Kolbasa və sosiskalar xərçəng yaradır
Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, emal olunmuş ət məhsulları, xüsusilə də kolbasa və sosiskalar müntəzəm şəkildə qəbul edildikdə sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yarada bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, araşdırmalara görə, bu məhsulların tərkibindəki nitrat və nitritlər bədəndə kanserogen maddələrə çevrilərək bağırsaq xərçəngi riskini yüksəldir. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı da (ÜST) emal olunmuş ət məhsullarını birbaşa xərçənglə əlaqəli qida qrupuna daxil edib.
Həkimlərin fikrincə, həftəlik rasionda kolbasa və sosiska kimi məhsulların miqdarını minimuma endirmək və onları daha sağlam protein mənbələri - toyuq, balıq və ya paxlalılarla əvəzləmək lazımdır.
Milli.Az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Alimlər uzunömürlülüyün sirrini AÇIQLADILAR
Bu qidalar gözləri sağlam saxlayır
Çay deyil, meyvədir
Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır
Üç il idi danışıq qabiliyyətini itirmişdi' - Meyxanaçı Kərimin oğlu
Meyxanaçı Kərimin dəfn ediləcəyi yer məlum olub
Güllünün qızı övladını öldürmək istəyib?' - İDDİA
Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı
Coşqun Rəhimova ağır itki
Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır
Azad "Bir əsər" adlı solo konsertinin efir variantını təqdim edəcək