Mannılı Quş Südü Tortu
Ərzaqlar
Tərkibi:
200 qram kərə yağl və ya marqarin
4 ədəd yumurta
150 qram un
200 qram şəkər
2 çay qaşığı kakao
½ paket qabartma tozu
½ paket vanil
Krem üçün:
2 xörək qaşığı mannı yarması
0,5 litr süd
200 qram kərə yağı
150 qram şəkər
1 limon şirəsi
½ paket vanil
Qlazur üçün:
15 qram kərə yağı
3 xörək qaşığı şəkər
3 xörək qaşığı xama
3 xörək qaşığı kakao
Hazırlanması
Yumurta və şəkəri mikserlə çalın. Üzərinə yağı əlavə edib çalmağa davam edin.
Qabartma tozu, vanili unla qarışdırın və yumurtaya əlavə edin.
Alınmış kütləni 2 hissəyə bölün və birinə kakao qatın.
Soba qabına perqament kağız qoyun və ağ və kakaolu xəmiri əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin.
Bismiş biskviti də 2 hissəyə bölün.
Kremi hazırlamaq üçün südü qazda isidin və manını əlavə edib qarışdıra-qarışdıra mannı bişirin. Kənara qoyun ki soyusun.
Yağı şəkər və vanillə çalın. Üzərinə mannını əlavə edin.
Sonda limon şirəsin kremə əlavə edin.
Qlazuru hazırlamaq üçün qeyd etdiyimiz ərzaqları qarışdırın və qaynayanadək qazda qarışdırın.
Tortu hazırlamaq üçün 1-ci kakaolu sonra ağ biskvit olmaq şərti ilə kremləyib üst-üstə düzün. Üzərinə qlazuru tökün.
Nuş Olsun!