Koronavirusdan ölüm riski yüksək olan QRUP açıqlandı

Koronavirusdan ölüm riski yüksək olan QRUP açıqlandıRusiya Federasiyasının Elmi Tədqiqat Mərkəzinin direktoru, Elmlər Akademiyasının müxbir üzvü Natalya Mokrışyeva koronavirusdan ölüm riskinin ən yüksək olduğu qrupu açıqlayıb.
Milli.Az xəbər verir ki, mütəxəssis ölüm hallarının ən yüksək faizini metabolik xəstəlikləri olanlara aid edib. Məlum olub ki, onlarda ölüm riski belə xəstəlikləri olmayan insanlarla müqayisədə 2-4 dəfə yüksəkdir. Həkimin sözlərinə görə, sistem zədələnmələri olanlar, o cümlədən şəkərli diabet xəstəliyindən əziyyət çəkənlər, orqan xəstəlikləri, böyrəküstü vəzi və otoimmun xəstəlikləri olanlar da risk qrupuna aid edilə bilər. Belə koronavirus xəstələrinin ölüm nisbəti iki dəfədən çoxdur. Bu, ümumiyyətlə ürək-damar sisteminə, böyrəklərə mənfi təsir edir və immunitetin azalmasına səbəb olur. Mokrışyeva bu barədə "RT" kanalına müsahibəsində məlumat verib.
Qeyd edib ki, COVID-19-a yoluxma riski insanın çəkisi ilə əlaqəli deyil, lakin artıq çəki tənəffüs funksiyasının pozulmasına səbəb ola bilər ki, bu da virusun müalicəsində əlavə problemlər yaradır.
Koronavirusun qarşısının alınması üçün mütəxəssis təmiz su içməyi, özünütəcrid rejiminə riayət etməyi, yuxunu izləməyi və balanslı pəhriz təşkil etməyi tövsiyə edib. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1223   Tarix: 22 may 2020
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

Nə üçün əsnəyirik və niyə yoluxucudur?

Əsnəmək sadəcə yuxu əlaməti deyil, mürəkkəb bioloji prosesləri işə salır. xəbər verir ki, alimlər bildirir ki, əsnəmək beynin soyumasından, əzələlərin rahatlamasına, stresin azalmasına və diqqətin artmasına qədər bir sır

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

turlar.az

qadın geyimi geymler 2025 gelinlikler hicab kartof maskasi uz ucun qadın saytı tozsoranlar kosmetika paxlava prostat novruz bayramina aid hakisdalar veten usaq seirleri