Kivinin faydaları

Kivinin faydalarıKivi təkcə dadlı desert deyil, həm də superqida adlandırıla bilən çox faydalı sağlamlıq məhsuludur.
Milli.Az bildirir ki, Oxu.Az bu barədə Gazeta.ru-ya istinadən xəbər verir.
Rusiyalı endokrinoloq Yekaterina Kazaçkova bildirib ki, birincisi, kividə böyük miqdarda C vitamini var.
"Ortaölçülü bir kividə portağaldan daha çox C vitamini var. Axı C vitamini immunitetimizin əsasıdır. O, orqanizmə viruslar və bakteriyalarla mübarizə aparmağa kömək edir, damar divarlarını möhkəmləndirir və hətta dərimiz üçün çox vacib olan kollagenin sintezində iştirak edir", - deyə mütəxəssis bildirib.
İkincisi, kivi liflərlə zəngindir. Müvafiq olaraq, bu məhsul bağırsaqlar üçün faydalıdır. Həkimin izah etdiyi kimi, lif bağırsaqda yaşayan faydalı bakteriyalar üçün qidadır. O, onların çoxalmasına və mikrofloranın sağlam balansını qorumağa kömək edir.
"Bundan əlavə, kivi aktinidin fermenti ehtiva edir. Bu ferment zülalların daha yaxşı həzm olunmasına kömək edir ki, bu da xüsusilə qidalanmasına diqqət edən və daha çox zülallı qida qəbul etməyə çalışanlar üçün vacibdir. Bununla yanaşı, kivi artıq çəki ilə mübarizədə kömək edə bilər. O, az kalorilidir, lakin yüksək lif tərkibi sayəsində toxluq hissi verir", - deyə endokrinoloq əlavə edib.
Həmçinin mütəxəssis maksimum fayda əldə etmək üçün kivinin düzgün istifadəsi barədə danışıb. İlk növbədə o qeyd edib ki, bir çox insan kivini qabığından təmizləyir, lakin əslində məhz qabığında çoxlu faydalı maddələr var.
"Əlbəttə, onun teksturu hamının xoşuna gəlmir, amma əgər buna dözə bilsəniz, daha çox fayda əldə edəcəksiniz", - həkim vurğulayıb.
Daha bir maraqlı fakt - kivi digər məhsullarla mükəmməl uyğunlaşır. Məsələn, onu salatlara, "smuzi"lərə əlavə etmək və ya hətta ət üçün marinad kimi istifadə etmək olar. Əvvəl haqqında danışdığımız aktinidin ət liflərini yumşaldaraq yeməyi daha zərif edir.
"Lakin ölçünü də unutmaq lazım deyil. Hər bir məhsul kimi, kivini də ağlabatan miqdarda qəbul etmək daha yaxşıdır. Gündə iki-üç meyvə bütün faydalı maddələri almaq və orqanizmi həddindən artıq yükləməmək üçün kifayət edəcək", - deyə Kazaçkova vurğulayıb.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 910   Tarix: 03 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL

Baş ağrısından əziyyət çəkənlər üçün həkimlər bir neçə sadə və sürətli üsul tövsiyə edirlər.  xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu metodlar dərman qəbul etmədən ağrını qısa zamanda yüngülləşdirə bilər. Tövsiy

.

Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb

Bir çox insan telefonu tualetə apararkən riskləri belə nəzərə almadan bunu edir. Lakin getdikcə daha çox insan bu vərdişdən şüurlu şəkildə imtina edir. Səbəblər yalnız gigiyena ilə bağlı deyil; həmçinin cihaz asılılığın

.

Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə

Türkiyədə geniş istifadə olunan jenşen qida əlavəsi bağlı diqqətçəkən tibbi hadisə qeydə alınıb. xəbər verir ki, kardio­loq Dr. Sabri Onur Çağlar sağlam qadında yüksək doza jenşen qida əlavəsindən sonra yaranan ciddi rit

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı

Kardioloq ürək sağlamlığı üçün sobada bişmiş qızılbalıq, noxud və tərəvəzləri tövsiyə edib. xəbər verir ki, Kardioloq Kunal Lal bildirib ki, düzgün qidalanma ürək sağlamlığını möhkəmləndirə bilər. O, "Infobae" nəşrin

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

turlar.az

adlarin menasi geyim necə seçməli kosmetik vasiteler kontrasepsiya və abort qadini ehtiraslandiran sozler ilhamə qasımova körpə gəzintidə kosmetika sac duzumleri üzeyir hacıbəyli novruz hakışdaları suni mayalanma arxadan olmag