Maraqla gözlənilən tövsiyə: Arıqlama zamanı çörək yeyin

Maraqla gözlənilən tövsiyə: Arıqlama zamanı çörək yeyin"Arıqlamaq istəyən insanlar çörəyi ehtiyatla istifadə edirlər. Onlara elə gəlir ki, çörək məhsullarında çoxlu kalori var və bu kalori dərhal yağa çevrilir. Ancaq çörəyin miqdarında istifadəsi gözəl bədən quruluşuna zərər vermir".
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı diyetoloq Natalya Kruqlova bildirib.
Onun sözlərinə görə, çörəyi çəki azaltma dövründə yemək olar.
"Bu məhsulu sağlam çəkini saxlayarkən də istifadə etmək olar. Ancaq yaxşı olar ki, insan tam taxıllı çörək seçsin. Bu cür un daha çox bitki zülalları, qida lifləri, vitaminlər və mikroelementlər ehtiva edəcək. Kalori baxımından taxıl çörəyi və rafinə edilmiş undan hazırlanmış çörək arasında böyük fərq yoxdur. Lakin toxluq hissini saxlamaq və digər qida maddələrini almaq baxımından belə çörəyin bir sıra üstünlükləri var. Çörək əksər insanlar üçün təhlükəlidir? Xeyr, bu məhsul qida rasionunda mütləq olmalıdır" , - deyə Kruqlova bildirib.
Diyetoloq əlavə edib ki, həzm problemi olmayan insanlar çörəyi qorxmadan yeyə bilərlər.
"O, nahar üçün yaxşı əlavə və ya müstəqil qəlyanaltı ola bilər" , - deyə həkim sözlərini yekunlaşdırıb.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 601   Tarix: 19 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu vitamin ürək xəstəliklərindən qorumurmuş

"Beth Israel Deaconess" Tibb Mərkəzinin alimləri müəyyən ediblər ki, iki il ərzində D vitamini əlavələrinin qəbulu dozadan asılı olmayaraq ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini azaltmayıb. unikal-a istinadə

.

Bu qarışımla bir həftəyə 7 kq arıqlayacaqsınız

Sağlam həyat vərdişləri çərçivəsində son illərdə getdikcə daha çox yayılmış bəzi təbii müalicələrlə həyat keyfiyyətinizi yaxşılaşdıra bilərsiniz. Tərkibindəki bənzərsiz faydaları sayəsində hər biri fərqli fayda gətirən b

.

Bu əlamətlər dəri xərçəngindən xəbər verir

Qeyri-adi xalları həkimə göstərmək lazımdır. Həmçinin xalların formasında, rəngində, ölçüsündə və toxumasında dəyişiklikləri izləmək vacibdir. Hər hansı dəyişiklik dəri xərçənginə işarə edə bilər. -a istinadən xəbər veri

.

Qadınlar və kişilər ağrıları müxtəlif yollarla aradan qaldırır – TƏDQİQAT

ABŞ-dan olan tədqiqatçılar kişi və qadınların ağrıları müxtəlif yollarla aradan qaldırdıqlarını aşkarlayıblar. AZƏRTAC-a istinadən xəbər verir ki, "Science Daily" jurnalının məlumatına görə, ABŞ alimləri həm sağlam

.

Pul verib aldığımız xərçəng xəstəliyi

Xərçəng elə xəstəlikdir ki, hələ də onun nədən yarandığına dair dəqiq sübut yoxdur. Ümumilikdə, xərçəng yaradan qidalar barədə araşdırmalar olsa da, insan gün ərzində qarışıq məhsullar yediyi üçün kimsə sırf hər hansə qidada

.

Beyin oksigensiz qalsa nə baş verər?

İnsan bədənində ən çox hava, oksigen və qandakı qidalı maddələri tələb edən orqan baş beyindir. Ona görə də beyin və sinir hüceyrələrimiz oksigen aclığına - hipoksiyaya həssasdır. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislər beyind

.

Şirniyyat düşkünlərinə bəd xəbər – Risk çoxdur

Alimlər araşdırmalar zamanı sübut ediblər ki, həddindən artıq şirniyyat istehlakı depressiyaya səbəb ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, İngiltərədə aparılan yeni bir araşdırma şirniyyat düşkünlərini narahat edəcək. Aparıla

.

Hər gün qoz yeməyin faydası

Qoz qida dəyəri, qidalandırıcı xüsusiyyətləri və ləzzətli dadı ilə insan sağlamlığına çox faydalıdır. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, bu çərəzin tərkibində sağlam yağlar, liflər, vitaminlər və minerallar var. Qo

.

Zeytun yağı adı ilə bunu ALIRIQ: saxtadan necə ayırd etmək olar?

Əsl zeytun yağının dadı acı və kəskin ola bilər. Əsl zeytun yağının "təzə" qoxusu olmalıdır. Biyokimyaçıların dediyinə görə, dadı neytral, acı və ya ədviyyatlı ola bilər. -a istinadən bildirir ki, ekspertlərin sölərin

turlar.az

sonxeber.az geymler 2024 qis geyimləri 2024 yay kolleksiyasi uşaqlar üçün bürc xəbərləri qış xəstəlikləri biznes qurmagin yollari kosmetika oyunlar azerbaycan qadin.az maraqlı statuslar