Nəyə görə badamı isladıb yeməlisiz - FAYDALARI
Ekspertlər badamı islatdıqdan sonra yeməyin daha faydalı olduğunu bildirib. İsladılmış badamdan qidalı maddələr daha çox mənimsənilir.
Milli.Az xəbər verir ki, badam E vitamini, yağ turşuları, Omeqa 3, zülalla zəngindir.
Badam sümükləri möhkəmləndirir, qanda şəkəri salır.
Su hopmuş badamın qabığı tez soyulur, qabıqda isə tanin adlı maddə var ki, o badamdan faydalı vitaminlərin orqanizmə keçməsinin qarşısını alır.
İslanmış badamın faydaları:
- Həzmi yaxşılaşdırır
- Piyləri yandırır
- Ürəyi qüvvətləndirir
- Pis xolesterini azaldır
- Qocalma və iltihaba qarşıdır
- B 17 vitamini ilə zəngindir, bu da xərçəngə qarşıdır
Bir ovuc badamı bir stəkan suda isladıb, ağzını örtüb, 8 saat saxlayın.
islanmış badamın nazik qabğını soyub, sonra yeyin. /medicina.az
Milli.Az









İşıqda yatanlara bəd xəbər
Əzələ ağrısının səbəbi belə tərkibli dərmanlar imiş
Yaşıdlarım arasında ən çox çalışan müğənniyəm' - Kərim
"Matrix"in aktyoru vəfat etdi
Xalq artisti yeni doğulan nəvəsini paylaşdı - FOTO
Kral Harri və Meqanı saraya gətirmək istəyir
Mandarin yeyəndən sonra dişləri niyə fırçalamalıyıq?
Dadlı "zəhərlər" - Hər gün iştahla yeyilir: Xərçəngə "dəvətnamə"dir
Sağlam bildiyimiz təhlükə - ÖLDÜRƏ BİLƏR
İşə qaranlıqda gedib-gələnlərin daim depressiyada olma səbəbi açıqlandı
Rusiyalı fenomeni sel apardı - Cəsədi borudan tapıldı
Təranə Səmədova amnistiyaya düşəcək? - AÇIQLAMA
Bayağılığa qaçmaq olmaz' - Eyyub Yaqubov