Nəyə görə badamı isladıb yeməlisiz - FAYDALARI
Ekspertlər badamı islatdıqdan sonra yeməyin daha faydalı olduğunu bildirib. İsladılmış badamdan qidalı maddələr daha çox mənimsənilir.
Milli.Az xəbər verir ki, badam E vitamini, yağ turşuları, Omeqa 3, zülalla zəngindir.
Badam sümükləri möhkəmləndirir, qanda şəkəri salır.
Su hopmuş badamın qabığı tez soyulur, qabıqda isə tanin adlı maddə var ki, o badamdan faydalı vitaminlərin orqanizmə keçməsinin qarşısını alır.
İslanmış badamın faydaları:
- Həzmi yaxşılaşdırır
- Piyləri yandırır
- Ürəyi qüvvətləndirir
- Pis xolesterini azaldır
- Qocalma və iltihaba qarşıdır
- B 17 vitamini ilə zəngindir, bu da xərçəngə qarşıdır
Bir ovuc badamı bir stəkan suda isladıb, ağzını örtüb, 8 saat saxlayın.
islanmış badamın nazik qabğını soyub, sonra yeyin. /medicina.az
Milli.Az









Heç evdə olmurdu, əcəl onu apardı' - Xuraman
Kainat gözəli' müsabiqəsinin qalibi bəlli oldu
Depressiyanın əsl səbəbi açıqlandı
Köplə yanaşı qızdırma da varsa, dərhal həkimə gedin
Fəxri adlar pulla satılır' - Almaxanım canlı yayımda FAKTLAR AÇIQLADI
Yatanda mədəniz qıcıqlanırsa, belə edin
İlin ən yaxşı aktrisası' mükafatını qazandı
Beyin damarlarının fəaliyyətinə faydalıdır
Nə vaxt konservatoriya məzunlarını izləyib ulduz etdiniz bu ölkədə?' - Muraddan sərt tənqid
Telli ilə Zülfiyyə BARIŞDI
Qışda mütləq kərə yağı yeyin - Səbəb
Təmizlik vasitələrinin üzərində bu simvollar yoxdursa, əsla istifadə etməyin
Oğlu Fərdi Tayfur üçün arxiv fondu yaratdı
Sibel Can nəvəsinə mövlud oxutdu - FOTOLAR