Kərə yağının təbiiliyini yoxlamaq üçün üsullar

Kərə yağının təbiiliyini yoxlamaq üçün üsullarKərə yağının təbii olub-olmadığını necə yoxlamaq olar?
Marketlərdə satılan yağların hamısı göründüyü qədər təbii və saf olmaya bilər. Bəzilərinə bitki yağı, marqarin və ya nişasta qarışdırıla bilər. Amma xoş xəbər odur ki, ev şəraitində çox sadə üsullarla kərə yağının təbiiliyini yoxlamaq mümkündür.
Gəlin, ən təsirli üsullara baxaq 
Tavada əridib müşahidə etmək (Əridilmə testi)
- Kiçik bir miqdar yağı təmiz tavaya qoyun və az odda əridin.
- Əriyərkən dibində qara ya da ağ tortu (təbii süd duzu) qalırsa və köpüklənirsə, bu təbii kərə yağıdır.
- Əgər tamamilə sulu şəkildə əriyirsə, dibdə heç nə qalmırsa, bu zaman marqarin və ya bitki yağları ilə qarışdırılmış ola bilər.
Soyuq suda həll olunma testi
- Kiçik bir parça yağı soyuq suya atın.
- Təbii kərə yağı top kimi qalacaq və suya yayılmayacaq.
- Əgər yağ suda çökürsə, dağılırsa və ya iz buraxırsa, bu onun saf olmadığını göstərə bilər.
Yandırmaq üsulu
- Yağın kiçik bir hissəsini çubuq kibritlə və ya çəngəllə tutub birbaşa alovda yandırın.
- Təbii kərə yağı yandıqda xarakterik süd iyi verəcək və yanacaq.
- Qarışıqlı yağlar isə ya yandırmaq çətindir, ya da tüstülü və pis qoxulu olur.
Qoxu testi
- Təbii kərə yağının yüngül süd və qaymaq qoxusu olur.
- Əgər yağa xas olmayan plastik, bitki yağı və ya marqarin qoxusu hiss olunursa, bu saxta olduğuna işarədir.
Otaq temperaturunda dayanma testi
- Yağı otaq temperaturunda 1-2 saat açıq şəkildə saxlayın.
- Təbii kərə yağı yumşalacaq, lakin tam əriyib maye halına gəlməyəcək.
- Əgər yağ çox tez sululaşırsa və dağılırsa, bu onun içində bitki yağı və marqarin qarışıqları olduğunu göstərə bilər.
Sirkə və nişasta testi (saxta qatqılar üçün)
- Kiçik miqdarda yağı əzin və içinə bir neçə damcı sirkə və yod əlavə edin.
- Rəng mavi və ya qəhvəyi olarsa, içində nişasta və qatqı ola bilər.
Kərə yağı qızıldan daha dəyərli ola bilər, amma yalnız saf və təbii olduqda!
Yuxarıdakı üsullarla ev şəraitində asanlıqla yoxlaya bilərsiniz. Ən əsası - qoxu, rəng, tekstura və reaksiyaları müşahidə edin.
Lalə Qüdrətova
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 978   Tarix: 17 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

.

Güclü qrip dalğası gəlir - Təyyar Eyvazovdan XƏBƏRDARLIQ

"Havaların kəskin soyuduğu qış ayları epidemioloji cəhətdən əsasən hava-damcı üsulu ilə ötürülən qrip və digər kəskin respirator virus imfeksiyalarının yayılması üçün əlverişli şərait hesab olunur". . xəbər veri

.

Yaşlandıqca niyə özünəinam zəifləyir?

Orta yaş dövründə özünə inamın azalması gələcəkdə demensiya riskinin artması ilə əlaqəlidir. Bu nəticəyə London Universitet Kollecinin alimləri gəlib. Araşdırmanın aparıcı müəllifi Filip Frank bu barədə Independent nəşrin

.

Normal çaydan 137 qat daha güclü: İmmunitet üçün ən yaxşı içki

Qışın gəlişi ilə boğaz ağrısı, keçməyən öskürək və sonsuz yorğunluq hissi geri dönür. Lakin mütəxəssislər bununla mübarizə aparmağın ən effektiv yolunu açıqlayıblar. Soyuq havalarda bizi viruslardan qoruyan ən güclü içk

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Məşhur stilist sağlam saçlara zərər vuran 5 gündəlik vərdişi açıqlayıb

Tanınmış saç ustası Kris Makmillan, xüsusilə Cennifer Enistonun "Dostlar" serialındakı Reyçel obrazı üçün yaratdığı məşhur saç düzümü ilə tanınan stilist sağlam saçları zamanla zəiflədən gündəlik vərdişlərdən danışıb

.

Apteklərdə satılan bu şokoladın tərkibində heyvan qanı var - Azərbaycanda da geniş yayılıb

Hematogen şokoladın əsas tərkibi öküz qanından əldə olunan albumin və şəkərdən ibarətdir. xəbər verir ki, dəmir və C vitaminini artırmaq üçün tez-tez quru meyvələr, qoz-fındıq, süd tozu, qənnədi şirəsi, karamel və ya şokola

.

Gözlə görünmür, iyi də yoxdur - Amma, öldürür - Evində kombi olanlar, diqqət

"Heçnə hiss etmirsən, ruhun da incimir, amma. xəbər verir ki, kombi düzgün quraşdırılmadıqda və qazı normal yanmadıqda karbon monoksid adlı qaz ətrafa yayılır. Hansı ki, bu qazın nə iyi var, nə rəngi. O, qapalı məkand

.

Bu meyvə-tərəvəzləri bir yerdə saxlamayın: Tez xarab olur

Bir çox insan meyvə və tərəvəzləri eyni qabda saxlayır, lakin bu vərdiş məhsulların daha tez xarab olmasına səbəb ola bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bunun əsas səbəbi bəzi meyvələrin yetişmə zamanı buraxdığı etile

turlar.az

gelinlikler gözəllik məhsulları yay kolleksiyasi bayatilar vetene aid günel facebook yuxa tortu doğumdan sonra kosmetika efsaneler novruz hakisdalari yumurta veten haqqinda atalar sozu novruza aid hakistalar