Narınginin orqanizmə FAYDALARI – Görmə, saç uzanması

Narınginin orqanizmə FAYDALARI – Görmə, saç uzanmasıDəriyə parlaqlıq və gözəllik verən cavanlaşdırıcı effektlə heç nə müqayisə oluna bilməz. Narıngi sərbəst radikallarla aktiv mübarizə aparan antioksidanlarla zəngindir və C vitamininin gündəlik dəyərinin üçdə birini də ehtiva edir.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, narıngi yeməklə yanaşı, artıq piylərdən və bakteriyalardan qurtulmağa kömək edən xüsusi üz maskasından istifadə edə bilərsiniz.
Maskanı hazırlamaq üçün bir qaşıq təbii qatıq, bir qaşıq bal və 3-4 dilim narıngi suyunu qarışdırmaq kifayətdir. Maskanı üzünüzə 10-15 dəqiqə çəkin, sonra yuyun, dərini qurudun və nəmləndiricidən istifadə edin. 
Naringi dişlərə və diş ətlərinə də faydalı təsir göstərir. Mükəmməl bir təbəssüm təmin etmək istəyirsinizsə, pəhrizinizə narıngi daxil etməlisiniz. Bu meyvələrin tərkibində olan C vitamini sayəsində diş ətinin qızarması və şişməsi ilə özünü göstərən diş əti xəstəliyinin inkişaf riski xeyli azalır. Bununla belə, həddindən artıq turşuluq diş minasına zərər verə biləcəyi üçün həddindən artıq istehlakdan qaçın.
60 yaşdan sonra görmə itkisinin əsas səbəbləri yaşa bağlı makula degenerasiyası və kataraktlardır. Bununla belə, narınginin tərkibində olan C və A vitaminləri görmə itkisini ləngidə və hətta qarşısını ala bilər. Narıngini  təzə yemək və C vitamininin maksimum miqdarını saxlamaq üçün günəşə və ya istiyə uzun müddət məruz qalmamaq vacibdir. 
Tədqiqatlar göstərir ki, daha çox C vitamini və kalium qəbul edən bir qrup kişidə (mandarinlərdə olur) kifayət qədər kalium və C vitamini qəbul etməyənlərə nisbətən daha yüksək sümük kütləsi və daha az qırıq olur. Beləliklə, sümüklərinizi gücləndirmək istəyirsinizsə , narıngini qida rasionunuza daxil etməyiniz tövsiyə olunur.
Narıngi orqanizmə saçın böyüməsini stimullaşdırmaq və strukturunu gücləndirmək üçün lazım olan dəmiri mənimsəməyə kömək edir. Bu meyvələrin tərkibində olan B12 vitamini saç tökülməsini də azaldır və ağarma prosesini ləngidir. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1566   Tarix: 17 noyabr 2023
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Xərçəngdən qoruyan 5 qida

Həkimlər xərçəng riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldan qidaların adlarını açıqlayıb. xəbər verir ki, elmi araşdırmalar göstərir ki, pəhriz və müəyyən yemək vərdişlərində dəyişikliklər xərçəngin inkişafının qarşısını effekti

.

Çoxumuz öskürürük - Mövsüm dəyişikliyi, ya virusdur?

Son günlər havaların soyuq keçməsi nəticəsində qripə yoluxanların sayı artıb. Bu isə əhali arasında yeni virusun yayılması ilə bağlı narahatlığa yol açıb. Bəs insanlar arasında artan bu xəstəlik mövsüm dəyişikliyi ilə bağlıdır

.

Arıqlamağa mane olan 6 məkrli "pəhriz" qidası - SİYAHI

Bəzi qidalar arıqlamaq üçün faydalı kimi reklam edilir, lakin əslində, dietoloqların fikrincə, arıqlama prosesini çətinləşdirə bilər.  həmin qidaların siyahısını sizə təqdim edir:. 1. Pəhriz içkiləri. Sıfır kalori ehtiv

.

Qışda əllərin dərisini qorumaq üçün nə etmək lazımdır?

Soyuq mövsümdə əllərimiz daha çox quruyur və dərimiz zədələnməyə meylli olur. onların gözəlliyini və gəncliyini qorumaq üçün aşağıdakı beş sirri sizə təqdim edir:. Nəmliyi təmin edin. Əllərinizi yuyandan sonra dərhal nəmləndiric

.

Uşaqlar arasında yayılan virus nə dərəcədə təhlükəlidir? - valideynlərə ÇAĞIRIŞ

Havaların soyuması ilə əlaqədar son günlər uşaqlar arasında xəstəliklər yayılır. Sosial şəbəkələrdə və cəmiyyətdə bununla bağlı müəyyən narahatlıq yaşanır. Uşaqlar arasında yayılan virus qorxuludurmu? Bu xəstəliyin qarşısın

.

Baş ağrılarının çarəsi - cəmi iki manata

Başda, beyində Skleroz əleyhinə, damar genişləndirici, ürək və beyin damar spazmlarını aradan qaldırmaq üçün ən effektiv vasitələrdən biri sarımsaqdır. -a istinadən illərin sınanmış reseptini təqdim edir:. 2 diş sarımsağ

.

Qrip və COVID-19 ilə mübarizədə yeni üsul - Xüsusi qab hazırlandı

Mütəxəssislər su və içkiləri dezinfeksiya edəcək bakterisid qablar hazırlayıblar.  xəbər verir ki, təklif olunan qabların effektivliyi ondan ibarətdir ki, o, mis və gümüş ionları ilə onların maksimum birgə antimikrobiya

.

Qəfil ölüm bu qan qrupundan yan keçir

Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxır və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landtheiner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. -a istinadla xəbər verir ki, bu elmi nailiyyət tib

.

Soyuqdəymə zamanı yeyilməyəcək qidalar

Soyuqdəymə və digər tənəffüs yolları xəstəlikləri zamanı az yağlı və ağır olmayan qidaları seçmək daha yaxşıdır. Orqanizminn viruslarla mübarizə aparması və qidanı həzm etmək məcburiyyətində qalmaması üçün. Bundan əlavə

turlar.az

sonxeber.az gözəllik məhsulları makiyaj instagram reseptler sümük və saç yemək reseptləri xallarin menasi hind geyimləri novruz hakısdası itburnu novruz bayramına aid bakışta badambura qardasa aid haxistalar