Market qatıqlarının fəsadları - Türk həkimdən XƏBƏRDARLIQ

Market qatıqlarının fəsadları - Türk həkimdən XƏBƏRDARLIQHazır alınan qatıqlar insanlarda xərçəng xəstəliyi yaradır.
Milli.Az xəbər verir ki, İstanbul Universiteti Tibb fakültəsinin Onkologiya bölümünün mütəxəssisi Yavuz Dizdar, son zamanlar artan xərçəng xəstəliyinin hazır alınan qatıqlarla birbaşa əlaqəsi olduğunu bildirib. Həkimin sözlərinə görə, təbii üsulla hazırlanan ev qatığını çox saxlamaq mümkün deyil, ancaq hazır alınan qatıqlar isə rəflərdə günlərlə qalsa belə dadında dəyişiklik olmur. Bu isə zərərin necə güclü olduğunu göstərir.
"Mən test etdim. Rəfdə saxlanılan qatığı həftələrlə üstdən yeməyə davam etsəniz nəisə baş vermir. Bir qidanın xarab olmaması, dadı bir tərəfə, kiflənməməsi belə tərkibindəki kimyəvi qatqıların nə qədər çox olmasını göstərir. Bunlar qatıq deyil", - deyə həkim vurğulayıb.
Dizdar belə növ qatıqların faydasının olmadığını bildirərək yeyildiyi təqdirdə bir çox xəstəliklərə yol aça biləcəyini ifadə edib. /medicina.az
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1504   Tarix: 28 fevral 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Xəstəlik geni yaradır - Hər gün istəmədən biraz yeyirik

Mikroplastik nəsil sağlamlığını dəyişdirir. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, mikroplastiklərlə təmasda olan siçanların erkək fərdlərində spermanın tərkibi dəyişir və bu, onların nəslind

.

Nazirlikdən əhaliyə çağırış - Uşaqlar risk altındadır, böyüklər isə

"Qrip infeksiyası ilə mübarizədə ən təsirli vasitə spesifik peyvəndin istifadə olunmasıdır. Peyvəndin tərkibində canlı virus olmadığından peyvənd olunmuş şəxs qriplə xəstələnə bilməz". xəbər verir ki, bunu canl

.

Ayaqlarımız niyə üşüyür? - Əsas səbəb açıqlandı

Bir çox insan, xüsusilə soyuq havalarda və ya ev şəraitində belə ayaqlarının tez-tez üşüdüyündən şikayətlənir. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu vəziyyətin əsas səbəblərini açıqlayıb. Həkimlərin sözlərinə görə, ayaqların üşüməsini

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Bu qidalar gözləri sağlam saxlayır

Gözlərinizi gündəlik ekran yorğunluğundan və yaşla bağlı problemlərdən dörd güclü meyvə ilə qoruyun. Bəzi meyvələr aydın görməni dəstəkləyən, yorğunluğu azaldan, katarakt və quru göz kimi xəstəliklərdən qoruyan antioksidantlar

.

Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?

Son illər aparılan elmi araşdırmalar göstərir ki, fiziki aktivliyin azlığı bir sıra ciddi xəstəliklərin, o cümlədən xərçəngin yaranma riskini artıra bilər. Mütəxəssislərin fikrincə, hərəkətsiz həyat tərzi orqanizmdə maddələ

turlar.az

kosmetoloq aksessuarlar gozel gorunmek bürclərin sevgi cədvəli kişi xəyanət edərsə marqarita pizza qonaq otagi dizaynlari kosmetika novruz bayramına aid bakışta baldiz vətən haqqında bayatılar webnem tovuzlu bayatilar