Məşhur dietoloq ən təhlükəli şirniyyatları AÇIQLADI

Məşhur dietoloq ən təhlükəli şirniyyatları AÇIQLADIŞirniyyatın tərkibi nə qədər mürəkkəb olsa, orqanizm üçün bir o qədər təhlükəlidir.
Milli.Az xəbər verir ki, bu barədə dietoloq, tibb elmləri namizədi Lyudmila Zotova məlumat verib.
Bu baxımdan ən təhlükəsizi "monotərkibli" məhsullardır. Məsələn, şokolad, mürəbbə və ya bal. Mütəxəssisin sözlərinə görə, onlar onlarla maddədən ibarət olan desertdən daha zərərsizdir. Marmelad, zefir, tünd şokolada diqqət etməlisiniz.
Ən zərərlilərinə qızardılmış şirniyyatları daxil etmək olar. Çək-çək (buğda unundan hazırlanmış yumşaq xəmirdən və çiy yumurtadan hazırlanır) və digər bu kimi şirniyyatlara çox miqdarda sadə şəkər və yağlar daxildir.
İkinci yerdə ləzzətli maya xəmiri gəlir. Üçüncü yerdə şokolad batonları və qaymaqlı tortlardır.
"Mikrobiologiya baxımından bütün zülallar və südlü çərəzlər təhlükəlidir" , - deyə dietoloq bildirib.
Şirniyyat seçərkən onların tərkibinə və görünüşünə diqqət yetirməyə dəyər. Məhsulun parlaq rəngi varsa, çox güman ki, zərərli boyaq maddələri istifadə edilib. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1551   Tarix: 10 fevral 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dişlərinizin rəngi xəstəliyinizdən xəbər verir

Diş rəngindəki dəyişiklik sadəcə estetik məsələ deyil, bəzən ciddi xəstəliklərin xəbərçisi ola bilər. xəbər verir ki, ağız və diş sağlamlığı mütəxəssisi Allen Zhang diş rənglərinin hansı xəstəliklərlə bağlı ola biləcəyin

.

Məşhur ağrıkəsici şizofreniya simptomları yaratdı

Amerikalı tədqiqatçılar qeyri-adi bir klinik hadisənin şahidi olublar. Belə ki, 67 yaşlı kişiyə halüsinasiyalar görməyə başlayandan sonra şizofreniya diaqnozu qoyulsa da, sonradan bunun əsl səbəbinin ağrıkəsicilərin yan təsirlər

.

Yumurtanın saxlama müddəti nə qədərdir?

Diyetoloq Vanessa Giglio, təzə yumurtaların maksimum saxlanma müddətinin bir ay olduğunu, lakin bunun üçün müəyyən qaydalara riayət edilməsinin vacib olduğunu bildirib. Terra nəşrinə verdiyi müsahibədə Giglio qeyd edib ki

.

Soyuducunun qapısında hansı məhsullar saxlana bilər? - Mütəxəssislər izah edir

Soyuducunun qapısı cihazın ən isti hissəsi hesab olunsa da, bəzi məhsullar burada təhlükəsiz şəkildə saxlanıla bilər. xəbər verir ki, Rusiya istehlakçı hüquqlarının müdafiəsi qurumu Rospotrebnadzor bu barədə tövsiyələrin

.

İsti havada soyuq dondurmanın zərərləri: Həkimlərdən xəbərdarlıq

Yay aylarında havaların kəskin istiləşməsi ilə birlikdə insanların sərinləmək üçün dondurmaya daha çox üstünlük verməsi müşahidə olunur. Bəs isti havada soyuq dondurmanın zərərləri nələrdir? . xəbər verir ki, mütəxəssislə

.

Güclü maqnit qasırğası gəlir: Hansi günlər risklidir?

Avqustun 19-da Yer kürəsini bu ayın ikinci maqnit qasırğası vuracaq. xəbər verir ki, bu barədə Rusiyanın Günəş astronomiyası laboratoriyası məlumat yayıb. Orta gücdə olacağı bildirilən qasırğa 1-2 gün davam edəcək. Səbə

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Suyun təkrar qaynadılması ilə bağlı risklərə dair xəbərdarlıq

MIREA Rusiya Texniki Universitetinin dosenti Andrey Doroxov bildirib ki, suyun təkrar-təkrar qaynadılmasının zərəri əsasən istifadə olunan suyun keyfiyyətindən asılıdır. Əgər istifadə olunan su sanitar normalara cavab verirsə

.

Evinizdəki ən böyük düşməniniz: Böyrəklərinizi dializə aparır

Həddindən artıq duz istehlakı böyrək sağlamlığı üçün ciddi risk yaradır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, yüksək natrium qəbulu xroniki böyrək xəstəliyinə səbəb ola və ölüm riskini artıra bilər. xəbər verir ki, araşdırmala

turlar.az

makiyaj instagram qaşların formalari qis geyimləri 2025 vegetativ sinir sistemi cadudan qorunma elme aid atalar sözləri qadın kosmetika kosmetika hakışta bahar məsəllər vətən haqqında bayatı oyunlar