Ləkəli almaları yemək olmaz?
Almaların üzərində olan ləkələr çox vaxt penisilin göbələklərinin növlərindən birinin olması ilə əlaqələndirilir.
Milli.Az e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, artıq alimlər üzərində ləkələr olan almaların çox təhlükəli olduğunu bəyan ediblər. Onlar hesab edir ki, almada ləkə, zədə varsa, onun tərkibində zəhərli maddə - patulin əmələ gəlir. Bu isə genlərə zərər verir, onlarda mutasiyaya səbəb olur. Bunun xərçəngin inkişafına səbəb ola biləcəyi bildirilir.
Patulinin ana bətnində inkişaf edən döl üçün zəhərli olduğu məlumdur və buna görə hamiləlik dövründə onun qəbulu minimum olmalıdır.
Əvvəllər həkimlər çürük meyvələrin yeyilməsinin mümkün olub-olmadığı barədə fikrilər bildirirdilər. Mütəxəssislərin fikrincə, meyvənin səthinin ən azı üçdə bir hissəsinə zədə, ləkə varsa, yeyilməməlidir.
Milli.Az /news.milli.az









Əməliyyat olunan Afaq Bəşirqızıdan səhhəti ilə bağlı AÇIQLAMA
Gecə xoruldamaq ürək xəstəliyinin xəbərçisidir?
Heç bir müğənnini oğlunun toyuna çağırmadı
Covid keçirmiş insanlarda qan laxtalanır - Həkimdən xəbərdarlıq
Röya Qarabağda xalq konserti verəcək
Əməkdar artist plastik əməliyyat etdirəcək
Rekor qıran mahnının ifaçısı bu məşhurun qızı imiş - FOTO
Alimlər çuğundurun inanılmaz faydasını aşkarladı
Məşhur aktyorun həyat yoldaşı vəfat etdi
Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın
İrem Derici ana olmağa qərar verib
İdman edənlər xərçəngə daha az tutulur - Araşdırma
Manaf Taciri tənqid etdi: 'Sən şahsansa, Məmmədbağır kimdir?