Nahardan sonra bu meyvəni yemək təhlükəlidir

Nahardan sonra bu meyvəni yemək təhlükəlidirPortağal, limon, qreypfrut və naringi öz fərqli və ləzzəti dadı ilə tanınır. Onların hamısı güclü antioksidant olan C vitamini ehtiva edir.
Milli.Az metbuat.az-a istinadən xəbər verir ki, buna baxmayaraq, dietoloqlar bu meyvələri yeməkdən dərhal sonra istehlak etməməyə çağırır.
Belə ki, sitrus meyvələri həzmə təsir göstərir. Onların turşuluğu mədə narahatlığına ola bilər, xüsusən də mədə problemi olanlar üçün. Bu meyvələrdəki bəzi birləşmələr yeməkdən dərhal sonra istehlak edildikdə bəzi qida maddələrinin udulmasına mane ola bilər. Şişkinlik və ya qaz problemləri də yarana bilər, xüsusən həzm sistemi həssas olan insanlarda.
Sitrus meyvələrinin tərkibində təbii şəkər olsa da, nahardan sonra onları yemək qan şəkərinizin səviyyəsinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, yeməkdən dərhal sonra meyvə qəbulu həddindən artıq qidalanmaya və nəticədə çəki artımına səbəb ola bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 813   Tarix: 22 avqust 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ömrü uzatmaq və sağlam qalmaq üçün sübut olunmuş yollar

Avropa Tibb Mərkəzinin endokrinoloqu Georgi Msxalaya uzun və sağlam həyat sürməyin əsas şərtinin həyat tərzində dəyişikliklər etmək olduğunu bildirib. bu barədə xarici mətbuata istinadən xəbər verir. Onun sözlərinə görə

.

Kişilərin kökəlməsinə səbəb olan 6 əsas vərdiş: Arıqlamaq istəyənlər diqqət etsin

Kişilərin bir çoxu artıq çəkidən xilas olmaq istəyir, lakin pəhriz saxlamaq və ya idmanla məşğul olmaq fikrindən uzaq dururlar. Lakin bəzən həyat tərzindəki sadə vərdişlər belə arıqlama prosesinə mane olur. xəbər verir ki

.

Yayda ayaq barmaqları üşüyürsə - bu xəstəliyiniz var

Yay fəslində ayaq barmaqlarının buz kimi soyuması sağlamlıq xəbərdarlığı ola bilər. bildirir ki, həkimlər bu vəziyyətin əsas səbəblərini açıqlayıblar. Mütəxəssislərə görə, barmaqların tez soyuması damar problemləri, periferi

.

5 dəqiqədə evdə hazırlanan dondurma - mağazadan alınandan 100 dəfə daha dadlı

Yay aylarında ən çox arzu edilən dadlı şirniyyat, əlbəttə ki, bir neçə qaşıq soyuq və ləzzətli dondurmadır. Bu deserti evdə, bir neçə sadə inqrediyentlə, cəmi bir neçə dəqiqədə hazırlamaq mümkündür. xəbər verir ki, YouTub

.

Yumurtanın saxlama müddəti nə qədərdir?

Diyetoloq Vanessa Giglio, təzə yumurtaların maksimum saxlanma müddətinin bir ay olduğunu, lakin bunun üçün müəyyən qaydalara riayət edilməsinin vacib olduğunu bildirib. Terra nəşrinə verdiyi müsahibədə Giglio qeyd edib ki

.

Hepatit, piylənmə və alkoqol – Ölümcül pandemiyanın əsas səbəbləri

Tibb mütəxəssislərinin "səssiz, lakin ölümcül pandemiya" adlandırdığı qaraciyər xərçəngi ilə bağlı qlobal həyəcan təbili çalınıb. xəbər verir ki, "The Lancet" jurnalında dərc olunan yeni araşdırmaya görə

.

Alimlər təbii "mikrobiom dərmanı"nı tapdı - qaraciyər üçün ümid verici kəşf

ABŞ-ın "UC Davis Health" tədqiqatçıları bağırsaq bakteriyaları tərəfindən istehsal olunan təbii bir molekulun 10-hidroksi-cis-12-oktadesenik turşu (10-HSA) qaraciyər və bağırsaq toxumalarını bərpa etmək qabiliyyətin

.

Qarpız arıqladır, yoxsa kökəldir? – Həkimlərdən açıqlama

Yay aylarının sevimli meyvəsi olan qarpız həm dadı, həm də sərinləşdirici təsiri ilə fərqlənir. xəbər verir ki, bir çox insanı maraqlandıran sual budur: qarpız arıqladır, yoxsa kökəldir?. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, qarpızı

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az sac duzumleri aksessuarlar hamilelikde qidalanma cantalar 2025 yalan danismaq haqqinda atalar sözləri fitrə kimlərə verilir hekayələr sevgi burclerin uyumu vətən haqqında bayatılar qiz adlari novruz bayramına aid sağlamlığın sirleri