Narı necə yeməli: Tumlu, yoxsa tumsuz?
Narın adı gəldikdə, dəqiq cavabı olmayan bir sual yaranır – bu meyvəni tumlu yemək lazımdır, yoxsa tumsuz?
Nar həvəskarları iki kateqoriyaya bölünür - bəziləri onu çəyirdəkləri ilə birlikdə yeyir, bəziləri isə yox. Bəs daha doğru üsul hansıdır?
Nar toxumlarında antioksidan xüsusiyyətlərə malik polifenollar, vitaminlər və müxtəlif üzvi turşular var. Ənənəvi Çin təbabəti nəzəriyyəsinə görə, narın toxumları ilə birlikdə istifadəsi mədə-bağırsaq traktına faydalı təsir göstərir, yəni: ishalı aradan qaldırır, həzmi yaxşılaşdırır və iştahı artırır. Bundan əlavə, çəyirdəkləri çeynəmək ağızda iltihabla mübarizə aparmağa kömək edir və dişləri gücləndirir.
Ancaq unutmayın ki, nar dənələri həm də kifayət qədər sərtdir və onları yaxşıca çeynəmək lazımdır. Nar toxumlarının həzmə kömək etməsinə baxmayaraq, həzm edilməsi çətin olan bir maddədir. Bəzən narın tumları bağırsaqda toplana və qəbzlik yarada bilər.
Odur ki, narın necə yeyilməsi sualına cavab fərdi xarakter daşıyır. Əgər bu, sizin üçün heç bir problem yaratmırsa, o zaman narı çəyirdəyilə birlikdə yemək daha faydalıdır. Yox, əgər yaradırsa, demək ki, sizin üçün əlverişli variant narı yeyərkən çəyirdəyini çıxarmaq və ya bu meyvənin özünü yox, şirəsini içməkdir./Oxu.az
Saglamolun.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Dərmansız boğaz ağrısının qarşısını almağın 5 yolu
Həbsdə şiddət görən Tuğyanın yeri dəyişdirildi
Eşref Rüya' serialının prodüseri saxlanıldı
Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür
Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?
Övlad yaxşı şeydir, amma kişiyə qalan xanımıdır' - Tacir
Yaşlandıqca niyə özünəinam zəifləyir?