmayan gəmiyə heç bir külək kömək edə bilməz