Mütəxəssislər SÜBUT ETDİ - Xərçəng və şəkər xəstəliyinin öhdəsindən gələn TƏK MƏHSUL
Süd və az yağlı süd məhsullarının orta səviyyədə istifadəsi bir çox xəstəliyin risk faktorunu aradan qaldırır.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə "Medical Xpress" məqalə yayımlayıb.
İspan elm adamları südün önləyici xüsusiyyətləri ilə bağlı təsadüfi analizlərdən və digər araşdırmalardan əldə edilən bilgilərə əsaslanan 14 araşdırmanın meta-analizini çıxarıb. Nəticədə, qatıq kimi az yağlı süd məhsullarının metabolik sindrom, 2 növ diabet, qalın bağırsaq xərçəngi və toxuma xərçəngi kimi xəstəliklərinin yaranma riskini azaltdığı aşkar olunub.
Eyni zamanda, araşdırma zamanı məlum olub ki, süd sümük qırılmasına qarşı müqavimət göstərmir, lakin onurğa vertebralarını qüvvətləndirir.
Zümrüd /publika.az









Ayaz Almaniyada konsert verəcək
"Zəfər marşı" — Bəstəkar Tural Bakuvidən yeni kompozisiya
Fərdadan 'Survivor'a qatılması haqda iddialara CAVAB
Fərda və Elməddin barışdı
Həyat yoldaşım sevmədiyi üçün bunu etmirəm
Barbi'yə bənzəmək istəyirdi: 27-ci əməliyyatında həyatını itirdi
O məşhurlarla bağlı qərar verildi
100 baldan 99-nu qazandı: Ən sağlam çay məlum oldu
Gündə 5 saat yatmaq kifayət edir? - Alimlər açıqladı
Dua Lipa ana olacaq
Damarları tıxayır, oksigen çatmır - Xeyli insan bu səbəbdən ölür: Açıqlama
Şirin yuxunun sirri bu yeməkdədir
Bu ədviyyatı pəhrizinizə əlavə edin – Şəkəri azaldır və ürəyi qoruyur
İstifadə müddəti bitdikdən sonra yeməməli olduğunuz 6 qida
Ağzınızdakı belə dəyişikliklər infakrtın xəbərçisi ola bilər