Mikrodalğalı sobadan necə istifadə edək ki, xərçəng yaranmasın?
Mikrodalğalı sobada isidilən, hazırlanan qidada kanserogen maddələr yarandığı sübut edilib.
Medicina.az xəbər verir ki, rusiyalı dietoloq həkim Nataliya Kruqlova mikrodalğalı sobada plastik qabda qidanın qızdırılmasının insan üçün ölümcül və dəhşətli fəsadlı ola biləcəyini açıqlayıb.
Qidanın plastik qabda, birdəfəlik qabda, marketdən alındığı plastik paketdəcə mikrodalğalı sobada buzunun açılması, isidilməsi, hazırlanması onkoloji xəstəliklərin inkişafına zəmin yarada bilər.
"Plastik ilə sobanın isti və şüa dalğalarının təsirindən yaranan zərərli birləşmələr qida ilə orqanizmə daxil olur. Əgər bu bir -iki dəfə baş verərsə ciddi təsiri olmaz. Amma hər gün mütəmadi mikrodalğalı sobada plastik qabda yemək
qızdırmaq birbaşa riskdir. Mikrodalğalı sobada orqanizm üçün təhlükəsiz qab şüşə qabdır.
Ümumiyyətlə qidaların təkrar isidilməsindən uzaq durmaq lazımdır. Hər dəfə termik işləmə qidanın tərkibini dəyişir, orda zərərli birləşmələr yaradır.
Qeyd edək ki, həkimlər qidanın klassik qaydada, sobada, qaz üzərində normal qabda isidilməsini məsləhət görür.
Milli.Az / news.milli.az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Qazaxıstanın Xalq Artisti Roza Rımbayeva karyerasını bitirir
Conni Depplə Salman Xan bir arada - Foto
Amina Özbəkistanda konsert verəcək
Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi
İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?
"Wednesday" serialının üçüncü mövsümünün çəkilşləri fevral ayında başlayacaq
Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL
Teleaparıcı baş redaktoru biabır etdi: Mənə əxlaqsız təkliflər edirdi
Maska'nın aktyoru vəfat etdi - FOTO
Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi
Reanimasiyadan çıxan aktyor ilk dəfə açıqlama verdi