Müxtəlif yemək çeşidlərinin verdiyi fəsadlardan necə qorunaq? - AÇIQLAMA

Müxtəlif yemək çeşidlərinin verdiyi fəsadlardan necə qorunaq? - AÇIQLAMA"50 yaşdan yuxarı insanlar balıq yeməlidirlər, çünki bu yaşda bədənin əzələ kütləsini və gücünü saxlamaq üçün daha çox proteinə ehtiyacı var".
Bu barədə Milli.Az-a Tibet təbabəti üzrə menecer Günay Seyfullayeva Novruz Bayramı ərəfəsində necə qidalanmalı sualına cavab verərkən deyib.
Onun sözlərinə görə, Novruz bayramı zamanı həddən artıq yemək həzm pozğunluğuna, nəzarətsiz yemək isə piylənməyə gətirib çıxara bilər ki, bu da ürək-damar xəstəlikləri və şəkərli diabetin inkişaf riskini artırır:
"Bu bayramda həddindən artıq yemək hətta sağlam bir insanda baş verərsə, bu, orqanların və ya onların funksiyalarının  pozulmasına səbəb olacaq".
Müxtəlif yemək çeşidlərinin verdiyi fəsadlardan necə qorunaq? - AÇIQLAMAO, xəbərdarlıq edib ki, həddindən artıq yeməkdən sonra mədə yanması yaranırsa, bu, reflü xəstəliyinin əlamətidir.
"Novruz süfrəsindən sonra şişkinlik görünürsə, köp halları yaranırsa o zaman bağırsaqların iltihabı və ya qıcıqlanmasından danışa bilərik. 50 yaşdan yuxarı insanlar balıq yeməlidirlər, çünki bu yaşda bədənin əzələ kütləsini və gücünü saxlamaq üçün daha çox proteinə ehtiyacı var. Bu, daha enerjili olmağa kömək edir və gəncliyi uzadır", deyə G.Seyfullayeva əlavə edib.
Mütəxəsis bayram günlərində müxtəlif yemək çeşidlərinin verdiyi fəsadlardan necə qorunmalı olduğumuza da toxunub:
"Qədim Tibet təbabətinin 5000 il yaşı olan müxtəlif çay və kapsulalar vardır ki, bioloji aktiv fəallığa malik olduğuna görə, bədəni hüceyrə səviyyəsində təmizləyir və bütün narahatlığı aradan qaldırır. Dərman olmadığına görə həkim məsləhəti olmadan istifadə etmək olar".
Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 649   Tarix: 22 mart 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çayın xərçəngə səbəb olduğu sübut olundu

Çin alimləri çayla xərçəng xəstəliyi arasında əlaqəni sübut edən çoxillik araşdırmalarına yekun vurublar. " "a istinadən  xəbər verir ki, nəticələr qara çayın siqaret qədər ağciyər xərçənginə səbəb olduğunu sübu

.

Pişiyinizin xəstə olduğunu necə başa düşmək olar? - Burnuna toxunmayın

Bir çox pişik sahibləri ev heyvanlarının quru və isti burnundan narahatdırlar. Əslində, bu, şübhəli bir əlamətdir, çünki heyvanlar yuxuda olduqda, burunları tez-tez quruyur. Bundan əlavə, evdə rütubətin səviyyəsini nəzər

.

Başgicəllənmənin 4 səbəbi AÇIQLANDI

Ətrafdakı əşyaların və divarların gözləri önündə hərəkət etməsi hissi baş ağrısı yaşayanlara tanışdır. Ancaq bunu yorğunluqla əlaqələndirməyin. Əslində başgicəllənmə bəzən dörd ciddi sağlamlıq probleminin əlaməti ola bilər

.

İki həftədə bir dəfə pəhrizi pozmaq olar - Zərərsizdir

Sağlam qalmaq üçün yağlı, şirin və çox duzlu yeməklərdən imtina etmək yaxşıdır. Ancaq iki həftədə bir dəfə zərərli yemək sağlamlığa o qədər də böyük zərər verməz. -a istinadən bildirir ki, bu barədə rusiyalı endokrinolo

.

Mixəyin faydaları nələrdir?

Mixəyin bir çox faydası olduğu məlumdur. Daha çox ağız qoxusunu aradan qaldırmaq üçün istifadə olunsa da, mixək həzmi asanlaşdırmaqdan mədə ağrılarını aradan qaldırmağa qədər bir çox işdə təsirlidir. Həm bütöv, həm də to

.

Qanda şəkəri salan meyvə

Bu meyvədə olan rezisdent nişasta və pektin qanda qlükozanı tənzimləyir və uzun müddət toxluq verir. -a istinadən xəbər verir ki, avstraliyalı diyetoloq Syuzi Barrell yetişməmiş yaşıl bananın faydasını açıqlayıb. "Yetişmi

.

Bamya toxumunun FAYDALARI – Belə istifadə edin

Bamya toxumu nədir? Bamya toxumları meyvəsi yetişdikdən sonra əmələ gələn kiçik, tünd qırmızı və ya qəhvəyi rəngdə, liflə zəngin toxumlardır. Meyvədən ayrıldıqdan sonra qurudulur.   -a istinadən doktor Mehmet Uçar bu barəd

.

Pendirdən imtina etməyin 4 əsas səbəbi

Həkimlər bərk pendirdən imtina etməyin 4 səbəbini açıqlayıblar.   -a istinadən bildirir ki, bərk pendir sağlamlığa zərər verə bilər. . Qanda şəkəri salan meyvə. Səhər sıyıq yeməyin ZƏRƏRİ AÇIQLANDI. Depressiyadan əziyyə

.

Niyə qızartmazdan əvvəl kartofun üzərinə un səpirlər? - Faydalı hiylə

Bəzən kartof qızardarkən dilimlərin bir hissəsi yanır, digər hissəsi isə çiy qalır .Ən çətin şey, xoş bir rəngin iştahaaçan görünüşə nail olmaqdır. Bəs, biz dadlı və xoş görünüşlü kartofları necə hazırlaya bilərik? .   -

turlar.az

sonxeber.az toy gecesi geyim və ayaqqabılar kosmetoloq hakişta məmməd ismayıl bagirsaqlari temizlemek ucun payiz haqqinda insa kosmetika novruz hakıştası əfsanələr yutube xlor lekesi vetene aid bayatilar