Kardioloqların heç vaxt yeməyəcəyi 5 qida

Kardioloqların heç vaxt yeməyəcəyi 5 qidaQeyri-sağlam vərdişlər ürəyimizə zərər verir - məsələn, siqaret çəkmək və oturaq həyat tərzi. Ancaq pəhrizə gəldikdə, hər şey elə də asan deyil.
Milli.Az xəbər verir ki, ürək-damar xəstəlikləri üzrə mütəxəssislərinin heç vaxt yemədiklləri qidalar var. Onları niyə seçmədiklərinə baxaq .
1. Qaraciyər və paşteti
Qaraciyər qırmızı ətdir və çox yağlıdır. Mən ümumiyyətlə qırmızı ətdən qaçmağa çalışıram, çünki onun tərkibində doymuş yağlar və trans yağlar çoxdur.
Trans yağlar ürək-damar sistemlərinə məlum zərərləri ilə yanaşı, osteoporoz riskini də artırır. Qaraciyər qırmızı ətin xüsusilə zərərli növüdür, çünki orqan toksinləri süzmək üçün nəzərdə tutulmuşdur və bu toksinlərin bəziləri yediyimiz ətə daxil olur.
Bunu Stenford Universitetinin kardioloqu Dr. Eleanor Levin deyir: "Mən uşaqlıqda bəzən qaraciyər pastası yeyirdim, amma həkim olandan bəri heç vaxt yeməmişəm".
2. Kolbasa, sosis
"Hot-doqlar (xüsusilə ədviyyatlı kolbasalar) yüksək miqdarda natriumla zəngindir, bu da qan təzyiqini yüksəldə bilər. Onlar həmçinin "pis" xolesterol səviyyəsini artıran doymuş yağda yüksəkdir.
Minneapolis kardioloqu Dr.Elizabet Klodas bunu deyib.
Bir neçə il bundan əvvəl Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı (ÜST) bütün emal olunmuş ət məhsullarını (kolbasa, donuz dilimləri, vetçina, donuz və s.) kanserogenlər kimi təsnif etmək qərarına gəldi
3. Marqarin
"Araşdırmaların göstərdiyi kimi gündə bir çay qaşığı belə marqarinin müntəzəm istehlakı müxtəlif xəstəliklərdən ölüm riskini 6% artıra bilər. Digər tərəfdən, zeytun yağının müntəzəm istehlakı, əksinə, ölüm hallarını 4% azaldır.
Buna görə xəstələrimə yalnız bu yağdan istifadə etməyi tövsiyə edirəm - hətta omlet və tost üçün.
Nyu-York şəhəri kardioloqu Dr. Harmoni
4. Steyklər, kabablar
"Mən yağlı qırmızı ətlərdən, o cümlədən mərmərli mal əti biftekslərindən (mərmər mal əti çox yağlıdır) çəkinməyə çalışıram. Çoxsaylı araşdırmalar göstərir ki, belə ətdə çox miqdarda olan doymuş yağlar ürək-damar xəstəliklərinin, xərçəngin və diabetin inkişaf riskini artırır.
Bostondakı (ABŞ) xəstəxananın baş kardioloqu Dr. Leonard Lilli
5. Toyuq qanadları, naggetslər
Demək olar ki, heç vaxt naggets yemirəm. Onlar çox qızardılır və yüksək yağ tərkiblidir. (Medicina.az)
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 760   Tarix: 31 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Əgər beyin sağlamlığınız vacibdirsə, qalstuk taxarkən iki dəfə düşünün

Ənənəvi iş həyatının ayrılmaz hissəsi olan qalstukun beyinə gedən qan axınını azalda biləcəyi aşkarlanıb. -a istinadən xəbər verir ki, yeni tədqiqatlar bu vəziyyətin bəzi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola biləcəyinə diqqə

.

Gilası yeyəndən sonra atmayın - Saplağı çox faydalıdır

Yayın əsas meyvəsi sayılan gilas olduqca faydalıdır. . Ancaq yeyildikdən sonra atılan gilasın saplağı da faydalıdır. . xəbər verir ki, bu bitki B, C və D vitamini ilə zəngindir:. "Bu məhsuldan arıqlamaq istəyənlərd

.

Kosmetik vasitələrin dəhşətli fəsadları üzə çıxdı: Mütəxəssisdən xəbərdarlıq

Tayvanda kamera qarşısında kosmetik məhsulları yeyən bloqer ölüb. "Guava Beauty" adı ilə tanınan 24 yaşlı qız müxtəlif kosmetik vasitələrin dadına baxdığı videolar çəkib. O, xüsusilə dodaq boyası və ənlik kimi məhsullar

.

Bu böcəklər 60 min ildir bizimlə birlikdə "yatır"

Yatağımızı 60 min ildir bölüşdüyümüz bir canlı növü ola biləcəyi heç ağlınıza gələrdimi? İnsanlıq tarixi boyu az qala yanımızda olan böcəklər. -a istinadən xəbər verir ki, dəri bitləri (yataq böcəkləri) müasir dövrün ən bezdiric

.

Bu hərəkətlər sizi bağırsaq xərçəngindən qoruyur

Fiziki aktivlik yalnız sağlam qalmaq üçün deyil, xərçənglə mübarizədə də mühüm rol oynaya bilər. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, Yeni aparılan beynəlxalq araşdırma sübut edib ki, yoğun bağırsaq (kolon) xərçəng

.

Hamamda bu milçəyi görənlər diqqətli olsun – Təhlükə yaxınlaşır

Hamamda və ya mətbəx çanağında görünən kiçik, tüklü milçəklər evdə gigiyena problemlərinin başladığını göstərir. "Kanalizasiya milçəyi" adlanan bu zərərvericilər görünməz təhlükə kimi qiymətləndirilir. Latınca ad

.

Növbəti koronavirus pandemiyasına gəlir? - virus AŞKARLANDI

Amerikalı alimlər insan üçün potensial təhlükə yaradan yeni koronavirus aşkarlayıblar. -nın xəbərin görə, bu barədə təhqiqatın nəticələri "Nature Communications" elmi jurnalında dərc edilib. HKU5-CoV-2 adlandırıla

.

14 qadından biri bu vərdişə görə döş xərçəngi olur

İki udum şərab, bir stəkan pivə, yaxud "qadın içkisi" adıyla təqdim edilən zərif çaxır. İç, kef elə, "zərəri nə ola bilər ki?" - deyə düşünür çoxları. Amma rəqəmlər, danılmaz faktlar elə də demir. Nyu-Yor

.

Bu qidalar üzdə sızanaq yaradır – Dermatoloqlardan xəbərdarlıq

Dəri problemləri arasında ən çox yayılan hallardan biri olan sızanaqların yaranmasına təkcə hormonal dəyişikliklər deyil, qidalanma vərdişləri də ciddi təsir göstərir. xəbər verir ki, dermatoloqlar bəzi qida məhsullarını

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim necə seçməli sac duzumleri makiyaj instagram vaginal quruluq mede siresi payız xəstəlikləri qadin sayti damla novruz hakistalari haxisda həmidə muellim seiri