Koronavirusdan sağalanlar neçə müddətə qoruyuculuq qazanır?

Koronavirusdan sağalanlar neçə müddətə qoruyuculuq qazanır?Hazırda dünyada pandemiya ilə bağlı əsas müzakirə mövzularından biri də xəstəliyi keçirmiş, sağalmış insanların yenidən yoluxmasının mümkün olub-olmaması ilə bağlıdır. Mütəxəssislər indiyə kimi bununla bağlı konkret rəy açıqlamırlar.
Milli.Az e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı da bu mövzu ilə əlaqədar dərqiq cavab olmadığını bildirib. ÜST-ün COVID-19-a qarşı mübarizə üzrə qrup rəhbəri Maria Van Kerkhove Anadolu Agentyliyi əməkdaşının bununla bağlı sualına cavab olaraq müalicəsi başa çatan və sağalan xəstələrin yenidən bu virusa yoluxub-yoluxmayacağı haqda konkret cavab olmadığını deyib.
O, keçmişdə SARS növlü koronavirusa yoluxanlarda xəstəliyə qarşı antitel yarandığını və bu xəstələrin təxminən 12 ay və daha üzun zaman bu virusa qarşı immunitet qazandıqlarını xatırladıb. Qeyd edib ki, adi normal qripdə isə toxunulmazlıq müddəti daha qısa olur: "Dolayısı ilə COVID-19-un bir şəxsə ikinci dəfə yoluxub-yoluxmayacağı haqqında dəqiq bir cavabımız yoxdur. Amma bu, çox aktiv müzakirə olunan məsələdir və bütün dünyada bununla bağlı ortaq araşdırma davam edir".
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1048   Tarix: 26 iyul 2020
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Necə qidalansaq, mədəmiz də bayram edər?

Baharın gəlişinin rəmzi olan Novruz bayramının süfrəsini bol çeşidli yeməklərsiz, şirniyyatsız, çərəzlərsiz təsəvvür etmək mümkün deyil. Amma bu süfrəsini zənginləşdirməyə çalışarkən qidalanmada yol verdiyimiz bəzi səhvlə

.

İmsakda bunları yemək ziyanlıdır

Ramazan ayında istehlak edilən qidalara diqqət etmək lazımdır. Qida qəbulu gün ərzində baş vermədiyi üçün imsak vaxtı yediyimiz qidaların müəyyən tarazlıqda olması lazımdır. Bəzi qidaların qəbulu toxluq hissinin azalmasın

.

"Zelyonka" və yod ləkələrindən qurtulmağın sadə yolları

Dəridəki yod və "zelyonka" ləkələrindən xilas olmaq sadə, eləcə də təsirli proses ola bilər. Bu antiseptiklərdən olan ləkələr adətən 24 saat ərzində öz-özünə yox olur. Lakin onları çıxarmaq üçün səbirsizsinizsə

.

Banan adı ilə aldığımız meyvə "afrika kartofu" imiş - Diqqət

Banan çoxlarının sevdiyi meyvədir. Onu öz cinsindən olan plantainlə tez-tez qarışıq salırlar. -a istinadən banan və plantainin fərqi barədə məlumat verir. Banan daha sarı, ətirli, yumşaq və şirin olur. Forması qövsvaridir

.

Alma qabıqlarını belə istifadə edin: Faydaları bitmir - FOTO

Alma ən məşhur meyvələrdən biridir. Bəziləri qabığı ilə, bəziləri isə qabıqsız yeməyə üstünlük verir. Almanı qabığı olmadan istehlak etmək istəyənlər, alma ilə şirniyyat hazırlayanlar qabığını adətən soyandan sonra atırlar

.

Kimlər mütləq kəsmik yeməlidir?

Kəsmik, mezofil laktik turşu bakteriyalarının təsiri altında həyata keçirilən laxtalanma adlanan prosesdə südün təbii və ya süni fermentasiyası məhsulunun bərk hissəsidir. Süd törəməsi olmasına baxmayaraq, laktoza dözümsüzlüy

.

Qara zirənin inanılmaz faydaları - Hər gün səhər acqarına

Təbii dərman kimi istifadə olunan qara zirə(çörəkotu) əsrlər boyu alternativ təbabətdə istifadə olunur. Hazırda da qara zirə həm müalicə məqsədi, həm də ləzzətli dadına görə tez-tez yediyimiz yeməklərdə istifadə olunur. Anca

.

Bağırsaq xərçəngini yaradan faktor aşkarlandı

ABŞ-ın Fred Hatçinson Xərçəng Mərkəzinin alimləri aşkar ediblər ki, ağız boşluğunda yaşayan "Fusobacterium nucleatum" bakteriyası bağırsaqlara keçərək aqressiv şişlərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilir. Araşdırmanı

.

"Qadının kök və piyli olması faydalıdır" - Professor

Türkiyəli həkim, professor Oytun Erbaş maraqlı açıqlaması ilə diqqət çəkib. -a istinadən bildirir ki, doktor dərialtı piylərin sağlamlığa xidmət etdiyini bildirib. "Dərialtı piylər beyninizi, ürəyinizi sağlam saxlayar

turlar.az

sonxeber.az geyim necə seçməli aksessuarlar yaz geyimleri 2024 ari mehsullari məsləhətlər qadın saytı sperma kosmetika qiz adlari anabaci gozde olar qızlıq pərdəsi sevgi