Kimlər qəhvədən infarkt ola bilər?

Kimlər qəhvədən infarkt ola bilər?Gündə 400 mq-dan artıq kofein taxikardiya, yuxusuzluq, təzyiq yarada bilər. Qəhvə hətta infarkta da səbəb ola bilər.
Milli.Az "Medicina"a istinadən xəbər verir ki, biologiya elmləri doktoru İrina Kolesnikova kofeinin orqanizmdə metobolizmi prosesindən danışıb.
"Kofeinin metobolizmində iştirak edən əsas ferment P350 1A2 adlı sitoxromdur. Əgər insanda bu gen normal və aktivdirsə, insan gündə 3-fincan qəhvə içə bilər.
Hətta 1 fincan qəhvə bu insanlarda ürək tutması riskini azaldır. Ola bilər qəhvə sitoxromların işini aktivləşdirir.
Ona görə genlərin aktivliyini bilmədən hər kəsə eyni doza qəhvəni uyğun hesab etmək olmaz. Çünki hər kəs kofeini fərqli tezlikdə mənimsəyir. Ona ğörə qəhvə içdikdən sonra özünüzü necə hiss etdiyinizə baxın, əgər baş ağrısı, ürəkdöyünmə, narahatlıq olarsa, deməli, sizə uyğun deyil.
Ürək ritmi pozulanlar, yuxusuzluğu olanlar kofeinlə ehtiyatlı olmalıdır.
Kofein hətta sitramon və askofen dərmanlarında da var.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 826   Tarix: 06 dekabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO

Böyük Britaniyada 101 yaşını qeyd edən Coys Linas uzunömürlülüyünün gizlinini bölüşüb. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Linas gənclik illərində atasına fermada yardım edib, daha sonra ayaqqabı fabrikində çalışıb

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Çox az istifadə olunur amma ən faydalı tərəvəzdir

Qulançar (asparagus) yüksək qidalılıq dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə tanınan tərəvəzlərdən biridir. Vitamin A, C, K, fol turşusu və antioksidantlarla zəngin olan bu məhsul həm detoks təsiri göstərir, həm də immu

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqladır

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gündəlik qidalanmada soğanın istifadəsi həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqlama prosesinə dəstək olur. xəbər verir ki, tərkibindəki kversetin, antibakterial maddələr və lif sayəsində soğa

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

turlar.az

qadin dunyasi geyim necə seçməli gozel gorunmek kişi üzükləri ürək damar və qan sistemi gəlin qayınana aşıqlar kosmetika qaynana hakista cinsi damla naz mila usaq geyimleri