Mərcan daşından ağrıkəsici vasitə kimi istifadə olunur

Mərcan daşından ağrıkəsici vasitə kimi istifadə olunurMərcan daşlarını çox vaxt mirvarinin qardaşı adlandırırlar. Romada mərcanın uşaqları bəd nəzərdən qoruduğuna dair inam var idi, buna görə də, ondan uşaqlar üçün muncuq və boyunbağı hazırlayırdılar. Romalılar həm də üyüdülmüş mərcandan ilan və əqrəb zəhərinə qarşı məlhəm kimi istifadə edirdilər. Hindistanda isə mərcanın mistik gücünə daha çox inanırdılar.
Mərcan həm də, insan səhhətinə müsbət təsir edən daşlardan sayılır. O, maddələr mübadiləsini fəallaşdırır, şişkinliyi, xoranı müalicə edir, ürək-damar sisteminə, xüsusilə də qan dövranına yaxşı təsir göstərir.
Milli.Az bildirir ki, Elmi-Tədqiqat Ağciyər Xəstəlikləri İnstitutunun həkim-terapevti Taleh Abbasov AZƏRTAC-a deyib: "Mərcan daşı immun sistemini gücləndirir, əsəblərə çox yaxşı təsir edir, qan sistemi xəstəliklərinin müalicəsində mərcanın xüsusi yeri var. Açıq rəngli mərcan daşları ən çox ikinci və dördüncü qan qrupundan olanlara müsbət təsir edir".
Mərcandan ağrıkəsici vasitə kimi də istifadə olunur. Baş ağrısı, yuxusuzluq və sinir pozuntuları zamanı kömək edir. Qalxanvari vəz və astma xəstəliyi üçün faydalıdır. Boğaza taxılan mərcanın boğaz ağrısına, əsəb sisteminə müsbət təsir etdiyinə inanırlar.
İnanclara görə, səyahətə gedənlərin ondan hazırlanan bəzək əşyasını özləri ilə götürməsi onları fəlakətdən qoruyur. Körpənin yatağı üzərinə mərcandan hazırlanmış gözmuncuğu qoymaq da adətdir.
İnanclara görə, mərcan bədnəzərdən qoruyur, rahat və möhkəm yuxunu təmin edir. Üz və boyun dərisinə yaxşı təsir göstərdiyindən xanımlara muncuqlu boyunbağılar hədiyyə etmək məsləhətdir. Balıq və oğlaq bürclərinin uğurlu daşı hesab olunur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1637   Tarix: 03 yanvar 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Vitamin D çatışmazlığı ilə depressiya arasında əlaqə varmı?

Son zamanlar aparılan tədqiqatlar göstərir ki, vitamin D çatışmazlığı insanların ruh halına mənfi təsir göstərə bilər və depressiya riskini artırır. Bu vitaminin beyindəki kimyəvi proseslərdə rolu olduğu və onun azlığı nəticəsind

.

İçindəkilər ayrılıqda faydalıdırsa, burqer özü niyə zərərlidir?

Burqer gündəlik qidalanmada ən çox rast gəlinən fast food məhsullarından biridir. xəbər verir ki, burqerin tərkibində olanlar, yəni, tərəvəz, pendir və ət ayrılıqda faydalı olsa da, burqerin çox zərərli olduğu deyilir. Bə

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Böyrəkləri dializdən xilas edən təbii üsul: Suya bir qədər əlavə edin, möcüzə yaradır

Böyrəklər bədənin sağlam fəaliyyəti üçün həyati əhəmiyyət daşıyır. Onlar zərərli toksinləri bədəndən çıxarır, maye balansını qoruyur və elektrolit səviyyələrini tənzimləyir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi sadə və təbi

.

Sadəcə qadınlar oxusun - Smartfonların daha bir zərəri üzə çıxdı

Alman alimlərinin apardığı geniş araşdırma qadınların menstruasiya dövrləri ilə Ayın fazaları arasındakı qədim uyğunluğun artıq zəiflədiyini üzə çıxarıb. xəbər verir ki, "Science Advances" jurnalında dərc oluna

.

Çilləri belə yox edin

Çillər xüsusilə yay aylarında, günəş şüalarının təsiri ilə yaranır. Adətən, saçları kürən və açıq rəngdə olan insanlarda daha tez-tez təsadüf edilir. xəbər verir ki, dəridə melanin ifraz edən melanosit hüceyrələri dərin

.

Kolbasa yeməyin, bu xəstəlikləri yaradır – Ekspertdən açıqlama

Emal olunmuş ət məhsulları xüsusilə kolbasa və sosiskalar gündəlik qidalanmada geniş istifadə olunsa da, mütəxəssislər bu məhsulların sağlamlığa ciddi zərər verə biləcəyi barədə xəbərdarlıq edirlər. xəbər verir ki, qida təhlükəsizliy

.

Çoxları çörəyi orada saxlayır - yanlış edirik

1 ilə +5 C temperaturda çörəkdə nişastanın kristallaşması başlayır. Məhz buna görə, çörək hələ xaricən qurumamış kimi görünsə də, tez bir zamanda yumşaqlığını itirir və bayatlayır. xəbər verir ki, su çörəyin içində yenidə

.

Qatıqdan 10 dəfə daha faydalı qida: Bağırsaqları rahatladır

Həzm sistemini qaydaya salmaq bu qədər asan olmamışdı. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi təbii fermentləşdirilmiş (mayalanmış) qidalar orqanizmdəki probiotikləri artıraraq bağırsaqları təmizləyir, şişkinlik və həzm problemlərin

turlar.az

makiyaj instagram hamiləlik qis geyimləri 2025 bəxtiyar vahabzadə ana şeiri şəkillər xınayaxdı sözləri salatların hazırlanması kosmetika qz eviyçun hakışta zəhmət qiz evi ucun veten seirleri bürcler