Kompüterdə işləyərkən gözləri belə qorumaq lazımdır

Kompüterdə işləyərkən gözləri belə qorumaq lazımdırMonitorun düzgün işlədilməməsi böyüklərdə kompüter görmə sindromu səbəbilə görmə pozğunluğuna gətirib çıxara bilər.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Mən görürəm" göz mikrocərrahiyyəsi klinikasının oftalmoloqu Aleksandr Kuşkov bildirib.
Müasir kompüterlərdən gələn radiasiya gözlərə o qədər də zərər vermir, çünki onlar xüsusi filtrlərlə təchiz olunublar. Kompüterdə işləyərkən görmə qabiliyyətinin pisləşməsi göz və boyun əzələlərinin yorğunluğu ilə əlaqələndirilir.
"Bu sindrom təkamül problemidir. Göz alması sferikdir və düz monitora baxmaq üçün nəzərdə tutulmayıb. Gözlərimiz müxtəlif məsafələrdə üçölçülü görmə üçün nəzərdə tutulmuşdur. Buna görə də, baxışlarınızı düz ekrana yönəldərkən görmə sisteminin əzələləri və boyun onurğası həddindən artıq gərginləşir. Əzələlərin həddən artıq yüklənməsi ilə nəticələnir", - deyə həkim bildirib.
Görmə qabiliyyətinin pisləşməsinin və gözlərdə narahatlığın qarşısını almaq üçün monitoru tam olaraq göz səviyyəsində və onlardan 50-60 sm məsafədə yerləşdirmək vacibdir. Kifayət qədər işıqlandırma təmin etmək və boyunda gərginlik və narahatlıqdan qaçınmaq lazımdır. Hər saat işə ara vermək və nəmləndirici damcılardan istifadə etmək lazımdır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 926   Tarix: 29 sentyabr 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir

Siqaret çəkmək dünyada qarşısı alına bilən ölüm səbəblərinin başında gələn ən təhlükəli vərdişlərdən biridir. Tütünün tərkibindəki minlərlə kimyəvi maddə insan sağlamlığına həm qısa, həm də uzunmüddətli ziyan vurur. xəbə

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

.

Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır

Son illərdə gel-laklı manikürün davamlılığı və rahatlığı səbəbindən geniş yayılsa da, onun müntəzəm istifadəsi qadınların reproduktiv sağlamlığına potensial təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bu barədə məlumatı qadın xəstəliklər

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

turlar.az

aksessuarlar qadin sayti reseptler xatire islamin sekilleri yemək bişirmək pustenin faydalari goz altı qırışlar kosmetika ağır itki hakisdalar badambura brusell bakteriyası kahfe kali