Kərə yağının təbiiliyini yoxlamaq üçün üsullar

Kərə yağının təbiiliyini yoxlamaq üçün üsullarKərə yağının təbii olub-olmadığını necə yoxlamaq olar?
Marketlərdə satılan yağların hamısı göründüyü qədər təbii və saf olmaya bilər. Bəzilərinə bitki yağı, marqarin və ya nişasta qarışdırıla bilər. Amma xoş xəbər odur ki, ev şəraitində çox sadə üsullarla kərə yağının təbiiliyini yoxlamaq mümkündür.
Gəlin, ən təsirli üsullara baxaq 
Tavada əridib müşahidə etmək (Əridilmə testi)
- Kiçik bir miqdar yağı təmiz tavaya qoyun və az odda əridin.
- Əriyərkən dibində qara ya da ağ tortu (təbii süd duzu) qalırsa və köpüklənirsə, bu təbii kərə yağıdır.
- Əgər tamamilə sulu şəkildə əriyirsə, dibdə heç nə qalmırsa, bu zaman marqarin və ya bitki yağları ilə qarışdırılmış ola bilər.
Soyuq suda həll olunma testi
- Kiçik bir parça yağı soyuq suya atın.
- Təbii kərə yağı top kimi qalacaq və suya yayılmayacaq.
- Əgər yağ suda çökürsə, dağılırsa və ya iz buraxırsa, bu onun saf olmadığını göstərə bilər.
Yandırmaq üsulu
- Yağın kiçik bir hissəsini çubuq kibritlə və ya çəngəllə tutub birbaşa alovda yandırın.
- Təbii kərə yağı yandıqda xarakterik süd iyi verəcək və yanacaq.
- Qarışıqlı yağlar isə ya yandırmaq çətindir, ya da tüstülü və pis qoxulu olur.
Qoxu testi
- Təbii kərə yağının yüngül süd və qaymaq qoxusu olur.
- Əgər yağa xas olmayan plastik, bitki yağı və ya marqarin qoxusu hiss olunursa, bu saxta olduğuna işarədir.
Otaq temperaturunda dayanma testi
- Yağı otaq temperaturunda 1-2 saat açıq şəkildə saxlayın.
- Təbii kərə yağı yumşalacaq, lakin tam əriyib maye halına gəlməyəcək.
- Əgər yağ çox tez sululaşırsa və dağılırsa, bu onun içində bitki yağı və marqarin qarışıqları olduğunu göstərə bilər.
Sirkə və nişasta testi (saxta qatqılar üçün)
- Kiçik miqdarda yağı əzin və içinə bir neçə damcı sirkə və yod əlavə edin.
- Rəng mavi və ya qəhvəyi olarsa, içində nişasta və qatqı ola bilər.
Kərə yağı qızıldan daha dəyərli ola bilər, amma yalnız saf və təbii olduqda!
Yuxarıdakı üsullarla ev şəraitində asanlıqla yoxlaya bilərsiniz. Ən əsası - qoxu, rəng, tekstura və reaksiyaları müşahidə edin.
Lalə Qüdrətova
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 887   Tarix: 17 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hər gün soğan yeyin - Xəstəliklərə qarşı qoruyucu güc

Mütəxəssislərin sözlərinə görə, gündəlik qidalanmada tez-tez istifadə olunan soğan təkcə yeməklərə dad qatmır, həm də ürək və damar sağlamlığını qorumaqda mühüm rol oynayır. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, soğanı

.

Çoxlarının ciddiyə almadığı bu əlamət əslində xəbərdarlıqdır - Açıqlama

İnsanların yarıdan çoxu həyatında ən azı bir dəfə göz quruluğu simptomları ilə qarşılaşıb, lakin hər beş nəfərdən yalnız biri həkimə müraciət edir. xəbər verir ki, bu barədə məlumat Avropada keçirilən ESCRS Konqresində açıqlanıb

.

Zoğalın möcüzəvi faydaları

Son illərdə təbii qidalara maraq artdıqca unudulmuş bitkilər və meyvələr yenidən gündəmə gəlir. Onlardan biri də zoğaldır. Xalq təbabətində qədimdən istifadə olunan bu meyvə həm müalicəvi xüsusiyyətləri, həm də güclü antioksidan

.

İki məşhur təmizlik məhsulunun satışı qadağan edildi

Təhlükəsiz Məhsul Məlumat Sistemində dərc edilən hesabata görə, "Cer" və "Oxfo" markalı drenaj açıcıları uşaqlar üçün ciddi risk yaradır. Nazirlik təcili geri çağırış əmri verib. xəbər verir ki, Türkiy

.

"Samaqon" korluğa səbəb ola bilər"

"Evdə hazırlanmış spirt korluq və ölümlə nəticələnə bilər". xəbər verir ki, həkim-qastroenteroloq Vladimir Neronov evdə hazırlanmış spirtli içkilərin, xüsusilə samaqonun metanol səbəbindən ciddi təhlükə yaratdığın

.

Hər il 11 milyon insan bu xəstəlikdən ölür - Kimlər risk altındadır?

Yoluxucu xəstəliklər və klinik mikrobiologiya üzrə mütəxəssis Dr. Müberra Hraloğlu sepsisin ölümcül nəticələri barədə xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, orqanizmin bakteriya, virus, göbələk və ya parazitləri

.

Uzun ömür eksperti sağlamlıq sirrini açıqladı – Hər gün 3-4 fincan içir

Uzun ömür və sağlam həyat mövzusunda tanınan Prof. Dr. Tim Spector şəxsi sağlamlıq sirrini açıqlayaraq gündəlik vərdişlərini paylaşıb. xəbər verir ki, Spector bildirir ki, hər gün 3-4 fincan qəhvə içir və bunun sağlamlığın

.

Siçanlar üzərində test edildi, indi də insanlarda yoxlayacaqlar - Alimlər görün nə tapdı

Beyində iştahı idarə edən hissə aşkarlanıb. xəbər verir ki, tədqiqat nəticələri Cell Reports jurnalında dərc olunub. BNST adlanan hissənin iştahı idarə etməsi aşkarlanıb. Araşdırmalara görə bu sahə həm dadı, həm də aclı

.

Turşu xərçəng riskini azaldır

Əhalinin böyük bir hissəsi turşuların mədə üçün yaxşı olmadığına inanaraq istehlak etməkdə tərəddüd edir. Bununla belə, onların ləzzətindən əlavə, ümumi sağlamlıq üçün çoxlu faydaları olduğu ortaya çıxıb. . xəbər verir ki

turlar.az

makiyaj instagram geyim dəbləri qadin sayti dolmalar vetenperverlik intim seks sizanaqlara qarsi maskalar kosmetika insan burcler haqqinda hakiwda novruz haqistalari qiz evi