Kolbasa və sosiskalar xərçəng yaradır

Kolbasa və sosiskalar xərçəng yaradırMütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, emal olunmuş ət məhsulları, xüsusilə də kolbasa və sosiskalar müntəzəm şəkildə qəbul edildikdə sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yarada bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, araşdırmalara görə, bu məhsulların tərkibindəki nitrat və nitritlər bədəndə kanserogen maddələrə çevrilərək bağırsaq xərçəngi riskini yüksəldir. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı da (ÜST) emal olunmuş ət məhsullarını birbaşa xərçənglə əlaqəli qida qrupuna daxil edib.
Həkimlərin fikrincə, həftəlik rasionda kolbasa və sosiska kimi məhsulların miqdarını minimuma endirmək və onları daha sağlam protein mənbələri - toyuq, balıq və ya paxlalılarla əvəzləmək lazımdır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 177   Tarix: 10 sentyabr 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ana südünün inanılmaz faydaları tapıldı

Amerikalı tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, ana südü körpələrin immunitetinin formalaşmasında məlum olanlardan daha aktiv rol oynayır. "Science" jurnalında dərc olunan araşdırmaya görə, südün tərkibindəki IgG sinfin

.

Xərçəng əleyhinə peyvənd istifadəyə hazırdır

Rusiya alimləri xərçəngə qarşı yeni peyvənd hazırlayıblar və onun istifadəyə tam hazır olduğunu bildiriblər. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə Federal Tibbi-Bioloji Agentliyin (FTBA) rəhbəri Veronika Skvortsova açıqlam

.

Az yeyirəm, ancaq arıqlamıram. Niyə? - Dietoloq sirri açıqladı

Təkcə porsiyaları kiçiltməklə arıqlamaq mümkün deyil. xəbər verir ki, bunu Dietoloq-endokrinoloq Alena Barredo bildirib. Bir çox insan porsiyalarını azaltsa və şirniyyatdan uzaq durmağa çalışsa da, çəkisi eyni qalır və y

.

Bu qidalar üzdə sızanaq yaradır - Açıqlama

Soyuq fəsillər yaxınlaşdıqca üz dərisinə düzgün qulluq daha da vacib olur. xəbər verir ki, dermatoloq Qalina Amosovanın açıqlamasına görə səpkilərin qarşısını almaq üçün ilk növbədə üzü düzgün təmizləmək lazımdır. "Yumşa

.

"Artıq çəki qadınlarda xərçəng riskini artırır" - Açıqlama

Artıq çəki və piylənmə təkcə həyat keyfiyyətini pisləşdirmir, həm də bir çox xərçəng növlərinin yaranma riskini artırır. xəbər verir ki, bunu "SM-Klinika"nın onkogenekoloqu Radmir Axmerov söyləyib. . Onun fikrincə xüsusil

.

Payız yaxınlaşır: Qripdən necə qorunaq?

Payız fəsli ilə birlikdə qrip və digər virus infeksiyalarının yayılma riski artır. Sağlam qalmaq və xəstəliklərdən qorunmaq üçün bəzi sadə, lakin vacib qaydalara riayət etmək vacibdir. xəbər verir ki, şəxsi gigiyena qaydaların

.

Aramızdakı "gizli düşmən" - Orqanizmi məhv edir: Hər evdə var

Mikroplastiklər qadın sağlamlığı üçün ciddi təhlükə yaradır. xəbər verir ki, gündəlik həyatımızın ayrılmaz hissəsinə çevrilən plastiklər, qadın sağlamlığı üçün gözləniləndən də böyük risk daşıyır. Araşdırmalara görə uşaqlı

.

Bəh-bəhlə yeyilir, amma xərçəng yaradır - Açıqlama

Emal olunmuş qidalar xərçəng riskini artırır. xəbər verir ki, bunu onkoloq Prof. Dr. Türkan Öztürk Topçu deyib. "Xüsusi qatqı maddəli hazır qidalar bağırsaq florasını zədələyərək immuniteti zəiflədir və xərçəngə yo

.

Dietoloq enerji içkiləri ilə bağlı acı həqiqəti açıqladı

Populyar içkilərdən olan enerji içkilərinin qısa müddətlik güc versə də, onların effekti aldadıcıdır. xəbər verir ki, bunu Rosbiotex Universitetinin dietologiya kafedrasının dosenti Anastasiya Lebedeva açıqlamasında bildirib

turlar.az

kosmetoloq həkim məsləhəti geyim seçimi bürclərin sevgi cədvəli ari mehsullari manqal salati aloy gulunun faydasi kosmetika bürcler mikayıl abdullayev novruza aid hakışta sanama atalar sözü