Mütəxəssislər SÜBUT ETDİ - Xərçəng və şəkər xəstəliyinin öhdəsindən gələn TƏK MƏHSUL
Süd və az yağlı süd məhsullarının orta səviyyədə istifadəsi bir çox xəstəliyin risk faktorunu aradan qaldırır.
Publika.az xəbər verir ki, bu barədə "Medical Xpress" məqalə yayımlayıb.
İspan elm adamları südün önləyici xüsusiyyətləri ilə bağlı təsadüfi analizlərdən və digər araşdırmalardan əldə edilən bilgilərə əsaslanan 14 araşdırmanın meta-analizini çıxarıb. Nəticədə, qatıq kimi az yağlı süd məhsullarının metabolik sindrom, 2 növ diabet, qalın bağırsaq xərçəngi və toxuma xərçəngi kimi xəstəliklərinin yaranma riskini azaltdığı aşkar olunub.
Eyni zamanda, araşdırma zamanı məlum olub ki, süd sümük qırılmasına qarşı müqavimət göstərmir, lakin onurğa vertebralarını qüvvətləndirir.
Zümrüd /publika.az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Azərbaycanlıların ən sevimli içkisi qaynar qəbul ediləndə xərçəng yaradırmış
Eurovision' iştirakçıları olan əkiz bacılar evdə ölü tapıldı - FOTO
Dişləri gündə 3 dəfə fırçalamaq lazım deyilmiş - Həkimdən xəbərdarlıq
Azadlığa çıxan Rəqsanədən ilk AÇIQLAMA - 'Çox sevincliyəm
"Halal pivə"lərlə bağlı həkimdən xəbərdarlıq
Hülya Avşar ekranlara qayıdır
Orqan qədər vacibdir - Balans pozulanda xəstəliklər ağır yaranır
Durovu bu görüntüyə görə ələ saldılar - FOTO
Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin
Qışda qadınlarda istəksizliyin səbəbi açıqlandı
Kartof dilimini ayağın altına qoymaq soyuqdəyməni müalicə edir? - Mütəxəssisdən açıqlama