Kəsmikli-çiyələkli piroq
Tərkib:
Xəmir:
- 2 stəkan un
- 200 qr kərə yağı (soyuq)
- 1 stəkan şəkər tozu
- 1 iri yumurta
- 1 paket qabartma tozu
- 1 çimdik duz
İçlik:
- 300-400 qr çiyələk
- 200 qr kəsmik
- 100 qr qatı xama
- 1 st şəkər tozu
- 1 yumurta
- 2 x.q. un
- 1 ç.q. vanilin
Hazırlanması:
1. Un qabartma tozu ilə birlikdə ələnir, doğranmış kərə yağı əlavə olunur, barmaqlarla yaxşı ovuşdurulur.
2. Yumurta, vanilin əlavə olunur, xəmir yoğrulur.
3. Xəmiri plyonkaya bükün və 40 dəqiqə soyuducuda saxlayın.
4. Çiyələyi yuyun, təmizləyin, qurudun.
5. İçlik: ələkdən sıxılmış kəsmik, xama, şəkər tozu, yumurta, un, vanilin mikserlə yaxşı çalınır.
6. Formaya xəmir qoyun, hamarlayın, qıraqları qaldırın.
7. Çiyələyi kiçik tikələrə doğrayın, xəmirin üzərinə qoyun, üzərinə içlik tökün.
8. Sobanı qabaqcadan 180 C qədər qızdırın və piroqu 40-45 dəqiqə ərzində bişirin.
Nuş olsun!
Evdarliq.Az









Hakışta
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
Yüksək şəkər və infarkt arasında əlaqə
Beyinə zərər verən qidalar açıqlandı
Gözünüz səyriyirsə diqqətli olun
Kişilərdə ən çox rast gəlinən ikinci xərçəng növü hansıdır?
Balkonda paltar qurudursansa iki dəfə düşün
Məşhur serialın çəkildiyi ev satışa çıxarıldı - FOTOLAR
Keçmiş qayınanam üçün darıxıram' - Çinarədən etiraf
Gecələr tez-tez ayılırsınıza - Bu qidalardan yeyin
Moldova bir illik fasilədən sonra 'Avroviziya' səhnəsinə qayıdır
Bir gün səninlə qovuşacağıq' - Zenfira vəfat edən anasından yazdı
Aspirinin diabetə də xeyri var imiş